Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

TURAWA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3543 odpowiedzi w tym temacie

#361 OFFLINE   mdziam_78

mdziam_78

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1713 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 14 lipiec 2014 - 20:39

Przyczyną najbardziej prawdopodobną jest problem zdrowotny, rozmawiał z Kolegą przez komórkę, nagle tamten usłyszał upadek telefonu i wołanie o pomoc. Paweł miał zdaje się 30 lat. Taka śmierć jest wyjątkowo przykra.

#362 OFFLINE   elvis

elvis

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 382 postów

Napisano 16 lipiec 2014 - 15:57

Wydarzenie naprawdę tragiczne, współczuję rodzinie. Najbardziej boli jak odchodzą tak młode osoby.

W weekend brania takie sobie. Szczupaki na płytkich wodach do 60cm, i tego okonia jest mnóstwo. Ale nic większego niż 25cm. Już odbija mi się tym okoniem. Można robić zawody kto ile na godzinę złapie. Walą we wszystko, w duże i małe przynęty... Ale coś z sandaczem gorzej... No chyba że trafi się dzień czy dwa że po prostu żre 

#363 OFFLINE   Dano.

Dano.

Wyprawy wędkarskie do Laponii

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 2356 postów
  • LokalizacjaBaza wędkarska w Laponii
  • Imię:Daniel

Napisano 16 lipiec 2014 - 17:47

Wydarzenie naprawdę tragiczne, współczuję rodzinie. Najbardziej boli jak odchodzą tak młode osoby.

W weekend brania takie sobie. Szczupaki na płytkich wodach do 60cm, i tego okonia jest mnóstwo. Ale nic większego niż 25cm. Już odbija mi się tym okoniem. Można robić zawody kto ile na godzinę złapie. Walą we wszystko, w duże i małe przynęty... Ale coś z sandaczem gorzej... No chyba że trafi się dzień czy dwa że po prostu żre 

Jakby wszystkim żarł po równo, to nikt by zawodów nie wygrał  :) . A jednak byli tacy, co złowili ich więcej.  Finalnie zawody zostały sklasyfikowane po sobotniej turze.

#364 OFFLINE   bm639

bm639

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 65 postów
  • LokalizacjaWND
  • Imię:Maciek

Napisano 20 lipiec 2014 - 11:11

Szczupaki na płytkich wodach do 60cm, i tego okonia jest mnóstwo. Ale nic większego niż 25cm. Już odbija mi się tym okoniem. Można robić zawody kto ile na godzinę złapie. Walą we wszystko, w duże i małe przynęty... 

Na tych feralnych zawodach jakoś nie gryzły. No może niewymiarowych dało się sporo złowić, ale tylko nieliczni i to w jednej okolicy znaleźli trochę większych okoni ...

#365 OFFLINE   Melabolgia

Melabolgia

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 80 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Bartłomiej
  • Nazwisko:Bar

Napisano 02 wrzesień 2014 - 13:05

Witam dobre informacje ze strony Rzgw i Rdoś OPOLE brak spustu wody z Turawy do końca sierpnia 

pozdrawiami

I jak, spuszczają wodę?

Pozdrawiam,

#366 OFFLINE   boobinio

boobinio

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 98 postów
  • LokalizacjaOpole

Napisano 02 wrzesień 2014 - 14:40

Powoli leci. Ale zrzuty nie są jakieś drastyczne. Na oko 30 cm z lustra wody.

#367 OFFLINE   Drabek

Drabek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 77 postów
  • LokalizacjaWieruszów
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Drab

Napisano 03 wrzesień 2014 - 11:11

Dzięki  opadom wody przybywa.....http://pogodynka.pl/...ydro/zbiorniki/

• Ide52 lubi to

#368 OFFLINE   Melabolgia

Melabolgia

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 80 postów
  • LokalizacjaGliwice

Napisano 04 wrzesień 2014 - 14:40

dzięki wielkie :)

#369 OFFLINE   elvis

elvis

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 382 postów

Napisano 08 wrzesień 2014 - 09:21

Od zeszłego tygodnia wody przybyło ok 6-7cm. I przede wszystkim jest czysta, brunatno brązowa jak za dawnych lat.

Ryba jest :)

Szczupak, okoń nawet sandacz na wodzie 1 -1,5m. W tym sezonie u mnie najlepsza przynęta to obrotówka nr 3 wszelakie kolory.

Rekord sezonu sandacz 92cm w miniony weekend :D

#370 OFFLINE   TheBart1980

TheBart1980

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Bartosz

Napisano 14 wrzesień 2014 - 05:44

Yes!!!

#371 OFFLINE   Niedzwiedz Turawa

Niedzwiedz Turawa

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów
  • LokalizacjaTurawa
  • Imię:Wojtek
  • Nazwisko:Niżyński

Napisano 22 wrzesień 2014 - 15:00

chyba cos się rusza w Turawie

w niedziele po południu padło kilkanaście sandałów

#372 OFFLINE   kogut

kogut

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1612 postów
  • Lokalizacjaczęstochowa

Napisano 22 wrzesień 2014 - 15:12

Wojtek,szkoda że jeśli dosłownie padło :( ale może za to warto jechać by połowić.

Użytkownik kogut edytował ten post 22 wrzesień 2014 - 15:13

#373 OFFLINE   Niedzwiedz Turawa

Niedzwiedz Turawa

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów
  • LokalizacjaTurawa
  • Imię:Wojtek
  • Nazwisko:Niżyński

Napisano 22 wrzesień 2014 - 15:18

Niestety ale wszystkich mięsiarzy nie wyeliminujemy , musi jedno pokolenie wymrzeć jak dinozaury

• kogut lubi to

#374 OFFLINE   Sandre

Sandre

Fishing Team Sandre

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1113 postów
  • LokalizacjaNiepołomice
  • Imię:Darek

Napisano 22 wrzesień 2014 - 15:57

Albo i dwa:)
  • kotwitz lubi to

#375 OFFLINE   francisco scaramanga

francisco scaramanga

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1245 postów

Napisano 22 wrzesień 2014 - 20:47

Skoro tak dobrze się dzieje to może pora zacząć odliczanie .....do rychłego końca końców.......

#376 OFFLINE   Sebo

Sebo

C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2515 postów
  • Imię:Sebastian

Napisano 23 wrzesień 2014 - 09:36

Wielokrotnie pływam po Turawie i nie urażając tu nikogo i zarazem nie biorąc wszystkich do jednego "worka". 

Ale 90% ludzi które pisze tu o wypuszczaniu sandaczy nad Turawą spływa z kompletem ryb. Widziałem ludzi tu z forum którzy zarzekają się że wszystko wypuszczają a.......

Oczywiście nie mówię że nie ma takich ale niestety są to wyjątki.

A co do wyrybienia to Turawa uważam że nigdy się nie "wyrybi" mimo tego że miejscowi wyciągają tam po 200/300 sandaczy rocznie na głowę.

Jest tam tak duża populacja tej ryby i jest on regularnie zarybiany że nie mam obaw.

Oczywiście nie jest to pozytywne ale prawdziwe i w każdym pokoleniu będą ludzie którzy będą zabierali ryby (z umiarem czy bez tu kwestia dyskusyjna, ale będą).

Bardziej się obawiam o politykę spuszczania wód ze zbiorników (patrz Stradomia) i kłusujących na oczach straży rybackiej tu dam cytat:

"....odłowy odłowami ale jeszcze ryba została w dołkach i korytach więc trzeba wyłapać...

To słowa kolesi wczoraj na Stradomi gdzie łowili podbierakami w korycie którym jest rzeka Widawa a kilka set metrów dalej stoi sobie Pan strażnik i ma to gdzieś.

A co stało się z Mietkowem "mekką sandaczową " nie zniszczyli jej wędkarze czy "mięsiarze" tylko kłusole i nasza wspaniała straż rybacka.

Jeśli kogoś uraziłem to sorki i nie napisałem tego by wywołać jakąś kłótnie ale taka jest prawda.

Pozdrawiam Sebo 

#377 OFFLINE   suhhar

suhhar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów

Napisano 23 wrzesień 2014 - 10:26

Podpisuje się rękoma i nogami tylko widzisz opolskie zarybia sandaczem szczupakiem. A slyszales zęby Wałbrzych zarybial czymś innym oprócz karpia?
  • TomekSudety lubi to

#378 OFFLINE   Melabolgia

Melabolgia

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 80 postów
  • LokalizacjaGliwice

Napisano 23 wrzesień 2014 - 12:18

Wielokrotnie pływam po Turawie i nie urażając tu nikogo i zarazem nie biorąc wszystkich do jednego "worka". 

Ale 90% ludzi które pisze tu o wypuszczaniu sandaczy nad Turawą spływa z kompletem ryb. Widziałem ludzi tu z forum którzy zarzekają się że wszystko wypuszczają a.......

Oczywiście nie mówię że nie ma takich ale niestety są to wyjątki.

Dokładnie!!!  Sebo0707 - ja z kumplami jestem w Turawie min. 1-2 razy w Tygodniu na łódce i mam NIESTETY takie same spostrzeżenia....

Ch....j mnie strzela jak widzę kolesi kursujących z kompletami do brzegu, niczym dostawa mięsa do supermarketu, po czym wracają...

Co więcej, nie chodzi tu tylko o sandacze, okonie również i to takie w wieku już pełnoletniości i starsze... :angry:

#379 OFFLINE   Monk

Monk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 497 postów
  • LokalizacjaWieruszów/Wrocław

Napisano 29 wrzesień 2014 - 06:39

Cała niedziela za sandaczem bez brania, okonie współpracowały ale nie  po tam tam byłem :/ Za to pogoda perfekt :)

#380 OFFLINE   Melabolgia

Melabolgia

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 80 postów
  • LokalizacjaGliwice

Napisano 29 wrzesień 2014 - 08:34

Też byłem, generalnie lipa, 4 sandaczyki 25 cm.... nic się nie działo...

Pogoda za ładna czy co :wacko:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych