Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Melanzyk - jerki i swimbaity

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3151 odpowiedzi w tym temacie

#1961 OFFLINE   justalittleman

justalittleman

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 70 postów
  • LokalizacjaWojnowice Wlkp.
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Kaczmarek

Napisano 25 luty 2016 - 23:30

Bo najlepszą reklamą są takie bezinteresowne opinie użytkowników poparte zdjęciami, o których wspomniałeś. W pełni zasłużone gratulacje  :)

Chyba będę musiał rozszerzyć arsenał wędek o zestaw adekwatny do twoich jerków, bo strasznie kuszą już od dłuższego czasu  :ph34r:

• joker lubi to

#1962 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów
  • LokalizacjaDublin / Częstochowa / Lubaczów
  • Imię:Maciej

Napisano 27 luty 2016 - 04:25

@korektor98  niedługo będzie u Ciebie killerek v2. Jest pomalowany, czeka na oczy i lakier. Niestety partia 200 oczu, którą robiłem na targi się "zepsuła" i muszę je zrobić od nowa. Ehh  :wacko:  Napisz mi jeszcze proszę adres na priv w naszej rozmowie, będzie mi łatwiej wysłać B)

Super zorganizowałeś sobie stanowisko, nic dziwnego, że ludzie walili drzwiami i oknami ;)

Pride nic super nie zorganizowałem. Było tak sobie. W pierwszy dzień nie zdążyłem się nawet dobrze rozłożyć bo za szybko wpuścili ludzi :rolleyes: hehe. Do kolejnych targów już się przygotuję jak należy. W zasadzie już powoli zacząłem.

A teraz wiadomość od forumowego kolegi, którą otrzymałem meilem ostatniej niedzieli:

Cześć Maciej,
mam pytanie, ten nowy szczupak to puller? Ile waży? Pływa czy tonie?
Super jest też ta łamana płoć. Masz może filmik z jej pracą? Czy ciężka jest? Bardziej jest do trola czy do łowienia z reki?
Czy jak bym zamówił te przynęty to doszłyby przed majem?
Przekonałem się do Piranii w trolu :). Koniec grudnia, cały dzień na jeziorze i ani brania. Mówie sobie dam jej szanse. Zapiałem ją i prowadziłem w bardzo, bardzo wolnym trolu. Przez pół godziny wyjechały ryby ~95, ~90 i ~75. Przyszedł wieczór i się zwinałem.
Jest czad!
Pozdrawiam,
Robert

Robert jest wielkim fanem Troutów bo na nie połowił metrówek w PL a teraz widzę, że przekonał się do Piranii.

Takie informacje motywują mnie do dalszej pracy! B)

Pozdr

M

• joker, Kaszub Bait i Filip14 lubią to

#1963 OFFLINE   Maciek1

Maciek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 365 postów
  • LokalizacjaDublin

Napisano 27 luty 2016 - 20:23

Niestety byłem w niedziele w sobotę nie mogłem :( strasznie dużo mi uciekło za rok będę w sobotę :)

ps. co prawda parę nabyłem dosłownie ,ale chciało by się więcej. ;)

#1964 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 28 luty 2016 - 00:54

Fajnie że masz wsparcie bliskich :) i młody to już kawał faceta .Twoje zadowolenie świadczy tylko o sukcesie ale napisz jakie masz teraz największe marzenie ? :)

No młody rośnie jak na koksie :ph34r: nie ma jeszcze 2,5 roku a nosi ubrania na 4-5 lat hehe  :ph34r:

Największe marzenie, hmm. Chciałbym mieć trochę więcej czasu. Pracując na pełny etat, spędzając w drodze do pracy 3h (w obie strony) dziennie zostaje mało czasu na przynęty, rodzinę i łowienie szczupaków. Nie mówię już o nowych projektach.

Chciałbym mieć czas żeby wykonać 3-4 projekty, które mi po głowie chodzą. Jakbym to zrobił to bym mógł obskoczyć całe moje łowienie tylko i wyłącznie swoimi przynętami. A o to w tym wszystkim chodzi. Marzy mi się każda ryba złowiona w sezonie, żeby była złowiona na swój homemade. Ewentualnie homemade jakiegoś znajmego bo nie widzę problemu w promowaniu czyjejś cieżkiej pracy.

Takie jest moje marzenie :ph34r:

Pozdr

M

#1965 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 29 luty 2016 - 12:22

Właśnie projektuje kalendarz 2016/2017 który zawiśnie w warsztacie. Zacznie się od kwietnia 2016. Oto kilka fot :ph34r:

Załączony plik  01 - Kopia.jpg   83,91 KB   19 Ilość pobrańZałączony plik  02 - Kopia.jpg   78,23 KB   22 Ilość pobrańZałączony plik  08 - Kopia.jpg   62,12 KB   17 Ilość pobrańZałączony plik  11 - Kopia.jpg   82,2 KB   20 Ilość pobrań

Pozdr

M

#1966 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 03 marzec 2016 - 00:01

Witam.

Dziś rano po pracy prawie odmroziłem sobie 4 litery testując kilka wariantów obciążeń płotki swimbaita. Myślę, że znalazłem to czego szukałem. Teraz tylko zamówić silikon do ogonów i można temat dopracowywać do końca  B)

Nagrałem, krótkie wideo które wrzuciłem na Facebooka. Dostępne jest pod tym linkiem i można je obejrzeć bez posiadania tam konta - https://www.facebook...pages_video_set

Jak Wam się podoba?

Pozdr

M

#1967 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imię:Mateusz

Napisano 03 marzec 2016 - 00:15

Mnie do swimbaitów nie trzeba przekonywać , kiedy będzie dostępna , można zamówić  ;)  ? W sumie to mam coś co mogłoby Ciebie zainteresować . Żel o zapachu rainbowtrouta . Trzyma się jerków , gum , wahadeł jak rzep psiego ogona ale mnie wQ... zawsze coś nie wiadomo z kąd wyladuje na ubraniu i jak to w spinningu często zmieniam przynety to i w pudle lepi się wszystko od tego g.... Do trola mogłoby sie sprawdzić , szczególnie na wodach gdzie masz dużo tęczaka ....  machniom ? żel jest prosto z ameryki :D

#1968 OFFLINE   Del Toro

Del Toro

Ekspert

• Moderatorzy
  • 8026 postów
  • LokalizacjaLondyn, UK

Napisano 03 marzec 2016 - 00:41

Mnie do swimbaitów nie trzeba przekonywać , kiedy będzie dostępna , można zamówić  ;)  ? W sumie to mam coś co mogłoby Ciebie zainteresować . Żel o zapachu rainbowtrouta . Trzyma się jerków , gum , wahadeł jak rzep psiego ogona ale mnie wQ... zawsze coś nie wiadomo z kąd wyladuje na ubraniu i jak to w spinningu często zmieniam przynety to i w pudle lepi się wszystko od tego g.... Do trola mogłoby sie sprawdzić , szczególnie na wodach gdzie masz dużo tęczaka ....  machniom ? żel jest prosto z ameryki :D

Innych tych zelow nie ma? ;)

#1969 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imię:Mateusz

Napisano 03 marzec 2016 - 00:52

Innych tych zelow nie ma? ;)

ma shrimpa , mogę sie podzielić :)

• Del Toro lubi to

#1970 OFFLINE   Del Toro

Del Toro

Ekspert

• Moderatorzy
  • 8026 postów
  • LokalizacjaLondyn, UK

Napisano 03 marzec 2016 - 01:00

ma shrimpa , mogę sie podzielić :)

Shrimp do mnie przemawia ;)

#1971 OFFLINE   joker

joker

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5133 postów
  • LokalizacjaWzgórze Tumskie nad Wisłą
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Ciarka

Napisano 03 marzec 2016 - 08:05

Poproszę, będzie na Stora Ballen :)

#1972 OFFLINE   Sebo

Sebo

C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2515 postów
  • Imię:Sebastian

Napisano 03 marzec 2016 - 09:52

Właśnie projektuje kalendarz 2016/2017 który zawiśnie w warsztacie. Zacznie się od kwietnia 2016. Oto kilka fot :ph34r:

M

Maciek a udostępnisz go w formie elektronicznej  ;)

W biurze sobie powieszę  :ph34r:

#1973 OFFLINE   byq44

byq44

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 74 postów
  • LokalizacjaLimerick/Ireland

Napisano 03 marzec 2016 - 14:19

Jakiś czas temu szukałem na forum kogoś do zrobienia mi wieszaka na wędki. Odezwał się do mnie Robert, który w expresowym tempie wykonał dla mnie taki oto wieszak z dębu. Robota najwyższej jakości. Trochę czasu minęło zanim przetransportowałem go do siebie i powiesiłem. Brakowało mi jeszcze wykończenia z filcu więc bedąc na urlopie zakupiłem go na Allegro.

Dziś pierwsza pourlopowa wizyta w pracowni i zaczałem od wykończenia wieszaka. Jestem z niego mega zadowolony. Koniec z walającymi się wędkami za fotelem!

Dzięki Robet za produkt dokładnie jak chciałem i to najwyższej jakości!

attachicon.gifP1080263.jpgattachicon.gifP1080264.jpgattachicon.gifP1080265.jpg

A teraz do roboty :ph34r:

Pozdr

M

WItam. 

Mam nadzieje, ze sie myle ale jezeli pod tym stojakiem/wieszakiem jest kaloryfer i go wlaczysz to Ci sie smar w kolowrotkach nie "przeleje" na dno.

Niech ktos mnie wyprowadzi z bledu.

BTW przynety sa piekne.

#1974 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 03 marzec 2016 - 14:42

Niestety nie udostępnię. Robiłem to przez stronę jakiejś drukarni w UK i jest to tylko projekt online na ich serwerze. 

Zamówiłem 10szt. Myślę, że za kilka dni będę je miał u siebie i zobaczę jak wyszły  B)

Załączony plik  09.jpg   76,58 KB   17 Ilość pobrańZałączony plik  10.jpg   65,56 KB   18 Ilość pobrań

Pozdr

M

#1975 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 03 marzec 2016 - 14:44

WItam. 

Mam nadzieje, ze sie myle ale jezeli pod tym stojakiem/wieszakiem jest kaloryfer i go wlaczysz to Ci sie smar w kolowrotkach nie "przeleje" na dno.

Niech ktos mnie wyprowadzi z bledu.

BTW przynety sa piekne.

Witaj. Nic takiego się nie działo raczej. Zmieniłem juz pomieszczenie więc nie wypróbuję. Zreszta w moich kręciołach chyba nie ma smaru  :D  :D

Pozdr

M

• byq44 lubi to

#1976 OFFLINE   Rodu

Rodu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1910 postów

Napisano 03 marzec 2016 - 15:05

Piękna praca tej płotki . Także jestem zainteresowany zakupem , można jakieś info co i kiedy w tym temacie?

#1977 OFFLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4022 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 03 marzec 2016 - 23:06

Zastanawia mnie jedna rzecz,a mianowicie dlaczego firmy takie jak rappala,czy salmo nie korzystają z takiego forum.

Ja na ich miejscu zatrudniał bym takich ludzi jak Maciej, a obroty wzrastały by drugie tyle... Niestety kawałki pianki pomalowane na srebrno z czarnym grzbietem odchodzą do "lamusa"

Piękna robota Maćku.

#1978 OFFLINE   Pirania

Pirania

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 95 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 03 marzec 2016 - 23:28

Niestety kawałki pianki pomalowane na srebrno z czarnym grzbietem odchodzą do "lamusa"

Ryby potrzebują nowych kolorów?
  • joker lubi to

#1979 OFFLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4022 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 03 marzec 2016 - 23:33

Ryby niekoniecznie,ale rynek potrzebuje nowych wzorów i kolorów...

To nie ryby kupują przynęty,najpierw dany produkt musi się podobać wędkarzowi-proste?

A wyroby MELKA wpadają w oko,wykonanie pierwsza liga.

#1980 OFFLINE   Melanzyk

Melanzyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3064 postów

Napisano 04 marzec 2016 - 14:18

Zastanawia mnie jedna rzecz,a mianowicie dlaczego firmy takie jak rappala,czy salmo nie korzystają z takiego forum.

Ja na ich miejscu zatrudniał bym takich ludzi jak Maciej, a obroty wzrastały by drugie tyle... Niestety kawałki pianki pomalowane na srebrno z czarnym grzbietem odchodzą do "lamusa"

Piękna robota Maćku.

Cyprys odpowiedź jest prosta. Przynęta ma być pomalowana najlepiej w kilka min co by natrzaskać ich jak najwięcej i zarobić więcej. W moim przypadku niektóre malowania zajmują nawet 1,5h na przynętę, jak coś tworze nowego to i dłużej. A gdzie jej odlanie/ wyważanie, przeszlifowanie czy polakierowanie? Nie mówię już o ręcznym robieniu oczu. Kolejną sprawą jest to, że jak przynęta kosztuje w sklepie 20€ to sklep za nią płaci 10€. Mają 100% przebitki. W tych 10€ są prowizje dla dystrybutorów, płaca dla pracowników, materiały itp. Tak więc duże firmy żeby zarobić muszą zrobić jak największą ilość przynęt w najkrótszym czasie.

Tak ryby potrzebują nowych kolorów. Nie zawsze ale czasami zdarzają się dni, że jeden kolor łowi a inne nie i ma ma znaczenia jak czarujesz tą przynętą w wodzie. Sam miałem tak, że znajomy mnie skosił powiedzmy 14 ryb do 2 bo tylko na ten jeden kolor brały a ja oczywiście jak to szewc bez przynęt w pudełku.

Pozdr

M

• woblery z Bielska i cyprys19 lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych