Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4525 odpowiedzi w tym temacie

#3481 OFFLINE   rózgaś

rózgaś

Znowu....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1135 postów

Napisano 19 październik 2021 - 16:06

Zadzwon do pamaru w kostomlotach. Poproś Maćka i powiedz ze ode mnie. Zawsze dobiera mi opony i jestem zadowolony. Kiedyś jakieś smicie kolega mi doradził dunlop f1 costam costam za 1000 za szt i 3 z 4 rozwaliłem. Maciek dobrał mi za połowę z plusem tej ceny i latały aż auto sprzedałem. Oni sprzedają setki kompletów mają na bieżąco opinie
  • uvex lubi to

#3482 OFFLINE   CORNEL

CORNEL

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 225 postów

Napisano 19 październik 2021 - 18:59

Yokohama Geolandar ATS G015 zarówno na zimę jak i na lato, używam trzeci komplet na trzecim suvie.  :D

Zależy po czym się jeździ, ja dużo po polu, lesie ale 90% autostrady. Naprawdę polecam jak ktoś musi zjechać w głęboki śnieg lub błoto. 

• Małkociniak lubi to

#3483 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Krzysiek

Napisano 19 październik 2021 - 19:37

Yokohama Geolandar ATS G015 zarówno na zimę jak i na lato, używam trzeci komplet na trzecim suvie.  :D

Zależy po czym się jeździ, ja dużo po polu, lesie ale 90% autostrady. Naprawdę polecam jak ktoś musi zjechać w głęboki śnieg lub błoto. 

Geolandar marka premium, długo dają radę na tylnej osi,daja radę w błocie, wodzie piachu, warte swojej ceny polecam . Mam jej w jeep xj .

#3484 OFFLINE   hanz

hanz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 288 postów
  • Lokalizacjamałopolskie
  • Imię:Marcin

Napisano 19 październik 2021 - 20:17

Mam cooper discoverer at3 i rzeczywiście na mokrym trochę ślisko czasem... Nie wiem czy to opona, czy ja za szybko jeżdżę... Ale w błoto idą jak dzik w żołedzie :)
  • rapek i bho70 lubią to

#3485 ONLINE   malinabar

malinabar

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2341 postów
  • Lokalizacjapłd.-zach.
  • Imię:Bartek

Napisano 19 październik 2021 - 22:44

W moim szybkim "autobusie" od dwóch sezonów mam Goodyear Ultra Grip Performance G1 235/50 R18 . Świetna trakcja na suchym, mokrym i zaśnieżonym, cisza i komfort, niskie opory toczenia ( spalanie ) . Póki co, po dwóch zimach , trwałe  :) .

Użytkownik malinabar edytował ten post 19 październik 2021 - 22:44

#3486 OFFLINE   rózgaś

rózgaś

Znowu....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1135 postów

Napisano 02 listopad 2021 - 00:19

Zawsze wchodzę bo czekam żeby się dowiedzieć który najlepszy a tu nadal nic nowego
  • fred88 lubi to

#3487 OFFLINE   BraWo

BraWo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 120 postów
  • LokalizacjaTarnów
  • Imię:Wojciech

Napisano 04 listopad 2021 - 13:47

Jakby ktoś z bliska (małopolska) szukał... Myślę, że warty oglądnięcia

https://www.otomoto....y-ID6EcMkA.html

#3488 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 04 listopad 2021 - 14:05

Jakby ktoś z bliska (małopolska) szukał... Myślę, że warty oglądnięcia

https://www.otomoto....y-ID6EcMkA.html

W takiej kasie i z tym silnikem to chyba jednak nie, ale dla miłośnika marki ...

Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 04 listopad 2021 - 14:06

#3489 OFFLINE   Artech

Artech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2698 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Artur

Napisano 04 listopad 2021 - 20:34

W takiej kasie i z tym silnikem to chyba jednak nie, ale dla miłośnika marki ...

A zwróciłeś uwagę na stan i przebieg?
  • nalewator lubi to

#3490 OFFLINE   Pawgas

Pawgas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 782 postów
  • LokalizacjaBerlin/Szczecin
  • Imię:Paweł

Napisano 04 listopad 2021 - 22:23

Mały przebieg nie zmieni faktu że brzydki on jest okropnie 😝

#3491 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 04 listopad 2021 - 23:28

A zwróciłeś uwagę na stan i przebieg?

Zwróciłem. Jak masz czas to zapraszam w mazowieckie i pokaże ci c5 z przebiegiem około 330 tys. Oryginalny. Tylko fotel kierowcy na boczku lekko przygnieciony. Poza tym wyobraź sobie bez uwag. Mógłbym napisać, że ma 140 tylko zawodnik wagi ciężkiej nim jeździł. Nawet układ wydechowy poza siatka jest oryginalny choć już go troszkę słychać.
I opowiastka. Jak naprawiano mi klimę kilka lat temu to na parkingu stał Passat cc. Jeden z klientów serwisu zaczął się nim interesować. Okazało się, że był kumplem właściciela tego serwisu, więc i sam właściciel przybył na miejsce i tako rzecze: piękny to on by był jakby nie z dwóch zrobiony ...
Absolutnie nie neguję stanu tego mitsu, ale do takich ofert należy podchodzić z rezerwą. I tyle.

Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 04 listopad 2021 - 23:29

• biturbo i Przemek_M lubią to

#3492 OFFLINE   Przemek_M

Przemek_M

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 05 listopad 2021 - 06:38

Z duża rezerwą.., im mniejszy przebieg tym wieksza rezerwa
  • suhhar i biturbo lubią to

#3493 OFFLINE   uvex

uvex

Forumowicz

• PATRON
  • PipPip
  • 285 postów
  • LokalizacjaSkarżycho
  • Imię:Robert

Napisano 05 listopad 2021 - 09:38

Odnośnie opon zimowych, to ostatecznie padło na Hankook Winter Icept Evo3 rozmiar 225/60/17 z 34 tygodnia 2021r. Kupione i zamontowane w cenie 2100 zł, zobaczymy, czy się sprawdzą.

#3494 OFFLINE   thug

thug

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1121 postów
  • LokalizacjaMazowsze

Napisano 05 listopad 2021 - 14:35

Jeśli już o oponach to do mojego legacy trafiły wielosezonowe falken euro allseason as210 w foresterowym rozmiarze, więc troszkę prześwitu zyskał. Moje pierwsze uniwersalne felgi, przynajmniej sobie opinię wyrobię ;)

felgi :rolleyes: oczywiście opony, uniwersalne opony

Użytkownik Jano edytował ten post 05 listopad 2021 - 19:50

#3495 Guest_Drac_*

Guest_Drac_*
  • Guests

Napisano 05 listopad 2021 - 19:10

Falkeny mam na zimę, na lato również wziąłem Falkeny. Dla mnie rewela. Zobaczymy jak po dłuższym użytkowaniu.
Teść dał się skusić na letnie Falkeny, po kilku pierwszych miesiącach jest bardzo zadowolony.

#3496 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15678 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 listopad 2021 - 19:47

Falkeny mam na zimę, na lato również wziąłem Falkeny. Dla mnie rewela. Zobaczymy jak po dłuższym użytkowaniu.
Teść dał się skusić na letnie Falkeny, po kilku pierwszych miesiącach jest bardzo zadowolony.

Ja mam uniwersalne Falkeny do SMAXA i rewelacja. Już nie chcę opon zima/lato. Tyle że raczej jazda po mieście i zero gór w zimę.

• biturbo i l.berlinski lubią to

#3497 OFFLINE   bho70

bho70

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 127 postów
  • LokalizacjaPodlaskie
  • Imię:raffik
  • Nazwisko:mmm

Napisano 05 listopad 2021 - 20:17

Zwróciłem. Jak masz czas to zapraszam w mazowieckie i pokaże ci c5 z przebiegiem około 330 tys. Oryginalny. Tylko fotel kierowcy na boczku lekko przygnieciony. Poza tym wyobraź sobie bez uwag. Mógłbym napisać, że ma 140 tylko zawodnik wagi ciężkiej nim jeździł. Nawet układ wydechowy poza siatka jest oryginalny choć już go troszkę słychać.
I opowiastka. Jak naprawiano mi klimę kilka lat temu to na parkingu stał Passat cc. Jeden z klientów serwisu zaczął się nim interesować. Okazało się, że był kumplem właściciela tego serwisu, więc i sam właściciel przybył na miejsce i tako rzecze: piękny to on by był jakby nie z dwóch zrobiony ...
Absolutnie nie neguję stanu tego mitsu, ale do takich ofert należy podchodzić z rezerwą. I tyle.

Dlaczego do takich ofert należy podchodzić z rezerwą? Żona jeździ Subaru Foresterem z 2014 roku i ma ok. 45 000 km przebiegu. Codziennie do pracy dojeżdża i w sobotę na zakupy. Samochód jak nowy. Raz na dwa-trzy miesiące biorę go przegonić. I gdyby przyszło się go sprzedać to.... Do każdego przypadku trzeba podchodzić indywidualnie. 

• godski lubi to

#3498 OFFLINE   md30

md30

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 174 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:C&R

Napisano 05 listopad 2021 - 21:05

Dlaczego do takich ofert należy podchodzić z rezerwą? Żona jeździ Subaru Foresterem z 2014 roku i ma ok. 45 000 km przebiegu. Codziennie do pracy dojeżdża i w sobotę na zakupy. Samochód jak nowy. Raz na dwa-trzy miesiące biorę go przegonić. I gdyby przyszło się go sprzedać to.... Do każdego przypadku trzeba podchodzić indywidualnie. 

Jeżeli masz tam silnik Diesla, to szkoda tylko tego auta.

#3499 ONLINE   bho70

bho70

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 127 postów
  • LokalizacjaPodlaskie
  • Imię:raffik
  • Nazwisko:mmm

Napisano 05 listopad 2021 - 21:14

Jeżeli masz tam silnik Diesla, to szkoda tylko tego auta.

Dwulitrowa benzyna z turbiną.

• md30 lubi to

#3500 OFFLINE   biturbo

biturbo

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 132 postów
  • Lokalizacjamultikono: @Sztangista
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:S

Napisano 06 listopad 2021 - 00:45

Ja mam uniwersalne Falkeny do SMAXA i rewelacja. Już nie chcę opon zima/lato. Tyle że raczej jazda po mieście i zero gór w zimę.

Dobrze, że mi odradziłeś. Zajeb.... reklama opon  :lol:  Bieżnik w tych falkenach nie wygląda na zimowy. Czyli kup oponki tylko nie jedź po za miasto. Za miasto trzeba mieć inny komplet  :lol:  A w góry trzeci. Nad morze czwarty. hehe

• haja1978 i S.N. lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Tabor