"A dlaczego Czesi zasługują na łatwiejszy niż Polacy dostęp do broni? Choćby dlatego, że jeszcze żaden Czech nie wjechał cięgnikiem z naczepą pod nasze Pendolino.
A dlaczego Szwajcarzy zasługują na łatwiejszy niż Polacy dostęp do broni? Choćby dlatego, że w referendum odrzucili dochód podstawowy."
I to jest właśnie typowe pogardliwe mówienie o Polakach.
O nie, nie w sposób prosty i oczywisty.. to taki zakamuflowany sposób..Ale równie obrzydliwy.
Że niby żaden Czech(Niemiec czy kto inny ) pod coś tam nie wpadł, a niby głupi Polak wpadł...
I to już powód, żeby broni głupkowi nie dać.
Można by poszukać statystyk wypadków na kolei - porównać i wtedy wydawać wyroki o ilości wypadków.
Ale po co - łatwiej przecież napisać, że Polak wpadł.
A co ma odrzucenie dochodu podstawowego do broni chyba nie wiedzą najstarsi górale...
A tak na marginesie - w Szwajcarii w owych referendach uczestniczy mniej niż 15 % obywateli.
"Czech nie wjechał cięgnikiem z naczepą pod nasze Pendolino"
Widzę błędy - ortograficzny i logiczny...
Kim Ty jesteś????
Pytałem już, ale nie raczyłeś odpowiedzieć....
Ty też bez tego Niemca palcem do d... trafić nie potrafisz? Zapomniałeś chyba jeszcze o Żydzie i Rosjaninie. Twierdzisz, że jak Polak to musi być głupi. No cóż Polska to wolny i demokratyczny ponoć kraj, masz prawo. Ja na tym, to aż tak dobrze jak Ty, to się nie znam. Ale z tym, żeby głupkowi dać broń, byłbym ostrożny. To tak jakby dać małpie brzytwę.
Wytłumacz mi, czemu niby miałbym Tobie odpowiadać kim ja jestem? Czy ja się Ciebie o to pytam? Nie. A dlaczego? Bo mnie to nazwyczajniej i najmniejszym stopniu nie interesuje.