Tak ze stratą, ale i tak mniejszą niż jakby kij, który mi się nie podoba i na którego lowił nie będę miałby leżeć w piwnicy.
Witam,
Albo się nie znasz albo masz jakiś interes w tym żeby jechać tak po Fenwick-u?
Łowiłem kilkoma Fenwick-ami były tam HMG, Elite Tech i Aetos, miałem wiele kijów z pracowni a od jakiś pięciu lat sam składam sobie kije a i tak bardzo często sięgam po kije Fenwick. Nie kumam Twojego zacięcia w walce z ta marką? Coś Ci zrobili, oszukali Cię?
Wielu moich znajomych ( też Ci którzy sami składają kije ) stwierdziło, że nie opłaca się montować kija w pracowni lub kupować jakiś "Hi-endowych" wymysłów rodzimych ale i nie tylko producentów ( a w zasadzie importerów cudów technologicznych ) skoro dostępne są bardzo dobre kije - sprawdzone ( podkreślam sprawdzone ) z doskonałym systemem gwarancyjnym ( bo żaden inny producent nie daje tak komfortowej gwarancji jak Fenwick ).
Trzeba się tylko cieszyć, że wreszcie pojawiło się w Polsce trochę kijów które odróżniają się od szarej rzeczywistości dostępnej na naszym rynku ( coś wiem na ten temat i nie tylko z teorii ).
Ja z kolej wbrew temu co napisałeś polecam Fenwick-a jak firmę produkująca świetne kije i wbrew temu co piszesz kije, które są przeznaczone do konkretnych zadań nie jakieś uniwersały bo takich na świecie niema to nasza przypadłość żeby mieć jednego kija do wszystkiego - niestety tak się nie da, "jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego".
Tak swoją droga to pokaż mi jakąś wędkę w przedziale od 400 do 900 zł która ma dożywotnią gwarancję i jest dostępna od ręki, jest dobrze uzbrojona, ciekawie wygląda, i jest wytworem firmy która była prekursorem nowoczesnych grafitów, i jak mało która zna się na tym co robi - to tak jakby napisać, że BMW robi słabe samochody!
Fenwick to bardzo dobre wędki za bardzo dobre pieniądze ( za zdecydowanie gorsze konstrukcje w pracowniach zapłaci się więcej ) ze świetną gwarancją.
Polecam i pozdrawiam przed świątecznie,
Tarłoś.
Ps.
Nie pracuje dla Fenwick-a, ani w Fenwick-u, po prostu uważam, że Fenwick robi bardzo dobre wędki.
Łowiłem 9-cioma różnymi wędkami Fenwick-a więc jakieś doświadczenie mam.