#941 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 12:48
#942 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 12:54
Już o tym wcześniej pisałem.
Gdybym przed zakupem swojej łodzi słyszałbym jakieś negatywne opinie o tej łódce to z pewnością bym jej nie kupił.
Niestety w tamtym czasie nic takiego do mnie nie dotarło.
Dziwię się natomiast osobom, które w tym czasie kupują te łodzie.
Nie wiem na co liczą, że może w moim przypadku się uda i będzie wszystko w porządku?
Taki chyba z nas naród, trochę jak z samochodami.
Szukamy jak najtańszych w idealnym stanie a potem się dziwimy, że tyle rzeczy trzeba zrobić albo poskładany z dwóch.
Przecież sprzedający głupcem nie jest i wie, że jak ma igłę samochód to nie sprzeda go w tych najniższych pieniądzach.
Niby po co, jak może na nim więcej zarobić, sprzedawca jakiś dobroduszny?
Tylko ta łódka, na polskie warunki i ceny polskich łódek, to nie tani golf zrobiony z dwóch, tylko samochód klasy wyższej, nowy i w cenie klasy wyższej. Opinie, pomijając terminy, ma wręcz entuzjastyczne. Nie licząc pojedynczych przypadków, np. Twojego.
#943 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 13:04
Janusz, zapewniam Cie, że o większości niedoróbek nie wiesz.
Niestety nikt nie chce o tym pisać.
A przykład samochodów podałem tak dla przykładu, tzn., wiemy, że coś może być nie tak, a jednak się łudzimy.
Nigdzie nie pisałem, że to tanie łódki
Nawet uważam, że gdyby producent podciągnął kilka spraw (kontakt z Klientem, terminowość i liczne niedoróbki) to mógłby równać się z np. Foxem.
Łódka jako produkt (440Xt) jest bardzo dobrą łódką, pisałem o tym wcześniej.
#944 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 13:04
Doradźcie co kupić ok.4m bo mnie już krew zalewa.
#945 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 13:05
Janusz, zapewniam Cie, że o większości niedoróbek nie wiesz.
Niestety nikt nie chce o tym pisać.
Właśnie
binio1111, kup coś za 3tys, do tego silnik za 1500 z 5km, zamów aluminium, za rok będziesz je miał, a tamto sprzedasz.
Użytkownik Tapirro edytował ten post 21 kwiecień 2021 - 13:09
#946 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 13:19
Widocznie za głęboko łeb wsadziłem z ciekawości i niepotrzebnie odkręciłem spust wody z międzyskorup. Żałuję też , że zobaczyłem pająki. Gdyby nie to, to dalej piałbym ze szczęścia. A tak znowu jestem w lesie. Ze względu na to , że semper400 ma wysoką pawęż zmieniłem też zamówienie u kolegi Cabage na silnik. ( miałem zamówiony krótki z odbiorem w maju) Teraz skazany jestem na szukanie łodzi z pawężą L bo już nie chcę chłopu d..py zawracać i kolejny raz zmieniać zamówienia , bo mnie pogoni.
Doradźcie co kupić ok.4m bo mnie już krew zalewa.
Pogadaj że zbyszkiem z eurołodzie,przemiły gość.
#947 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 13:52
https://www.olx.pl/d...html#afffe4d6ac
ale chyba lepiej nic nie skrobać bo może coś w ręku zostać ...
#948 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 15:14
Ciekawe czy ten Semper poleci do producenta na reklamację czy też może komuś go opchną ?
#949 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 15:27
Ciekawe czy ten Semper poleci do producenta na reklamację czy też może komuś go opchną ?
Wystawili na OLX zapewne w celu innym nież reklamacja.
#950 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 15:36
#951 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 15:58
To nie jest jakaś garażowa lepianka tylko certyfikowana łódź. To powinno zobowiązywać ( niestety nie w tym kraju) .
Użytkownik binio1111 edytował ten post 21 kwiecień 2021 - 16:02
#952 ONLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 16:04
Przeczytałem wiele tematów o łódkach i gdybym kupował to alu albo w jednej skorupie. Najwięcej problemów te dwupłaszczowe sprawiają. Mylę się?
- marcinspin lubi to
#953 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 16:09
Przeczytałem wiele tematów o łódkach i gdybym kupował to alu albo w jednej skorupie. Najwięcej problemów te dwupłaszczowe sprawiają. Mylę się?
Andrzej jak ktoś odp... kaszanę to nie ma reguły taka czy taka... Na w/w przykładzie widać jak ktoś podszedł do roboty i jak dba o jakość i klienta 😁
Użytkownik Sławek77 edytował ten post 21 kwiecień 2021 - 16:09
#954 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 16:11
Dla mnie jest to : świadome wprowadzanie na rynek towaru zagrażającego życiu użytkownika.
To nie jest jakaś garażowa lepianka tylko certyfikowana łódź. To powinno zobowiązywać ( niestety nie w tym kraju) .
Ten certyfikat należało by temu partaczowi odebrać dożywotnio !!!
Widziałem już różne ''kwiatki'' na naszym rynku ale to badziewie przechodzi samego siebie....
#955 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 16:15
#956 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 16:22
Tylko w jaki sposób chcesz mu ten certyfikat cofnąć? Myślę że najpierw musiało by dojść do jakiejś tragedii.
Dokładnie tak.
Tu organ wydający papier dla producenta powinien określić powiedzmy okres dwóch lat i wyrywkowo sprawdzać jego produkty bez uprzedzenia.
Co do łodzi to są też dobrze zrobione dwupłaszczowe i nie ma reklamacji i spinki z producentem.
Gdyby alu były tańsze to bez dwóch zdań łódka prawie na dożywocie.
A pamiętacie jednoskorupowego Woźniaka ,szkoda ,że już jej nie ma w ofercie.
#957 ONLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 17:28
Brak szczelności połączenia bakist (od środka) z kadłubem. Pająki już wyszły(słabo widać w aparacie- na żywo lepiej). No i dobrze , że padało po zakupie. Po 3 dniach opadów wylałem z między skorup 7litrów wody. Jak na kondensat to chyba za dużo.😉. Jak przyświeciło słoneczko bez problemu złazi listwa odbojowa ( co będzie latem przy +30 ?). Zakończenia listwy nie są niczym przykręcone. Napchane jakiegoś (chyba) silikonu szarego i na to wciśnięta końcówka. Jak się lekko pociągnie to spadnie.
Gdyby nie padało to bym zaczął dłubać po swojemu i już bym nie zwrócił. Szczęście od Boga , że padało. Jak zlałem wodę zacząłem bardziej dokładnie oglądać i się zdziwiłem.
Znam wiele przypadków, gdzie markowy dobry i solidny produktu zniżył loty do poziomu nieakceptowalnego. Z czasem całe firmy i marki znikały z rynku. Jeśli nie ma mocy przerobowych, a zamówień na rok do przodu i nic się z tymi mocami nie robi aby to poprawić tylko przytula $$$ i drepcze w miejscu, to musi jakość polecieć na łeb na szyję. Dopóki będzie obecny stan trwał czyli będzie klient i zamówienia na rok do przodu nie liczcie, że coś się zmieni. Na poprawę jakości ma wpływ kilka podstawowych czynników. Tu żaden z nich na razie nie występuje, więc dobrze sprawdzajcie co odbieracie. Na podstawie tych zdjęć poczułem się jakby to jakiś kraj trzeciego świata produkował. W głębokim PRL-u podobne kwiatki były. Ale wtedy nic nie było więc brali wszyscy co było i to bez marudzenia i wybrzydzania. Jednak trochę lat upłynęło i co nieco się zmieniło podobno u nas .
#958 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 18:33
Ja wiem że towar jest wart tyle, ile ktoś chce za niego zapłacić ale:
19000pln za tego sempera 400wl z przyczepa suskiego to przegięcie, za 20-22 tyś można kupić fajne alu z przyczepą.
Nawet gdyby ten semper był perfekcyjnie wykonany, to 14000pln za niego jest zbyt wysoką kwotą w porównaniu do tego co można za to kupić.
#959 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 18:51
Nie kupisz porównywalnej Łodzi, z taką organizacją wnętrza, bez bakist po bokach. Nie każdy musi chcieć aluminium. Ktoś może nawet woleć droższy laminat niż aluminium.Ja wiem że towar jest wart tyle, ile ktoś chce za niego zapłacić ale:
19000pln za tego sempera 400wl z przyczepa suskiego to przegięcie, za 20-22 tyś można kupić fajne alu z przyczepą.
Nawet gdyby ten semper był perfekcyjnie wykonany, to 14000pln za niego jest zbyt wysoką kwotą w porównaniu do tego co można za to kupić.
#960 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2021 - 19:24
Wrzucę lepsze foty z kompa później.
Ogólnie. Wielce prawdopodobny Brak szczelności połączenia bakist (od środka) z kadłubem. Pająki już wyszły(słabo widać w aparacie- na żywo lepiej). No i dobrze , że padało po zakupie. Po 3 dniach opadów wylałem z między skorup 7litrów wody. Jak na kondensat to chyba za dużo.. Jak przyświeciło słoneczko bez problemu złazi listwa odbojowa ( co będzie latem przy +30 ?). Zakończenia listwy nie są niczym przykręcone. Napchane jakiegoś (chyba) silikonu szarego i na to wciśnięta końcówka. Jak się lekko pociągnie to spadnie.
Gdyby nie padało to bym zaczął dłubać po swojemu i już bym nie zwrócił. Szczęście od Boga , że padało. Jak zlałem wodę zacząłem bardziej dokładnie oglądać i się zdziwiłem.
Dobra ten ten post ze zdjęciami obalił mnie, nie wyobrażałem sobie, że można tak robić łodzie. Zgodnie z deklaracją zgodności CE, łódki do 6m muszą być niezatapialne, ale przecież ten wytwór polskiego rękodzieła idzie na dno po pierwszym kontakcie z odrzańską lub wiślaną główką. Pozostałym użytkownikom Sempera radzę zrobić podobną inspekcję - czyli włożyć głowę do bakist i sprawdzić jak to wygląda, ręki nie wkładać może boleć. Masakra
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych