#221 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2020 - 06:31
- Kajtelek2, Mateo1989 i cast64 lubią to
#222 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2020 - 07:47
Ponoć o gustach się nie dyskutuje ... Jeśli się komuś taki dolnik podoba to czemu nie ? Choć jak mówi moja koleżanka (tak jak z ponad czasowymi trendami w modzie) "mała czarna" z niewielkimi dodatkami zawsze zrobi robotę tak i tutaj mniej byłoby pewnie więcej. Jakbym miał coś takiego dla siebie poprosić to maksymalnie 3 rodzaje, kolory nitki: pod kolor blanku, pod kolor omotek i pod kolor rękojeści w jakimś stonowanym układzie.
Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 11 kwiecień 2020 - 07:48
- Jozi i Maja 2 lubią to
#223 OFFLINE
#224 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2020 - 13:34
Chyba nawet na forum ktoś machnął już taki projekt z wężem. Nie pamiętam już kto
#225 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2020 - 13:36
- miramar69 i Bułka lubią to
#226 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2020 - 14:07
Co do wyplatanek ładne a i owszem. Widać Pan Włodek wziął się za nie na dobre
Specyficzny,solidny(drewniany) styl rękojeści.
Jak się mieszka na wodzie to fajne pomysły przychodzą do głowy
Temat z wężem to odgrzewany kotlet.
- popper i Jozi lubią to
#227 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2020 - 14:10
Chyba nawet na forum ktoś machnął już taki projekt z wężem. Nie pamiętam już kto
Byl, ale z tego co pamietam wedka byla z US.
- bartosz311287 lubi to
#228 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2020 - 15:32
Trochę drewna i nici i jak nam się temat rozwija .W kwestii wyglądu uchwytu każdy ma swoje preferencje ,które trzeba uszanować . Niektórzy chcą by wędka oprócz tego że łowi, jeszcze generowała pozytywne odczucia poprzez kunszt wykonawcy, ulubione akcenty ,kolory ,motywy itp.Dla innych to tylko narzędzie ( jak dla mnie to takie podejście ma pewnie niewidomy do seksu. ,nie obrażajcie się,musiałem)
- gulf lubi to
#229 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2020 - 09:38
Niektórzy chcą by wędka oprócz tego że łowi, jeszcze generowała pozytywne odczucia poprzez kunszt wykonawcy, ulubione akcenty ,kolory ,motywy itp.Dla innych to tylko narzędzie ( jak dla mnie to takie podejście ma pewnie niewidomy do seksu. ,nie obrażajcie się,musiałem)
Kolego, nie wiem, czy Ci zazdrościć, czy współczuć, jeśli odczucia związane z wędką porównujesz do sexu... Ale mam prośbę: wrzuć zdjęcia swoich wędek - może oczy mi się otworzą..,,
- miramar69 i eRKa lubią to
#230 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2020 - 11:06
Święta.Koronawirus.Trudny czas dla wędkarzy.Pewnie stąd i emocje.Nie wiem skąd pomysł że porównuję wędkę do seksu.Czytanie ze zrozumieniem to przecież szkoła podstawowa.Porównanie to miało zabrzmieć humorystycznie a przekaz był taki że dla niektórych uroda to rzecz drugoplanowa , i by ta opinia potraktowana została na wesoło, dodałem ikonkę - prościej się nie da.Napisałem też że każdy ma swoje upodobania które należy szanować.Nikogo nie zamierzam przekonywać do swoich . Myślę że z taką dyskusją brniemy w ślepą uliczkę , więc życzę Tobie i wszystkim byśmy jak najszybciej mogli swoim ulubionym zajęciom.
- popper lubi to
#231 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2020 - 11:38
I tu nie chodzi o emocje, po prostu poznałem Twój Punk widzenia, a teraz chciałbym poznać Twoje wędki, bo z wypowiedzi wnioskuję, ze akurat zaliczasz się do tych, co uwagę do wyglądu przywiązują.
No chyba ze znowu chcesz zrobić unik zasłaniając się moimi brakami w czytaniem ze zrozumieniem 😁
#232 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2020 - 13:28
a teraz chciałbym poznać Twoje wędki, bo z wypowiedzi wnioskuję, ze akurat zaliczasz się do tych, co uwagę do wyglądu przywiązują.
Mowisz i masz - autorski watek
http://jerkbait.pl/t...pierwszy-kijek/
Maciek akurat specjalizuje sie w niebanalnych projektach i eksperymentach rodbuildingowych.
Jestem tez pewien, ze nie mial zamiaru Cie urazic
Użytkownik madmatt edytował ten post 12 kwiecień 2020 - 13:29
#233 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2020 - 14:50
#234 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2020 - 15:39
Fajnie że jest uśmiech.Oczywiście że nie chciałem nikogo urazić . I ,co powinienem zaznaczyć od początku że to nie jest odpowiedż na post kolegi [wtedy bym go wkleił} lecz użycie popularnego sformułowania do określenia w żartobliwy sposób swojego stanowiska.
#235 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2020 - 19:02
- Mc.D lubi to
#236 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2020 - 19:07
Tak Koledzy trzymać, szkoda zdrowia na pierdoły.
Jeszcze ryba nie bierze .
#237 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2023 - 14:59
Nie chodzi mi o estetykę, tylko zabezpieczenie końca rurki węglowej przed rozszczepieniem.
#238 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2023 - 18:36
Nici do omotek w większości są nylonowe.
- Włóczykij lubi to
#239 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2023 - 05:33
Od biedy to jakakolwiek nić może pełnić funkcję omotki, a nawet plecionka z kołowrotka. Z estetycznego względu - ważne, żeby nie było wystających włosków, a z użytkowego, żeby była wystarczająco wytrzymała i nie kurczyła się po nałożeniu lakieru (nie powodowała naprężenia).
Profesjonalnie stosuje się zarówno nylonowe, jak i bawełniane, czy jedwabne.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, omotka, nici, wyplatanka
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych