Dzisiejsze popołudnie było pod hasłem SUM. Jako przynętę wybrałem ukleje X04WBP, 17 cm, czyli białą, niebiesko perłową z płetwami pomarańczowymi i zewnętrzynym stebrnym brokatem. Strzał w dziesiątkę.
Przy drugim rzucie zameldował się potężny sum. Niestety hamulec był rozkręcony, ponieważ wczwśniej reperowałem przelotke i nie mogłem go właściwie zaciąć. Piękna ucieczka, wynurzenie na płyciźnie i tyle.
Jako drugi zameldował się ponad metrowy szczupak. Kiedy próbowałem go sfotografować przy łodzi na szczęście się sam wypiął.
Stałem łodzią przy przepływce w starorzeczu Dunaju. Postanowiłem zmienić miejsce i popłynąlem w kierunku rzeki. Trzy rzuty i piękny hol. Tym razem udalo się wyciągnąć 130 cm suma. Na zdjęciach przepływka, sum i przynęta.
Teraz informacja dla Panów Ortodoksów, żeby nie było głupich uwag. Ponieważ Związek Wędkarski w Dolnej Austrii od lat zarybia ten region głowacicą i jesiotrem sum jest gatunkiem niepożądanym (z powodu ocieplenia klimatu wspaniale się rozmnaża). Regulamin zezwala na odławianie dowolnej ilości suma dziennie bez obowiązku wpisywania złowionej ryby.
Następny punkt zabrania wpuszczania złowionej ryby z powrotem pod groźbą utraty licencji. Więc wszystkie złowione sumy lądują na talerzu.
To by było na tyle. Super popołudnie
IMG_9814a.jpg 130,52 KB
9 Ilość pobrań
IMG_9836a.jpg 211,25 KB
9 Ilość pobrań
Ukelei_X04WBPO.jpg 43,13 KB
9 Ilość pobrań