Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Syrsan 2016 - wyprawa jerkbait.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
561 odpowiedzi w tym temacie

#441 OFFLINE   wuran

wuran

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2177 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Marcin

Napisano 22 maj 2016 - 16:55

także dotarłem, zaczynam zbierać mysli aby skrobnąć jakieś podsumowanie. Na pewno wyjazd udany, i nieliczne minusy nie przesłaniają plusów, bo gdyby nie było na co ponarzekać to nie było by na co oczekiwać w przyszłości.

Wielkie dzięki dla całej ekipy wyjazdowej za wspaniałą atmosferę, rozmowy, nauki i wymianę doświadczeń, 

Użytkownik wuran edytował ten post 22 maj 2016 - 17:00

#442 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów
  • LokalizacjaWałbrzych/Wrocław
  • Imię:Kamil

Napisano 22 maj 2016 - 17:37

Fajnie czytać, że przede wszystkim wszyscy wrócili zdrowi i zadowoleni. To najważniejsze. Gratulacje należą się zatem każdemu z Was, za stworzenie atmosfery i dołożenie swojej "cegiełki" do zbudowania tego wydarzenia. Oby nie ostatniego, bo chętnie bym się wybrał na kolejne(z metrówkami ;) )

#443 OFFLINE   luk_80

luk_80

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 826 postów
  • Lokalizacja03-980

Napisano 22 maj 2016 - 17:58

Przeczytałem podsumowanie Remka ale nie znalazłem informacji o godzinach brań. Były jakieś szczególnie aktywne godziny czy nie miało to znaczenia i brały cały dzień? Mój znajomy w piątek rusza na jeziora zobaczymy czy trend się odwróci czy potwierdzą się opowiadania ludzi z promu, że u każdego było "tak sobie".

Użytkownik luk_80 edytował ten post 22 maj 2016 - 17:58

• remek lubi to

#444 OFFLINE   wuran

wuran

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2177 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Marcin

Napisano 22 maj 2016 - 18:59

każdy tydzień może być inny, obecnie pogoda się stabilizuje, temperatura wody rośnie a reszta to już w rękach wędkarzy. co do godzin brań to chyba nie było reguły. Może potencjalnie wieczorami 18-20 było lepiej ale to tylko moje wrażenie

• remek lubi to

#445 OFFLINE   Sebalos

Sebalos

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1249 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Seba

Napisano 22 maj 2016 - 19:01

Hej.

Dzięki wszystkim za super wyjazd,tydzień zleciał ...momentalnie. Nie ma co narzekać szkiery potrafią zaskoczyć,i nauczyć pokory,o czym się przekonaliśmy. :P

Doborowe towarzystwo wypełniło brak okazów,wspólne gotowanie i wieczorne "szopenalia" stały się tradycją,i dobrze. :D  :lol:

Fajnie było Was poznać w realu ,pogadać o rzeczach ważnych i tych zupełnie z ...,dawno nie poznałem kogoś tak pozytywnie zakręconego jak Pride. :)  

Specjalne podziękowania dla Milupy,Pleciony i Daro ,że jakoś ze mną wytrzymali... ;)

Dla ekipy z domku Cindyrelli  :D  :lol: i całego" Talibusa"

Dla Remka za organizację tego spędu....

... Sebo jesteś super gość!!! :clappinghands:  :good:

...już mi brakuje tych widoków :(

ZNWYO.jpg

ZNAEB.jpg

ZNaHt.jpg

ZMcEP.jpg

#446 OFFLINE   silurus

silurus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 828 postów
  • LokalizacjaJózefosław
  • Imię:Robert

Napisano 22 maj 2016 - 20:22

to i ja coś skrobnę

DZIĘKI WIELKIE CHŁOPAKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Super ekipa, szykując się do wyjazdu znałem tylko Remka, teraz znam już 20 innych pozytywnie zakręconych wariatów :D 

Szkoda tylko, że  byliśmy tylko tydzień, bo nie dało rady ze wszystkimi poprzebywać dłużej, po prostu się nie dało i jeszcze kurde choroba mnie złożyła  :(, ale twardy byłem i posterunku na łódce nie opuściłem ;).

Sebalos pierwsze zdjęcie, które zamieściłeś zawsze wywołuje u mnie jakieś tęsknoty  :rolleyes:, pomost i woda ma jakąś magię.

Kurde już wróciliśmy a już brakuje mi tej atmosfery jaka była na wyjeździe :(  .

Remek podsumowując wszystko było super, tylko brak dużych ryb, ale i to nie psuje  wyjazdu w ogólnym podsumowaniu.

Osobne podziękowania ekipie z mojego domku czyli Remka, Waldiego ( miszcza ciętej riposty, a taki poważny z wyglądu ;)  :D  :D  :D  :lol:  :lol:  :lol:) Comy i Wurana

jeszcze raz dzięki chłopaki  :good:

#447 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3261 postów

Napisano 22 maj 2016 - 21:16

Ja też już w domu :D wielkie dzięki Panowie za spotkanie, było super :) chyba jako jedyny, a już napewno nieliczny pobiłem swoje skromne PB :D integracja podobnie jak domki- full wypas :) najbardziej cieszą mnie jednak nowe znajomości, poznanie tylu świetnych wędkarzy było warte każdej złotówki wydanej na wyprawę! ;)

#448 OFFLINE   andrew

andrew

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • LokalizacjaWies w miescie

Napisano 22 maj 2016 - 22:11

Remku

Wielki szacun za wątek. Piękny opis, świetne info, czuć doskonałą atmosferę jedności na wyjezdzie.
I wielka prośba.
Nie rób wyjazdów na szkiery. Trzeba to sobie otwarcie, raz na zawsze napisać, szkiery są PRZEREKLAMOWANE. Dużo małych szczupaków.

W temacie miejskiej legendy, że rzekomo Szwecja sie skończyła. Zróbmy Boren za rok. Będzie Pan zadowolony :). Poniżej wyniki z King of Boren, tydzień temu. 12 godzin chyba łowiono....
7fbaabb099a5176ec980c8596398e388.jpg 114cm, 113cm a to tylko z ręki.... Trzeba to zrobic tydzień po Szwedach i pokazać ze potrafimy lepiej łowić.
My jedziemy za tydzień, 9 osób, szczupaki, okonie i golf, damy znac jak sie sprawy maja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#449 OFFLINE   Sebalos

Sebalos

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1249 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 22 maj 2016 - 22:26

"Moja ekipa "  w akcji...

Szyper 3 osobowej  łodzi  Milupa,zawsze dokładny i skupiony,napływał na miejscówki jak chirurg ,tylko raz napotkaliśmy przeszkodę w postaci żwirowej łachy,której miało ..tam nie być :D  :lol:

ZXOqu.jpg

ZX1N1.jpg

Szyper drugiej łodzi ,Daroo .Wział szybkiego aluminiaka na dalsze wypady.

ZXlGt.jpg

ZX6OV.jpg

Pleciona  w akcji,zaraz zdejmie dyżurnego pajka z tej rafki...

ZX8nW.jpg

Tutaj ja kombinuje... :ph34r:

ZXmsh.jpg

Spotkanie na wodzie,szybka analiza i zmiana taktyki.Przy dalekich wypadach  w 2 łodzie bezpieczniej  pływać.

ZXuxO.jpg

Wieczorne podsumowanie i plany na następny dzień,zajęcia w podgrupach :ph34r:  :D

ZXYkK.jpg

#450 OFFLINE   Waldi

Waldi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 514 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 maj 2016 - 22:41

Powyżej było pytanie o godziny brania ryb na Syrsan. Sprawdziłem w kilku zdjęciach i okazało się, że u mnie w godz. 12.30 - 15.00. Czyli nie było sensu tak się spieszyć rano.

