firma dobra, gaci nie znam
Spodniobuty / spiochy - neoprenowe czy oddychające?
#101 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2013 - 20:16
#102 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2013 - 20:19
Pitt dobra ale 470zł na wodowanie to kilka drobnych.A co tam Hasior sprzeda jakiś młynek i kupi simmsy .
#103 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2013 - 20:24
co hasior bedzie w tych gaciach robil, to zalezy tylko i wylacznie od jego perwersyjnej wyobrazni ja napisalem tylko, ze fima dobra
#104 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2013 - 20:34
Po prostu ,jak pada deszcz to ja nie spływam do brzegu bo pada,tylko jadę dalej ,w kalosze napada w zawijańce na nogi też, to takie gacie wydają się być dobre,solvkroken-ów nie mogę ustrzelić, a muszę brać hurtowo i dla panny to celuję w miarę ekonomiczne "wodowacze" pontonu
#105 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2013 - 20:41
Przemek jeżeli ekonomicznie to zwykła cerata wystarczy jak jeszcze musisz 2 pary kupować.No jasne że to kwestia ile chcesz wydać ale jak ma być tanio i bez brodzenia na dłuższych dystansach to w ceratę wchodź.
#106 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2013 - 09:48
No tak ale w tych ceratach w ciepłe miesiące jak przylało a potem przygrzało to byłem ugotowany jak szmata.chodzi o kompromis.Ma być w miarę oddychalny,nie chcę ich zdejmować na pontonie bo jak zaczyna padać to niema czasu na zakładanie.ma nie krępować ruchów i być nie przemakalny jak zacznie padać ,no i to wodowanie bez przebierania się,co by nie było na małej jednostce jaką jest ponton.
najchętniej bym solvcrokeny ustrzelił ale posucha na rynku
#107 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2013 - 10:15
Do sezonu jeszcze trochę czasu jest, zamów w jakimś sklepie może sprowadzą.
#108 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2013 - 15:48
Temat ogarnięty Hodgmany Guidelite ,już jadą.Czy ktoś z was miał do czynienia z butami do śpiochów Greys Platinium?
szukam czegoś w miarę dobrego ale nie najdroższego,aha i jak one trzymają numerację wiadomo skarpeta ze śpiochów jakaś zwykła skarpeta i z num 45 robi się 47,czy ogólnie w butach do brodzenia jest przyjęta poprawka na te wszystkie skarpety?
#109 OFFLINE
Napisano 22 styczeń 2013 - 10:54
Podepnę się pod pytanie @hasiora, czy celować w buty rozmiar większe, czy może dwa? Jak się ma typowa rozmiarówka do rozmiarówki butów do brodzenia?
#110 OFFLINE
Napisano 22 styczeń 2013 - 11:00
Podepnę się pod pytanie @hasiora, czy celować w buty rozmiar większe, czy może dwa? Jak się ma typowa rozmiarówka do rozmiarówki butów do brodzenia?
Mam kopyto 30 czyli stopę długości 30cm.Jak kupiłem gacie simmsa z bodajże 3,5mm skarpetą neoprenową to buty do tego 13 czyli mam jakby 3 numery większe.Wiesz jak trzeba jeszcze założyć nieraz ciepłą skarpetę to jest w sam raz, nie możesz mieć absolutnie przyciasnawo bo nie będzie krążenia i zmarzniesz.
#111 OFFLINE
Napisano 22 styczeń 2013 - 12:13
Użytkownik ictus edytował ten post 22 styczeń 2013 - 12:15
#112 OFFLINE
Napisano 22 styczeń 2013 - 20:58
Użytkownik -PYTOON- edytował ten post 22 styczeń 2013 - 20:59
#113 OFFLINE
Napisano 23 styczeń 2013 - 07:03
Osobiście kupilem 2 numery na + w porównaniu do tych w których chodzę normalnie. Najlepiej jednak przymierzyć!
Obowiązkowo przymierzyć bo później ból .
#114 OFFLINE
Napisano 02 maj 2013 - 18:29
Panowie , waszym zdaniem co lepiej sprawdzi się podczas łowienia jesienią w morzu ? Lepiej kupić jakieś lepsze jakościowo neopreny czy może spodniobuty oddycające team weaders taimen + jakieś buty do tego ?
Dzisiaj przymierzałem w decathlonie neoprenki 3mm i wyglądam w nich jak ludzik michelin ... no ale wygodne są :x
#115 OFFLINE
Napisano 02 maj 2013 - 18:49
Oddychające, polar pod spód
Dobre buty na gumie, z kolcami
Spiochy bym kupił po taniości - w F-M sa solvkrokeny po 4 stówy i do tego jakieś rozsądne buty, na to bym troszkę przeznaczył. Dla mnie ideał to rivershedy simmsa, ale spora kasa. Ja mam sprintery visiona na gumie i to jest jakas rewelacja, najlepsza podeszwa z jaka miałem kontakt. Guma jest miękka, aż lepiąca, ale nie ściera się jakoś znacznie. Jak na moje użytkowanie 3 sezon, w słonej wodzie itd - spisują się świetnie. jedyny mankament to sporadycznie odklejająca się guma na samym czubku - ale trochę aquasure rozwiązuje u mnie sprawę na ponad sezon. Niby lipa, ale nadrabiają z nawiązką "własnościami trakcyjnymi".
#116 OFFLINE
Napisano 02 maj 2013 - 19:00
Co do śpiochów to podobają mi się taimen Team Waders , cena 350 zł też dość mocno akceptowalna jak dla mnie Buty mówisz żeby kupić dobre , a czy takie powiedzmy tańsze coś z taimena za 200-250 zł też będą dobre ale po prostu szybciej się zniszczą , powiedzmy po sezonie ? Czy będzie z nimi coś niedobrego się jeszcze działo ?
#117 OFFLINE
Napisano 02 maj 2013 - 19:06
O tych butach raczej źle słyszałem, ale to były pierwsze wypustki, może podciągneli jakość?
#118 OFFLINE
Napisano 02 maj 2013 - 19:11
ja z neoprenami miałem same kłopoty.W końcu je odesłałem i zwrócili mi kasę
#119 OFFLINE
Napisano 02 maj 2013 - 19:14
A coś takiego ? http://www.trotka.pl...solvkroken.html
Ewentualnie , do brodzenia w morzu http://www.decathlon...id_8125916.html , mogą być okej ?
#120 OFFLINE
Napisano 02 maj 2013 - 19:30
Teraz to już całkiem zgłupiałem , z tego co czytam czy wyczytałem że takie buty do brodzenia za każdym razem trzeba porządnie suszyć bo przemakają...jeszcze przeczytałem taki wpis na pewnym forum dość znanym i cenionym o rybach szlachetnych:
"Mój kumpel zakupił ponad 2 lata lemu buty myśliwskie z Decathlon'a i używa ich do brodzenia w pomorskich rzekach ... do dziś . Jeśli ktoś nie chce wydać za dużo kasy( ok. 100 zł ) a nie łowi w rzekach o kamienistym dnie ( podeszwa gumowa , ew. można u szewca zeszlifowac bieżnik i nakleić filc ) tzn. w górach ( na morze także dlatego się nie bardzo nadają...) to warte polecenia . Wiem , bo sam takie kupiłem jako rezerwowe i do biegania na Pomorzu , to naprawdę trwałę buty ze skóry + kordura , podeszwa guma , nie jakieś PCV , problemem jest rozmiarówka - ja normalnie noszę 43 ( czyli do brodzenia nr 10 ) - tu musiałem wziąć ..47 ( nie mają "poprawki" na skarpetę neoprenowa , czyli jak ktos ma "kajak" rzędu 45+ , to ta opcja odpada
Link do tych bucików :
www.decathlon.com.pl/PL/namib-100-khaki-11313331/ "
Czy to oznacza , że jeśli kupiłbym jakieś gacie z "wbudowanymi" skarpetami neoprenowymi to mogą do kompletu być najzwyklejsze buty i po prostu po każdym łowieniu je suszyć ?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: śpiochy, wodery
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty Hodgman?Napisany przez Guzu , 12 mar 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty VisionNapisany przez kalenji84 , 25 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Neopreny BehrNapisany przez kalenji84 , 21 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Śpiochy, spodniobuty i buty MikadoNapisany przez aczarny , 14 sty 2014 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty dla kobietyNapisany przez Eluska , 25 wrz 2016 śpiochy, wodery |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych