Dodge nitro bliźniak jeepa cherokee gen 3.Co to jest dokladnie za model ?
Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby
#1461 OFFLINE
Napisano 20 luty 2019 - 19:39
#1462 OFFLINE
Napisano 20 luty 2019 - 20:01
"Chorowałem" na Hiluxa ale widziałem RAV 2019 i uczucia mieszane mną targają.
Jak masz możliwość to spróbuj pojeździć hilem ale dłużej jak jazda próbna. Z tyłu jest resor i to czuje się na plecach. Jeździłem pickupem parę lat i dopiero wrzucenie 300 kg na tył cywilizowało samochód. Pickup ma swoje zalety jak się je wykorzystuje na co dzień to świetnie,ale manewrowanie w mieście, na parkingach sklepowych to dramat. Spalanie to inna sprawa ,zejście do wartości katalogowych nie jest realne. Jazda w terenie bez przygotowania to średni pomysł ,duży rozstaw osi i ogromny zwis tylny wykluczają z poważniejszych zabaw. Komplet opon terenowych lub chociaż pożądnych ateków to tak na początek 3 do 4 tyś. Koszt obsługi i utrzymania auta to w zasadzie koszt dwóch średniej klasy osobówek. Przyśpieszenie i wyprzedzanie to osobna historia ,bez ingerencji w oprogramowanie sterownika to jest udręka. Ale ja osobiście lubiłem to auto i kiedyś jeszcze do niego wrócę,wyeliminowałem parę najważniejszych wad do niektórych się przyzwyczaiłem a niektórych starałem się niezauważać.
- jacekp29 lubi to
#1463 OFFLINE
Napisano 20 luty 2019 - 20:15
Jak masz możliwość to spróbuj pojeździć hilem ale dłużej jak jazda próbna. Z tyłu jest resor i to czuje się na plecach.
Bardzo cenne informacje . Nie miałem okazji jeździć , podoba mi się wizualnie i tyle. Żonie też się podobał ale zadała pytanie " co my będziemy nim wozić ? powietrze ? ". No i ma rację . Jeśli na ryby Corollą kombi dojeżdżam to Hiluxem tym bardziej dałbym radę a jazda w terenie zupełnie mnie nie kręci. Więc pewnie skończy się za jakiś czas na RAV 4.
#1464 OFFLINE
Napisano 20 luty 2019 - 21:30
No trzęsie niemiłosiernie , przyczepność na nieobciążonej pace tragiczna , komfort bardzo średni.Jak masz możliwość to spróbuj pojeździć hilem ale dłużej jak jazda próbna. Z tyłu jest resor i to czuje się na plecach. Jeździłem pickupem parę lat i dopiero wrzucenie 300 kg na tył cywilizowało samochód. Pickup ma swoje zalety jak się je wykorzystuje na co dzień to świetnie,ale manewrowanie w mieście, na parkingach sklepowych to dramat. Spalanie to inna sprawa ,zejście do wartości katalogowych nie jest realne. Jazda w terenie bez przygotowania to średni pomysł ,duży rozstaw osi i ogromny zwis tylny wykluczają z poważniejszych zabaw. Komplet opon terenowych lub chociaż pożądnych ateków to tak na początek 3 do 4 tyś. Koszt obsługi i utrzymania auta to w zasadzie koszt dwóch średniej klasy osobówek. Przyśpieszenie i wyprzedzanie to osobna historia ,bez ingerencji w oprogramowanie sterownika to jest udręka. Ale ja osobiście lubiłem to auto i kiedyś jeszcze do niego wrócę,wyeliminowałem parę najważniejszych wad do niektórych się przyzwyczaiłem a niektórych starałem się niezauważać.
Ale trzy litrowy diesel z mapą , daje radę ale spalanko wtedy tak 12-15 średnio . A i hamulce bardzo słabe.