Jak już wiecie, duże nie brały. Ale do zapozowania przy koszuli Graffa wychodziły takie 50-60 cm. Bardzo skuteczna.

Tydzień na Syrsan, w poszukiwaniu ryb, minął bardzo szybko. Szkier pokazał, że sukces w łowieniu, to funkcja bardzo wielu zmiennych.

Podziękowania dla ekipy z domku: Remka, Silurusa, Comy i Wurana, kompana z łodzi Durzego oraz pozostałych Kolegów za atmosferę i fajnie spędzony czas.

Załączone pliki

#451 OFFLINE   Sebalos

Sebalos

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1249 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 22 maj 2016 - 22:59

@ andrew.

Podrzuć linka do zawodów , zdaje mi się że te wyniki już widziałem...wcześniej,chciałbym rozwiać swoje wątpliwości.

#452 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 23 maj 2016 - 06:05

Czytam i nie rozumiem rozczarowania..chociaż odrobinę rozumiem.. :)

Czyżby wielka wyprawa j.pl pojechała poświecić odbitym światłem przygasającej Arkadii, szukać w dogorywającym Eldorado potwierdzenia własnych aspiracji albo formatu jestestwa ?  Po co komu metrówki na setki czy dziesiątki  - klasa, kultura i sznyt nienowobogacki to ciągle za mało ?  :rolleyes:   

• woblerwz, Krisu23 i ezehiel lubią to

#453 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18684 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 maj 2016 - 06:14

Boren - faktycznie, podobno dobra woda ale jak zwykle jest jedno ALE. Jak powieje, mozna nie byc w stanie wyjsc na wode przez kilka dni (plytki akwen). Znam co najmniej dwie relacje od ekip ktore przez 3-4 dni nie byly w stanie lowic na Boren z powodu wiatru. Wyobrazcie sobie teraz siedzenie w domku przez 3 - 4 dni bo nie mozna wyjsc na wode.... ludzie by sie pozabijali a camp puscili z dymem ;)
  • Piotrek Milupa lubi to

#454 OFFLINE   Sebo

Sebo

C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2515 postów
  • Imię:Sebastian

Napisano 23 maj 2016 - 06:23

Ja myślę że wszyscy którzy byli z nami na tej wyprawie są zadowolenie. 

Bo nie chodziło w niej tylko o RYBY......

I nawet gdybym wiedział że tak będzie jak było i tak bym pojechał.

Jak się ogarnę to postaram się wyskrobać ...

#455 OFFLINE   AdamCh

AdamCh

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 906 postów
  • Lokalizacjalubuskie
  • Imię:Adam

Napisano 23 maj 2016 - 06:51

luk_80 - coś czytałeś między wierszami :)

Jest tako oto informacja w Remka podsumowaniu:

"Dobre godziny żerowania to 10-14 orz 16-19."

Fajnie, że wszyscy zadowoleni.

Ja i tak nadal , po cichu, liczę, że chłopaki zaraz sypną zdjęciami metrówek ;)

• Piotrek Milupa i luk_80 lubią to

#456 OFFLINE   daroo2009

daroo2009

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 385 postów
  • LokalizacjaDania
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Skrzypek

Napisano 23 maj 2016 - 07:52

Panowie nigdzie nie ma przecież wzmianki o niezadowoloniu. Jest ewentualnie o rozczarowaniu. Ja jadąc z Danii liczyłem się z tym ze swojego pb nie pobije. Ale nie o to przecież chodzi. Pojechałem tam dla odrobiny rozrywki, spotkać przyjaciół i nowych ludzi. Zazwyczaj jak się napinamy na złowienie legendarnej metrowki to wychodzi kiszka. Tym bardziej jadąc w tak licznym gronie. Nawet w Danii gdzie ryba jeszcze jest nie łowie metrowek każdego dnia. To jest tylko ryba i musimy o tym pamiętać! Jak ktoś chciał się wyłowić to się wyłowił. Ja nie liczyłem ale myślę że spokojnie złowilem około 200szt szczupaka i z 50okoni około 30++ Jakiś powód do narzekań? Tak dla czego tylko tydzień:)

#457 OFFLINE   andrew

andrew

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 673 postów

Napisano 23 maj 2016 - 09:23

@ andrew.

Podrzuć linka do zawodów , zdaje mi się że te wyniki już widziałem...wcześniej,chciałbym rozwiać swoje wątpliwości.

Mowisz masz http://www.kingofbor...sultat2016.html powtarzalne sa te wyniki w tych zawodach dlatego wydwawalo Ci sie ze widziales te wyniki. 17 metrowek i to w nielatwych wietrznych warunkach

Użytkownik andrew edytował ten post 23 maj 2016 - 09:35

• Sebalos lubi to

#458 OFFLINE   andrew

andrew

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 673 postów

Napisano 23 maj 2016 - 09:40

Boren - faktycznie, podobno dobra woda ale jak zwykle jest jedno ALE. Jak powieje, mozna nie byc w stanie wyjsc na wode przez kilka dni (plytki akwen). Znam co najmniej dwie relacje od ekip ktore przez 3-4 dni nie byly w stanie lowic na Boren z powodu wiatru. Wyobrazcie sobie teraz siedzenie w domku przez 3 - 4 dni bo nie mozna wyjsc na wode.... ludzie by sie pozabijali a camp puscili z dymem ;)

To prawda. Zdarzaly sie takie dni ze wiatr wylacza 80% akwenu. Wtedy dlubiemy okonie w kanale Gotta. 

#459 OFFLINE   Tomek88

Tomek88

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3209 postów
  • LokalizacjaGrójec
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Zienkiewicz

Napisano 23 maj 2016 - 09:40

Mowisz masz http://www.kingofbor...sultat2016.html powtarzalne sa te wyniki w tych zawodach dlatego wydwawalo Ci sie ze widziales te wyniki. 17 metrowek i to w nielatwych wietrznych warunkach

Od jakiej minimalnej długości są liczone ryby na ekipę?

#460 OFFLINE   PLECIONA

PLECIONA

Zaawansowany

• Forumowicz+ bez giełdy
  • PipPipPip
  • 835 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz

Napisano 23 maj 2016 - 11:35

Hejka! :)

Chciałbym podziękować wszystkim za ŚWIETNE, niestety... tylko tygodniowe spotkanie. Odpocząłem niesamowicie.

Bardzo fajne wieczorne spotkania w szopie, pogaduchy, konkursy, barbecue i ludzie, którzy tworzyli luzacką atmosferę- super! 

Nic to jednak! 

Kucharzowi z The Oberoi Udaivilas zmiękłaby rura przy chłopaków campusowym gotowaniu. Pierogi, które przygotował Piotras- miazga!, wege cuda od Seby- palce lizać- zapodaje swoim bliskim już w tym tygodniu, a przemięsna spagetteria od Darka- bez dokładki nie mogłem się obejść- musiałem! :) Wielkie dzięki i ukłony z mojej strony za towarzystwo i atmosferę w domku oraz na zlocie  :)

Do zobaczenia nad wodą!

Wrzucę tylko kilka fotek, gdyż przy Seby sprzęcie, swojego nawet nie wyciągałem... :P

Załoga trajki z SYR...SAN :P  (@Milupa,@Sebalos i @Plecionus fotografus)

o0n96R.jpg

Codzienna rzeźba przy skalnym wypłyceniu.

3Uh3FL.jpg

Rozległy, zarośniety blacik od 1m do 2,8m. Wszystko pięknie, ale ryb tu nie uświadczyliśmy za wielu.

j1f2wS.jpg

Użytkownik PLECIONA edytował ten post 23 maj 2016 - 11:41

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych