Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Spodniobuty / spiochy - neoprenowe czy oddychające?

śpiochy wodery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
126 odpowiedzi w tym temacie

#61 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5919 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 02 kwiecień 2011 - 20:01

Wziąłem trochę za du�źe, więc powinno być ok, jutro idę wypr�łbować :D

#62 OFFLINE   magnum666

magnum666

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 116 postów

Napisano 24 kwiecień 2011 - 18:56

[quote]
A myślałeś o czymś z Taimienia?

http://www.taimen.com/mt/product_info.php?cPath=316_77&p roducts_id=5380

Cena z butami całkiem zachęcająca.

Opinie - chyba całkiem dobre - zajrzyj na multi.pl...

http://www.multiplik...hp?topic=3781.0
[/quote]

Niestety, nie jest tak r�ł�źowo...Mam Taimienie od kwietnia 2010. Wytrzymały bez przeciek�łw...jedno 2 godz. łowienie. Dało się w nich łowić jeszcze kilka m-cy (miałem mokre tylko stopy), potem brały wodę do kolan...Reklamowałem je, niby naprawili i dalej to samo...Nie opłaca mi odsyłać i9ch kolejny raz. Buty te�ź są do kitu, pordzewiały zaczepy sznur�łwek i tną je na potęgę...Jedne sznur�łwki wytrzymywały mi max. 2 tyg. Ale jak się okazało, to nie podlega gwarancji...

Kupiłem teraz gacie Redingtona i buty Cabelasa bez metalowych części. Po pierwszym łowieniu w nowym komplecie powiem tylko jedno, byłem głupi, ze kupiłem Taimenie...
[/quote]

Jaki masz model Redingtona i jak się sprawdzają?
Pytam bo kupiłem CPX, ale nie mam do nich but�łw, więc jeszcze ich nie przetestowałem.

#63 OFFLINE   MaarianG

MaarianG

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 58 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 kwiecień 2011 - 23:34

Wujek i jak Ci sie sprawdziły te z decatlona?

#64 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5919 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 25 kwiecień 2011 - 06:39

Byłem kilka razy i na razie jestem zadowolony, du�źo wygodniejsze od neopren�łw,szczeg�łlnie jak ktoś du�źo chodzi po brzegu.
wujek

#65 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów
  • LokalizacjaPensjonat pod pstrągiem

Napisano 30 czerwiec 2011 - 09:55

No i odgrzebuję bo przyszła kolej na mnie. Przeczytałem rzetelnie cały wątek. Moje wnioski: Śpiochy plus buty do brodzenia bez metalowych element�łw przy szn�łr�łwkach podbite gumą i z kolcami-czyli mogą być bhp na blachowkrętach. Tylko pytanie jakie?
Powiedzmy, �źe mam do wydania 1000zł. Mało albo du�źo bo zale�źy na co. Dostępne miejsca kupna(tak w zasiegu szybkiego wypadu i przymierzania): Vision, Decathlon, krakowska Głowatka(firmy Taimen, Simms i chyba Scierra), Ewentualnie Bielski Fishing Mart gdzie mają Greys. Mycie ciuch�łw to u mnie �źaden problem. Będą u�źytkowane średnio cię�źko. A jest tego tyle, �źe ratuuunku pomocy.
A najbardziej to mnie interesuje ile razy Wujek był ju�ź w tych z decathlonu nad Wisłą i czy nie ciekną. Bo cena super atrakcyjna.
Oraz czy lepiej kupić dro�źsze śpiochy i buty BHP za st�łwkę, czy zainwestować w obuwie dedykowane do śpioch�łw.

#66 OFFLINE   hlehle

hlehle

rybołap

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3501 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 10:22

No i odgrzebuję bo przyszła kolej na mnie. Przeczytałem rzetelnie cały wątek. Moje wnioski: Śpiochy plus buty do brodzenia bez metalowych element�łw przy szn�łr�łwkach podbite gumą i z kolcami-czyli mogą być bhp na blachowkrętach. Tylko pytanie jakie?
Powiedzmy, �źe mam do wydania 1000zł. Mało albo du�źo bo zale�źy na co. Dostępne miejsca kupna(tak w zasiegu szybkiego wypadu i przymierzania): Vision, Decathlon, krakowska Głowatka(firmy Taimen, Simms i chyba Scierra), Ewentualnie Bielski Fishing Mart gdzie mają Greys. Mycie ciuch�łw to u mnie �źaden problem. Będą u�źytkowane średnio cię�źko. A jest tego tyle, �źe ratuuunku pomocy.
A najbardziej to mnie interesuje ile razy Wujek był ju�ź w tych z decathlonu nad Wisłą i czy nie ciekną. Bo cena super atrakcyjna.
Oraz czy lepiej kupić dro�źsze śpiochy i buty BHP za st�łwkę, czy zainwestować w obuwie dedykowane do śpioch�łw.

Krisu, ja mam te decathlonowe ju�ź ponad sezon i przeszły ostry test. Nie tylko w nadwiślańskich krzaczorach, ale tak�źe przetrwały dwa dwutygodniowe wyjazdy do Rosji i Mongolii. Są w tej chwili mocno poobcierane o kamienie, ale tak�źe jedna nogawka o drugą w okolicach łydek.
Miałem jeden przeciek niedawno, ale został usunięty zestawem naprawczym i od tamtej pory dały radę w Słowenii i kilka razy nad Wisłą.
Jak na tę cenę jest nieźle :D
Widać natomiast, �źe ju�ź się 'kończą'.
Dlatego kupiłem nowe - Solvkroken.
Wyglądają na solidniej wykonane, ale za to kr�łj mają kiepski (dziwne wcięcia pod pachami oraz szerokość jak na jakiegoś dinozaura).

Jeśli chodzi o obuwie, to nad Wisłę mam BPH, poniewa�ź jest tam straszny syf, a ja łowiąc w tej rzece pokonuję małe dystanse.
Za to na pstrągowe rzeki mam lekkie buty Guideline - mo�źe niezbyt trwałe, ale za to wyjątkowo wygodne.

#67 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 10:27

Tak więc kolejna dobra opinia o Silvkrokenach, kt�łre są do przymierzenia w Bielskim FMie. Czekam dalej :D

#68 OFFLINE   szpiegu

szpiegu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2534 postów
  • Lokalizacjadziki zachód :)

Napisano 30 czerwiec 2011 - 10:32

z solvem mozesz nie trafic czesc zachwala czesc odsyla po pierwszej akcji :D simmsy freestone dobijam juz 3 sezon pare razy klejone (dwie nogawki oraz w kroku bo zajechalem je jeansami) systemem naprawczym bola do osadzania szyb w samochodach :D

#69 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 10:52

A w Głowatce freestony i to z butami mieszczą się w moim bud�źecie :unsure:

#70 OFFLINE   szpiegu

szpiegu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2534 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 11:06

ebay panie :D

#71 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 11:30

Mo�źe i tak ale wcześniej ściema i przymiarki w jakimś sklepie. Mam tak nieforemne body, �źe nie kupuję ciuch�łw wysyłką bez wcześniejszego przymierzania. Wyleczyłem się dawno temu.

#72 OFFLINE   szpiegu

szpiegu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2534 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 11:34

dobry patent :D jedno wazne lepiej za duze niz za male :D

#73 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 12:41

Z Ebaya nie korzystałem od kiedy dolar był po dwa złote i ściągałem elektronikę z zagramanicy. Myślałem, �źe to niemo�źliwe, �źeby pamietać loginy i hasła ale poszło do strzała. Nawet na Pay Palu mam 10 dolc�łw :D Tylko nie pamiętam czy da się przelać złot�łwki z polskiego konta na Pay Pal. No i chyba w grę wchodzi UK bo ze stan�łw droga wysyłka i cło mogą przywalić. A jak jest z cłem od angoli to w sumie te�ź nie wiem, bo nigdy nic tam nie kupowałem.

#74 OFFLINE   szpiegu

szpiegu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2534 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 12:47

da sie przelac zlotowki na pay pal nawet z pko :D u mnie dziala z uk bylo by szybko i bezbolesnie :D

#75 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów

Napisano 30 czerwiec 2011 - 13:28

I tak to chyba właśnie panie Szpiegulski zrobię. Dzięki, �źe mnie zdopingowałeś, zeby m�łzgownicą ruszyć.

#76 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 28 lipiec 2011 - 12:57

spoko krisu - freestonami to pol szczecina przyodziana... :D jedni lowia wiecej inni mniej... ale za te pieniądze wiele zlego o nich powiedziec nie mozna... :D

#77 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 28 lipiec 2011 - 13:53

Dla Krisa takie po samą szyję to przynajmniej się nie zamoczy w Dunajcu :lol: .

#78 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 29 lipiec 2011 - 14:10

Dla Krisa takie po samą szyję to przynajmniej się nie zamoczy w Dunajcu :lol: .

no to nic tylko OP-1 :mellow:

#79 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 29 lipiec 2011 - 17:57

OP-1 + maseczka p.gaz i byłby komplet :mellow: .

#80 OFFLINE   Paweł J

Paweł J

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1818 postów
  • LokalizacjaPiła
  • Imię:Paweł

Napisano 13 sierpień 2011 - 23:33

Taka ciekawostka http://www.youtube.com/watch?v=2m0_naq0-qc&feature=relat .Pozdrawiam Paweł.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: śpiochy, wodery

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych