Jeden dzie艅 to loteria, ale ju偶 trzy wybrane z dw贸ch tygodni w teoretycznie odpowiedniej porze roku powinny wystarczy膰. Przynajmniej dla mnie. Wole po艂owi膰 tyle (3x3 rocznie), ni偶 czeka膰 nie wiadomo ile lat, a偶 dzieci urosn膮 i b臋dzie mo偶na wys艂a膰 na kolonie lub ob贸z sportowy. Gdyby nie plaga by艂bym w艂a艣nie z rodzin膮 na Malediwach :/ A mo偶e ju偶 bym wr贸ci艂, celowa艂em w pocz膮tek roku.
Ale wiadomo, u ka偶dego jest inaczej. Mo偶na si臋 jeszcze dogada膰 wyjazd za wyjazd.
Oczywi艣cie, ze najlepiej wyskoczy膰 samemu na tydzie艅 - dwa (i najtaniej, zwykle potrzebujemy mniej luksusu od pi臋kniejszych po艂贸wek), ale to by by艂o nie w porz膮dku jak s膮 dzieci, zw艂aszcza ma艂e. Moja gromadka jest m艂odsza.
Na Kanaryjskich rozwi膮zywa艂em w ten spos贸b, 偶e wyskakiwa艂em na kilka godzin. Dwa razy przed 艣witem, raz po zmroku. Lokals mnie odbiera艂 z hotelu i pod bram臋 odwozi艂.
Po powrocie w dalszej cz臋艣ci dnia (lub kolejnego) ogarnia艂em dzieciaki, a 偶ona mia艂a czas na zakupy, spa itd. Po艂owi艂em grubo.
W Tajlandii to jeszcze bez dzieci. Inne czasy. Zwiedzali艣my tak intensywnie, ze 偶onie nawet si臋 przyda艂y te 3 dni odpoczynku. R贸wnie偶 super po艂owi艂em, najlepiej w 偶yciu.
Sprawdzi艂em jeszcze na naszym Piasecznie. Najpierw 3-4dni 艂owienia (3 wyp艂yni臋cia dziennie na 2godziny - przed 艣niadaniem, po 艣niadaniu i po obiedzie), a potem z tydzie艅 nad morzem i wszystkie atrakcje zgodnie z 偶yczeniami 偶ony. Za ka偶dym razem mia艂em mniej wi臋cej tyle ryb, co reszta go艣ci razem. I dzieci pop艂ywa艂y.
Chocia偶 nie powiem, fajnie wspominam wyjazdy nad Ebro z czasu kawalerskiego. 23/24 nad wod膮 przez 3 tygodnie Cz艂owiek si臋 martwi艂, aby czy na dzie艅 upa艂u wystarczy baniak wody.
U偶ytkownik korol edytowa艂 ten post 23 luty 2021 - 15:58