Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie

FILMY W臉DKARSKIE

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
6543 odpowiedzi w tym temacie

#5721 OFFLINE   bywalec84

bywalec84

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 376 post贸w

Napisano 15 luty 2021 - 07:59

Zapraszam na film z ogromnym Szczupakiem z koncowki sezonu w臋dkarskiego

Wys艂ane z mojego Redmi Note 9S przy u偶yciu Tapatalka

ogl膮da艂em wczoraj. Pi臋kna ryba gratulacje. Musze si臋 wybra膰 za rok po艂owi膰 na Kaszubach na jakim艣 szczupakowym 艂owisku :) Mo偶esz poleci膰 jakie艣 艂owiska?

• Novis lubi to

#5722 OFFLINE   Gadget

Gadget

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 719 post贸w
  • LokalizacjaRumia

Napisano 19 luty 2021 - 19:12

#5723 OFFLINE   golsyl

golsyl

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 719 post贸w
  • LokalizacjaStockholm
  • Imi臋:Micha艂

Napisano 19 luty 2021 - 19:53

O w艂a艣nie zobaczy艂em, 偶e Markus na fb udost臋pni艂. Tak偶e - popcorn 馃嵖

#5724 OFFLINE   MarCinFin

MarCinFin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 846 post贸w
  • LokalizacjaTurku (FIN)
  • Imi臋:Marcin

Napisano 19 luty 2021 - 22:13

Lexen swoim, delikatnie m贸wi膮c pretensjonalnym zachowaniem w fi艅skiej edycji pike master robi szkod臋 marce. Jak wida膰, na swojej wodzie te偶 mu kiepsko idzie.

Wys艂ane z mojego CLT-L29 przy u偶yciu Tapatalka

U偶ytkownik MarCinFin edytowa艂 ten post 20 luty 2021 - 08:13

• BOB i bob74 lubi膮 to

#5725 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imi臋:Robert

Napisano 19 luty 2021 - 22:34

Noooo powiem m贸j Kapitanie, 偶e zadziwi艂e艣 mnie z艂o偶ono艣ci膮 zdanie tego :huh:  ;)  :D

• MarCinFin i bob74 lubi膮 to

#5726 OFFLINE   MarCinFin

MarCinFin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 846 post贸w
  • LokalizacjaTurku (FIN)

Napisano 20 luty 2021 - 08:18

Noooo powiem m贸j Kapitanie, 偶e zadziwi艂e艣 mnie z艂o偶ono艣ci膮 zdanie tego :huh: ;) :D

Nocna analiza profilu psychologicznego uczestnika

A tak na powa偶nie Lexen w Finlandii, w ostatnich 2 edycjach pike master, zachowywa艂 si臋 jak celebryta, pierdz膮c te swoje bzdety o One Big Fish zawsze oskar偶a swojego koleg臋 z 艂贸dki ze mu metrowych ryb nie wystawia

Ze mn膮 艂owi膰 nie b臋dzie

Wys艂ane z mojego CLT-L29 przy u偶yciu Tapatalka

U偶ytkownik MarCinFin edytowa艂 ten post 20 luty 2021 - 08:33

• BOB i bob74 lubi膮 to

#5727 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imi臋:Robert

Napisano 20 luty 2021 - 12:44

Ty mi wystawi艂e艣 fajn膮 100+ ... wi臋c nic nie sugeruj臋 :rolleyes:  :D

• fred88 i MarCinFin lubi膮 to

#5728 OFFLINE   ObraFM

ObraFM

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 530 post贸w
  • LokalizacjaFMI
  • Imi臋:Mariusz

Napisano 20 luty 2021 - 20:34

Jak s膮 ryby to bez wydatk贸w na sprz臋t mo偶na po艂owi膰:

• popper i elmo lubi膮 to

#5729 OFFLINE   Pracownia Mandula Che艂m

Pracownia Mandula Che艂m

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 178 post贸w
  • LokalizacjaChe艂m
  • Imi臋:JAKUB

Napisano 21 luty 2021 - 12:16

#5730 OFFLINE   S艂awek

S艂awek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2720 post贸w
  • LokalizacjaPolska p贸艂nocna :)

Napisano 22 luty 2021 - 12:26

Zawody w臋dkarskie to oddzielna kategoria w臋dkarska. Nie jestem pasjonatem ale przyjemnie by艂o zaj膮膰 to miejsce 馃榾. Bez ci艣nienia, ale si臋 prze艂o偶y艂em. Zapraszam do kr贸tkiej, osobistej relacji:

#5731 OFFLINE   Mysha

Mysha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1033 post贸w
  • LokalizacjaOstro艂臋ka

Napisano 22 luty 2021 - 16:08

Mo偶e ju偶 by艂, ale to m贸j ulubiony film w臋dkarski.

[/youtube][youtube]

• du偶y, Krystianin i konopaa lubi膮 to

#5732 OFFLINE   S艂awek

S艂awek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2720 post贸w

Napisano 22 luty 2021 - 19:50

Skasowany

U偶ytkownik S艂awek edytowa艂 ten post 22 luty 2021 - 20:18

#5733 OFFLINE   Pracownia Mandula Che艂m

Pracownia Mandula Che艂m

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 178 post贸w
  • LokalizacjaChe艂m
  • Imi臋:JAKUB

Napisano 23 luty 2021 - 09:29

#5734 OFFLINE   Marcin Goralewski

Marcin Goralewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 735 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa
  • Nazwisko:Goralewski

Napisano 23 luty 2021 - 11:10

Z cyklu w臋dkarski kalendarz, kilka kolejnych odcink贸w: 

czerwiec:

lipiec: 

sierpie艅: 

#5735 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imi臋:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 23 luty 2021 - 13:25

@wujek,艣wietny film,nie pierwszy zreszt膮 :good:

Co do tej dyskusji kt贸ra si臋 wywi膮za艂a-mam nadziej臋 偶e si臋 nie obrazicie bo poruszanie temat贸w finansowych to 艣liska sprawa.Ja osobi艣cie nie wyobra偶am sobie co innego ni偶 bariera finansowa mog艂oby powstrzymywa膰 mnie przed takim wyjazdem.Piszecie po prostu z pozycji os贸b kt贸re na to sta膰 i ja nic do tego nie mam.

Kolejna sprawa to sprawdzona ekipa-my艣l臋 偶e kwestia nie mniej wa偶na ni偶 finanse.Jeden "zgni艂ek"(cokolwiek by to nie znaczy艂o)w wyprawowym koszyku i mo偶e by膰 niefajnie.Mia艂em jeden taki wyjazd,niew臋dkarski i wiem 偶e jeden malkontent(ka ;) ) mo偶e spier....膰 zabaw臋 ca艂ej,nawet zgranej ekipie.

Trzecia sprawa to  prozaiczna kwestia wolnego.Niespecjalnie wyobra偶am sobie zabieranie dzieci takich jak na przyk艂ad moje(7 i 10 lat) na tego typu wypraw臋.Je艣li pracujesz na etacie,kasa nie jest problemem i masz standardowe 26 dni to dwie oko艂o 10 dniowe wyprawy w roku i w zasadzie po urlopie i wolnego dla rodziny brak.A z mojego punktu widzenia rodzina i dzieci stoi du偶o wy偶ej ni偶 hobby i zwi膮zane z nim przygody,jakkolwiek zajebiste by nie by艂y.

Na koniec w kontrze do tego co powy偶ej i 偶eby nic si臋 nie trzyma艂o kupy :D-zazdroszcz臋 zdrowo tego typu prze偶y膰 i ca艂膮 dusz膮 jestem za korzystaniem z wszelkich mo偶liwo艣ci jakie si臋 ma :)

Na Andamany te偶 bym dzieci nie ci膮gn膮艂.
A nie my艣la艂e艣, aby wzi膮膰 ca艂膮 rodzin臋 na takie Malediwy albo do Omanu. Uzgodnisz z 偶on膮, 偶e ze 3 dni po艂owisz. Dla niej ogarniesz kurs nurkowania, albo jakie艣 inne atrakcje, przelot helikopterem nad wyspami, wypasione spa, delfiny itd. I wszyscy zadowoleni. Na miejscu dogadasz si臋 z przewodnikiem, 偶e da sygna艂 w kt贸re dni b臋dziecie 艂owi膰, by zmaksymalizowa膰 prawdopodobie艅stwo sukcesu. Reszta czasu dla dzieci.

Mo偶esz jeszcze dostosowa膰 wyjazdy do dni wolnych ustawowo i odebra膰 co艣 za nadgodziny. Dochodz膮 jeszcze dwa dni opieki, czyli ju偶 po 27.

• drag lubi to

#5736 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5861 post贸w
  • Imi臋:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 23 luty 2021 - 13:59

Korol, z do艣wiadczenia wiem 偶e takie kombinacje nie s膮 dobre, albo jedziesz na ryby, albo z rodzin膮. Po to 艂owi si臋 6-8dni bo z tych o艣miu trafi膮 si臋 mo偶e trzy 偶e co艣 po艂owisz. Jak we藕miesz dzie艅 lub dwa to szanse mocno malej膮, ale co kto lubi. Jak kto艣 nie ma mo偶liwo艣ci inaczej to dobre i te dwa dni. Ja robi臋 tak 偶e raz jad臋 z 偶on膮 i nie bior臋 dzieci, a nast臋pnym razem bior臋 dzieci i raczej nie 艂owi臋. Poza tym s膮 rejony gdzie dzieci po prostu nie ma mo偶liwo艣ci zabra膰, g艂贸wnie z powodu chor贸b. Nie chcia艂bym 偶eby dzieciak mi wr贸ci艂 np z malaria, a podawanie Malaronu u dziecka jest wykluczone. Tak np jest na Madagaskarze. Co do Omanu to ju偶 w og贸le odpada takie rozwi膮zanie. Wczoraj rozmawia艂em z koleg膮 kt贸ry jest mocno ogarni臋ty w temacie i jad膮c do Omanu na 8 dni 艂owienia mo偶esz mie膰 jedno, dwa brania tyle 偶e mo偶e to by膰 ryba 60kg. Bardzo ci臋偶kie 艂owienie, rzucasz jak w studnie. Jad膮c na dzie艅 trzeba mie膰 kup臋 szcz臋艣cia, a niestety w tropikach jest tak 偶e ryba gdzie艣 spieprzy bo jest np. nieodpowiedna faza ksi臋偶yca tak wi臋c i szcz臋艣cie mo偶e nie pom贸c. 

U偶ytkownik wujek edytowa艂 ten post 23 luty 2021 - 14:00

• Mysha, drag i luk_gda lubi膮 to

#5737 OFFLINE   drag

drag

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1654 post贸w
  • LokalizacjaPolska
  • Imi臋:Andrzej

Napisano 23 luty 2021 - 14:45

Korol, z do艣wiadczenia wiem 偶e takie kombinacje nie s膮 dobre, albo jedziesz na ryby, albo z rodzin膮. Po to 艂owi si臋 6-8dni bo z tych o艣miu trafi膮 si臋 mo偶e trzy 偶e co艣 po艂owisz. Jak we藕miesz dzie艅 lub dwa to szanse mocno malej膮, ale co kto lubi. Jak kto艣 nie ma mo偶liwo艣ci inaczej to dobre i te dwa dni. Ja robi臋 tak 偶e raz jad臋 z 偶on膮 i nie bior臋 dzieci, a nast臋pnym razem bior臋 dzieci i raczej nie 艂owi臋. Poza tym s膮 rejony gdzie dzieci po prostu nie ma mo偶liwo艣ci zabra膰, g艂贸wnie z powodu chor贸b. Nie chcia艂bym 偶eby dzieciak mi wr贸ci艂 np z malaria, a podawanie Malaronu u dziecka jest wykluczone. Tak np jest na Madagaskarze. Co do Omanu to ju偶 w og贸le odpada takie rozwi膮zanie. Wczoraj rozmawia艂em z koleg膮 kt贸ry jest mocno ogarni臋ty w temacie i jad膮c do Omanu na 8 dni 艂owienia mo偶esz mie膰 jedno, dwa brania tyle 偶e mo偶e to by膰 ryba 60kg. Bardzo ci臋偶kie 艂owienie, rzucasz jak w studnie. Jad膮c na dzie艅 trzeba mie膰 kup臋 szcz臋艣cia, a niestety w tropikach jest tak 偶e ryba gdzie艣 spieprzy bo jest np. nieodpowiedna faza ksi臋偶yca tak wi臋c i szcz臋艣cie mo偶e nie pom贸c. 

Ca艂kowicie zgadzam si臋 z powy偶szym.Niespecjalnie wyobra偶am sobie 艂膮czenie dzieciarni z 艂owieniem,z wielu powod贸w.Nawet w Polsce 艣rednio to wychodzi.

• wujek i Mysha lubi膮 to

#5738 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imi臋:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 23 luty 2021 - 15:41

Jeden dzie艅 to loteria, ale ju偶 trzy wybrane z dw贸ch tygodni w teoretycznie odpowiedniej porze roku powinny wystarczy膰. Przynajmniej dla mnie. Wole po艂owi膰 tyle (3x3 rocznie), ni偶 czeka膰 nie wiadomo ile lat, a偶 dzieci urosn膮 i b臋dzie mo偶na wys艂a膰 na kolonie lub ob贸z sportowy. Gdyby nie plaga by艂bym w艂a艣nie z rodzin膮 na Malediwach :/  A mo偶e ju偶 bym wr贸ci艂, celowa艂em w pocz膮tek roku.

Ale wiadomo, u ka偶dego jest inaczej. Mo偶na si臋 jeszcze dogada膰 wyjazd za wyjazd.

Oczywi艣cie, ze najlepiej wyskoczy膰 samemu na tydzie艅 - dwa (i najtaniej, zwykle potrzebujemy mniej luksusu od pi臋kniejszych po艂贸wek), ale to by by艂o nie w porz膮dku jak s膮 dzieci, zw艂aszcza ma艂e. Moja gromadka jest m艂odsza.

Na Kanaryjskich rozwi膮zywa艂em w ten spos贸b, 偶e wyskakiwa艂em na kilka godzin. Dwa razy przed 艣witem, raz po zmroku. Lokals mnie odbiera艂 z hotelu i pod bram臋 odwozi艂.
Po powrocie w dalszej cz臋艣ci dnia (lub kolejnego) ogarnia艂em dzieciaki, a 偶ona mia艂a czas na zakupy, spa itd. Po艂owi艂em grubo.
W Tajlandii to jeszcze bez dzieci. Inne czasy. Zwiedzali艣my tak intensywnie, ze 偶onie nawet si臋 przyda艂y te 3 dni odpoczynku. R贸wnie偶 super po艂owi艂em, najlepiej w 偶yciu.
Sprawdzi艂em jeszcze na naszym Piasecznie. Najpierw 3-4dni 艂owienia (3 wyp艂yni臋cia dziennie na 2godziny - przed 艣niadaniem, po 艣niadaniu i po obiedzie), a potem z tydzie艅 nad morzem i wszystkie atrakcje zgodnie z 偶yczeniami 偶ony. Za ka偶dym razem mia艂em mniej wi臋cej tyle ryb, co reszta go艣ci razem. I dzieci pop艂ywa艂y.

Chocia偶 nie powiem, fajnie wspominam wyjazdy nad Ebro z czasu kawalerskiego. 23/24 nad wod膮 przez 3 tygodnie :D Cz艂owiek si臋 martwi艂, aby czy na dzie艅 upa艂u wystarczy baniak wody.

U偶ytkownik korol edytowa艂 ten post 23 luty 2021 - 15:58

• bob74 lubi to

#5739 OFFLINE   S艂awek

S艂awek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2720 post贸w

Napisano 24 luty 2021 - 09:39

Na raty, ale teraz ju偶 wstawiam 馃榾. Kolejny wypad na l贸d i kilka s艂贸w, jak sobie radzi艂em, 艂owi艂em i poradzi艂em 馃榾. Oczywi艣cie 艂ajki i suby mi艂e widziane 馃榾

#5740 OFFLINE   Gofer

Gofer

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 post贸w
  • Imi臋:Kamil
  • Nazwisko:Mazur

Napisano 26 luty 2021 - 07:00

Sezon si臋 rozp臋dza =)

• gulf, luk_gda i mkordeusz lubi膮 to

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 8