Przeca to jest wozidło do roboty i to niesamowicie niezawodne . Ale tak na co dzień to nie , zdecydowanie nie
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
- sacha lubi to
#1465 OFFLINE
Napisano 20 luty 2019 - 23:00
No to żeście mnie obydwaj wyleczyli , trzeba zacząć odkładać na RAV-kę
- Paweł J lubi to
#1466 OFFLINE
Napisano 21 luty 2019 - 08:15
Lexus Rx to nie terenówka, to oczywiste.
Moje Subaru jest idealne do jazdy w koło komina.
Plan na ten rok to dużo dalekich wyjazdów, ponad 300km w jedną stronę.
Właśnie dlatego zastanawiam się nad Rxem.
Mają stały napęd 4x4, są wygodne, bogato wyposażone...
Dodam, że rozglądam się za Rxem pierwszej generacji, nie salonówką
#1467 OFFLINE
Napisano 21 luty 2019 - 08:55
Na co dzień mam w robocie Siennę z napędem 4x4. Jeśli chodzi o wygodę i miejsce w środku nie znam innego pojazdu. Jednym cięgiem prawie 600km i na stacji po kawę idę nie połamany a jak jadę Passerati to po 200-300 odczuwam. Po złożeniu 3 rzędu siedzeń bagażnik jest olbrzymi .
#1468 OFFLINE
Napisano 21 luty 2019 - 09:30
Miałem okazje jeździć kilkoma pickupami i najlepiej się chyba jeździło Fordem Ranger Wildtrak, no i Amarok też jest podobno ucywilizowany . Ale ogólnie odczucia z każdego, to jak by wozem drabiniastym jeździć który dodatkowo sporo pali i żwawość ma jak staruszek z taczką cegieł. Do wodowania łodzi, w trudniejszy teren może i ok, ale jak tyłek jest lekki (czytaj - nie ma tam z 300-400kg obciążenia na pace - to słabo daje rade).
Ale w ostatni weekedn dane mi było jeździć 4 czy 5 letnim Pajero Sportem. I myślę że gdybym miał wolne 70 kpln to bym sobie takiego kupił. Dużo fajniej (za sprawą innego zawieszenia z tyłu ) się tym jeździ jak L200 i do wypraw wędkarskich moim zdaniem super sprzęt.
Jest nawet jeden, który am na nowym silniku zrobione 7 tys km. Automat mógłby by być tylko 6 albo 7. Bo chyba są same 5.
https://www.otomoto....html#7aba411dd1
Ale jak an wyjazdy do 100 kilku km, na ryby z całym majdane + ewentualnie przyczepa, łódka. Bo po autostradzie to niestety chyba słabo to będzie dawać radę.
@saha - ładne też są amerykańskie 4Runner - jeżeli stylistyka nowej Rav4 Ci się podoba, tylko to spalanie ;/ A po zrobieniu trasy ponad 300 km po autostradzie i wycieczce na Soline i zwiedzaniu tam kilku zatok uważam że to auto da sobie świetne rade w każdych warunkach.
#1469 OFFLINE
Napisano 21 luty 2019 - 09:46
Za krótko jeździłem, ale jednak jeździłem Kia Sorento. 2009 r., 2,5 diesel, chyba 170 koników. Moim zdaniem na ryby świetne auto i dzielne w terenie.
#1470 OFFLINE
Napisano 21 luty 2019 - 09:56
Miałem Sorento poprzedniej generacji, to było auto na ryby. Rama, mechaniczny reduktor, 3500 w benzynie
- SkiDivPL lubi to
#1471 ONLINE
Napisano 21 luty 2019 - 10:05
A trochę z innej beczki - wiecie jak wygląda temat zakupów grupowych w salonach Toyoty? Sam jestem zaintersowany zakupem nowej RAV'ki.
#1472 OFFLINE
Napisano 21 luty 2019 - 11:26
Ktoś powyżej chwalił się, że pracuje w Toyocie
#1473 OFFLINE
Napisano 21 luty 2019 - 11:27
Pytanko za sto punktów.
Śmiga ktoś Lexusem Rx?
Zapytaj Mefisto miał 2 gen. a teraz ma 3gen.
- AdamCh lubi to
#1474 ONLINE
Napisano 21 luty 2019 - 12:22
Ktoś powyżej chwalił się, że pracuje w Toyocie
Wiem, skorzystałem już z doradztwa Kolegi choć o to akurat nie pytałem. Chodzi mi o to czy takie zakupy są w ogóle możliwe w Toyocie, jeśli ktoś kupował w ten sposób może podzieli się doświadczeniami. Ile osób trzeba zebrać i na jakie rabaty można liczyć jeśli to w ogóle możliwe.
#1475 OFFLINE
Napisano 21 luty 2019 - 12:33
Dodge Nitro sxt, a z jeepa ma bliźniacze podwozie i nic poza tym .Dodge nitro bliźniak jeepa cherokee gen 3.
Następny 4×4 który stanie w garażu to pewnie prądowy MITSUBISHI OUTLANDER PLUG-IN HYBRID
#1476 OFFLINE
Napisano 21 luty 2019 - 18:03
A trochę z innej beczki - wiecie jak wygląda temat zakupów grupowych w salonach Toyoty? Sam jestem zaintersowany zakupem nowej RAV'ki.
Co to są zakupy grupowe ? Jako grupa zawodowa ?
To było nierealne jakieś 10-12 lat temu. Cudzoziemiec u mnie w robocie myślał o kupnie auta i dowiedział się że są marki (np. Ford i Opel) dają rabaty dla lekarzy, prawników i kogoś jeszcze. Nissan dawał też dla dyplomatów i to 15% . Pojechaliśmy do Toyoty w Piasecznie zapytać czy mają rabaty np. dla dyplomatów. Powiedzieli że nie, dla nikogo nie mają zniżek.
#1477 ONLINE
Napisano 21 luty 2019 - 18:26
No a mi powiedzieli , że mają np. dla służb mundurowych, lekarzy, rolników, nauczycieli. Ale nie o to mi chodziło. Z resztą zakupy grupowe aut chyba nie mają już racji bytu. Kiedyś była możliwość zebrania iluś tam osób zdecydowanych na kupno i dzięki temu osiągnięcia lepszej pozycji negocjacyjnej.
#1478 OFFLINE
Napisano 21 luty 2019 - 18:51
No ale to audi. Mało interesujące nas w tym wątku 😉 U Japończyków chyba to nie jest to takie proste. Np. W suzuki ceny stoją sztywno a tylko przy wyprzedaży rocznika ze 3 tys. są niższe.
- coma lubi to
#1479 OFFLINE
Napisano 21 luty 2019 - 19:01
Lexus Rx to nie terenówka, to oczywiste.
Moje Subaru jest idealne do jazdy w koło komina.
Plan na ten rok to dużo dalekich wyjazdów, ponad 300km w jedną stronę.
Właśnie dlatego zastanawiam się nad Rxem.
Jako entuzjasta Subaru mówię Tobie nie bluźnij , tylko młodszego forka poszukaj
Dwutonowy RX chyba posiada na wyposażeniu mocną i długą linę holowniczą ?
#1480 OFFLINE
Napisano 21 luty 2019 - 19:30
Dwutonowy RX chyba posiada na wyposażeniu mocną i długą linę holowniczą ?
Nie ma linki. W robocie jeden z pracowników przywiózł 10 letniego, jeździł u nas 4 lata i zabrał bo uważa że jak przez 14 lat nic się nie popsuło to jeszcze kilka lat się nie popsuje. U mnie coś stuka w zawieszeniu w Corolli, podejrzewam łączniki stabilizatora . Oburzające , 198 tys. 16 lat i stuka .
- Paweł J lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych