Do 8-go Marca będę w sanatorium w Stegnie.Czy jest to dobry pomysł,żeby zabrać wykałaczkę i połazić w Gdańsku ''za okoniem''?
Jeżeli tak,to b.proszę o garść informacji.Będę wdzięczny.
Wodom Cześć i Chwała!
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 luty 2018 - 17:32
Do 8-go Marca będę w sanatorium w Stegnie.Czy jest to dobry pomysł,żeby zabrać wykałaczkę i połazić w Gdańsku ''za okoniem''?
Jeżeli tak,to b.proszę o garść informacji.Będę wdzięczny.
Wodom Cześć i Chwała!
Napisano 14 luty 2018 - 06:16
Z tego co mi wiadomo, to w Gdańsku są jakieś znaczne ograniczenia, zakaz spinningowania, tylko nie pamiętam w jakim okresie. Poszukaj na http://www.pomorskip...ikwedkarski.pl/
Użytkownik Alexspin edytował ten post 14 luty 2018 - 07:13
Napisano 14 luty 2018 - 06:57
Z tego co mi wiadomo, to w Gdańsku są jakieś znaczne ograniczenia, zakaz spinningowania, tylko nie pamiętam w jakim okresie. Zapytaj na http://www.pomorskip...ikwedkarski.pl/
Napisano 14 luty 2018 - 07:14
Ja bym napisał - poszukaj.
Jest już wszystko napisane, tylko gogli trzeba użyć...
Pozdrawiam
Daniel
Masz rację, właśnie edytowałem i już zmieniłem...
Napisano 02 listopad 2018 - 14:20
Napisano 09 luty 2022 - 14:55
Użytkownik MietekK edytował ten post 09 luty 2022 - 15:01
Napisano 09 luty 2022 - 19:33
Napisałem priv, dla potomnych - Gdańsk zasypało jutuberami łowiącymi okonie po 15 centymetrów i podobne sandacze. Średnio się łowi, bo w środku tygodnia na wodzie masz po kilkanaście osób. Zresztą nad Twoim postem jest link do bloga Bartka, wie o czym pisze. Skarbnica wiedzy, z tego co wiem odpuścił pisanie ze względu na kormorany internetowe niemniej jeden z topu okoniarzy na gdańskich wodach.
Użytkownik luk_gda edytował ten post 09 luty 2022 - 19:36
Napisano 10 luty 2022 - 17:59
Koledzy czy jest sens próbować trociowego szczęścia na Redzie ? Okazjonalnie jednodniowo . Może warto gdzie indziej w promieniu ok. 100 km od Trójmiasta ?
Napisano 10 luty 2022 - 18:13
Koledzy czy jest sens próbować trociowego szczęścia na Redzie ? Okazjonalnie jednodniowo . Może warto gdzie indziej w promieniu ok. 100 km od Trójmiasta ?
Najlepsza miejscówka, to Orłowo przy klifie, tylko pogoda musi być odpowiednia (w sensie bez mega falowania i wody koloru kawy z mlekiem). Szansa na złowienie troci sporo większa niż na jakiejkolwiek rzece w okolicy.
Użytkownik flyfisher33 edytował ten post 10 luty 2022 - 18:14
Napisano 10 luty 2022 - 18:18
Tą miejscówkę znam, a marzy mi się spacer wzdłuż pomorskiej rzeki , ale dziękuję za sugestie.
Napisano 10 luty 2022 - 20:42
Tą miejscówkę znam, a marzy mi się spacer wzdłuż pomorskiej rzeki , ale dziękuję za sugestie.
Jak tylko na spacer to Reda się nadaje.
Napisano 15 luty 2022 - 15:48
Bartas bardzo fajny artykuł .Warto przeczytać.Może komuś się przyda
https://bartekwedkuj...e-z-motawy.html
Napisano 15 luty 2022 - 16:05
Czołem.Halo Trójmiasto.
Wybieram się pod koniec lutego na kilka dni do Gdańska.
Zostało jeszcze trochę okoni w Motławie dla przybysza z zewnątrz..?
Łowię sportowo , ryb nie zabieram więc dla waszego środowiska wędkarskiego nie będzie to żadna strata. Czy końcówka lutego to będzie dobry czas na okonia z Motławy ..?
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Napisano 15 luty 2022 - 16:39
Napisano 16 luty 2022 - 20:22
Napisano 16 luty 2022 - 20:53
Napisano 16 luty 2022 - 21:03
Napisano 17 luty 2022 - 11:35
Mieciu wejdź na Fish Bay i kup koniecznie krewetki lub kijanki przynęta nr1 na Motławe.
Na co nr 1? Na okonie 15 cm? Niedobrze się robi od tego marketingu FishBaya. Ktokolwiek łowi okonie dłużej niż miesiąc wie ze na te ryby nie ma przynęt "nr 1". FishBaye to dobre przynęty dla dropszotowców których jarają ryby wielkości palca.
Użytkownik luk_gda edytował ten post 17 luty 2022 - 11:38
Napisano 17 luty 2022 - 20:04
Mieszkasz nad morzem a nie wiesz,że garnela to naturalny pokarm okoni tych 15 i tych 40 cm.Po drugie nie ma czegoś takiego jak dropszotowcy(dropszot to metoda połowu).Widze po twoim wpisie,że Ty to taka gdańska elita wędkarska,ale to tak na marginesie.Na co nr 1? Na okonie 15 cm? Niedobrze się robi od tego marketingu FishBaya. Ktokolwiek łowi okonie dłużej niż miesiąc wie ze na te ryby nie ma przynęt "nr 1". FishBaye to dobre przynęty dla dropszotowców których jarają ryby wielkości palca.
Napisano 17 luty 2022 - 20:19
Jak dobrze zauważyłeś, mieszkam nad morzem i są miesiące, w których garnela bardzo licznie "wpływa" w kanały motławski i okonie doskonale na niej żerują, ale nie przez cały rok. W innych porach roku i miesiącach przynęta jak każda inna, a czasem nawet gorsza bo bardzo mała. Przynęty FB obławiałem bardzo długo i mam o nich wyrobione zdanie - świetnie wykonane, skuteczne, ale na małe ryby. Zresztą bez sensu jest prowadzić z kimś polemikę n/t skuteczności przynęt na wodzie, skoro na niej nie łowisz, tylko gdzieś to zasłyszałeś i powtarzasz. Co do nomenklatury - drop-shot to technika połowu. Za elitę się nie uważam, jestem naprawdę przeciętnym wędkarzem, jest mnóstwo chłopaków przy których nie mam nawet co stawać.
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
ToruńNapisany przez remek , 19 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Opole - OdraNapisany przez cabage , 19 sie 2015 opole, street fishing, poland i 1 więcej |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
WROCŁAW.Napisany przez Kamil Z. , 01 cze 2015 miasto |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych