Spodniobuty / spiochy - neoprenowe czy oddychające?
Napisano 02 kwiecień 2011 - 20:01

Napisano 24 kwiecień 2011 - 18:56
A myślałeś o czymś z Taimienia?
http://www.taimen.com/mt/product_info.php?cPath=316_77&p roducts_id=5380
Cena z butami całkiem zachęcająca.
Opinie - chyba całkiem dobre - zajrzyj na multi.pl...
http://www.multiplik...hp?topic=3781.0
[/quote]
Niestety, nie jest tak r�ł�źowo...Mam Taimienie od kwietnia 2010. Wytrzymały bez przeciek�łw...jedno 2 godz. łowienie. Dało się w nich łowić jeszcze kilka m-cy (miałem mokre tylko stopy), potem brały wodę do kolan...Reklamowałem je, niby naprawili i dalej to samo...Nie opłaca mi odsyłać i9ch kolejny raz. Buty te�ź są do kitu, pordzewiały zaczepy sznur�łwek i tną je na potęgę...Jedne sznur�łwki wytrzymywały mi max. 2 tyg. Ale jak się okazało, to nie podlega gwarancji...
Kupiłem teraz gacie Redingtona i buty Cabelasa bez metalowych części. Po pierwszym łowieniu w nowym komplecie powiem tylko jedno, byłem głupi, ze kupiłem Taimenie...
[/quote]
Jaki masz model Redingtona i jak się sprawdzają?
Pytam bo kupiłem CPX, ale nie mam do nich but�łw, więc jeszcze ich nie przetestowałem.
Napisano 24 kwiecień 2011 - 23:34
Napisano 25 kwiecień 2011 - 06:39
wujek
Napisano 30 czerwiec 2011 - 09:55
Powiedzmy, �źe mam do wydania 1000zł. Mało albo du�źo bo zale�źy na co. Dostępne miejsca kupna(tak w zasiegu szybkiego wypadu i przymierzania): Vision, Decathlon, krakowska Głowatka(firmy Taimen, Simms i chyba Scierra), Ewentualnie Bielski Fishing Mart gdzie mają Greys. Mycie ciuch�łw to u mnie �źaden problem. Będą u�źytkowane średnio cię�źko. A jest tego tyle, �źe ratuuunku pomocy.
A najbardziej to mnie interesuje ile razy Wujek był ju�ź w tych z decathlonu nad Wisłą i czy nie ciekną. Bo cena super atrakcyjna.
Oraz czy lepiej kupić dro�źsze śpiochy i buty BHP za st�łwkę, czy zainwestować w obuwie dedykowane do śpioch�łw.
Napisano 30 czerwiec 2011 - 10:22
No i odgrzebuję bo przyszła kolej na mnie. Przeczytałem rzetelnie cały wątek. Moje wnioski: Śpiochy plus buty do brodzenia bez metalowych element�łw przy szn�łr�łwkach podbite gumą i z kolcami-czyli mogą być bhp na blachowkrętach. Tylko pytanie jakie?
Powiedzmy, �źe mam do wydania 1000zł. Mało albo du�źo bo zale�źy na co. Dostępne miejsca kupna(tak w zasiegu szybkiego wypadu i przymierzania): Vision, Decathlon, krakowska Głowatka(firmy Taimen, Simms i chyba Scierra), Ewentualnie Bielski Fishing Mart gdzie mają Greys. Mycie ciuch�łw to u mnie �źaden problem. Będą u�źytkowane średnio cię�źko. A jest tego tyle, �źe ratuuunku pomocy.
A najbardziej to mnie interesuje ile razy Wujek był ju�ź w tych z decathlonu nad Wisłą i czy nie ciekną. Bo cena super atrakcyjna.
Oraz czy lepiej kupić dro�źsze śpiochy i buty BHP za st�łwkę, czy zainwestować w obuwie dedykowane do śpioch�łw.
Krisu, ja mam te decathlonowe ju�ź ponad sezon i przeszły ostry test. Nie tylko w nadwiślańskich krzaczorach, ale tak�źe przetrwały dwa dwutygodniowe wyjazdy do Rosji i Mongolii. Są w tej chwili mocno poobcierane o kamienie, ale tak�źe jedna nogawka o drugą w okolicach łydek.
Miałem jeden przeciek niedawno, ale został usunięty zestawem naprawczym i od tamtej pory dały radę w Słowenii i kilka razy nad Wisłą.
Jak na tę cenę jest nieźle

Widać natomiast, �źe ju�ź się 'kończą'.
Dlatego kupiłem nowe - Solvkroken.
Wyglądają na solidniej wykonane, ale za to kr�łj mają kiepski (dziwne wcięcia pod pachami oraz szerokość jak na jakiegoś dinozaura).
Jeśli chodzi o obuwie, to nad Wisłę mam BPH, poniewa�ź jest tam straszny syf, a ja łowiąc w tej rzece pokonuję małe dystanse.
Za to na pstrągowe rzeki mam lekkie buty Guideline - mo�źe niezbyt trwałe, ale za to wyjątkowo wygodne.
Napisano 30 czerwiec 2011 - 10:27

Napisano 30 czerwiec 2011 - 10:32

Napisano 30 czerwiec 2011 - 10:52

Napisano 30 czerwiec 2011 - 11:06

Napisano 30 czerwiec 2011 - 11:30
Napisano 30 czerwiec 2011 - 11:34

Napisano 30 czerwiec 2011 - 12:41

Napisano 30 czerwiec 2011 - 12:47

Napisano 30 czerwiec 2011 - 13:28
Napisano 28 lipiec 2011 - 12:57

Napisano 28 lipiec 2011 - 13:53

Napisano 29 lipiec 2011 - 14:10