Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki St. Croix

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5070 odpowiedzi w tym temacie

#3941 OFFLINE   TATA MAKSA

TATA MAKSA

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 518 postów
  • LokalizacjaWARSZAWA

Napisano 03 kwiecień 2020 - 18:49

Grzesiu a Corona czasem nie ściąga tych kiji od Żbika?

Pewnie sciaga... I co z tego? Żbik ma konkretnych modeli po kilkadziesiat sztuk... Jest opcja wyboru konkretnej dobrej sztuki...

#3942 Guest_Kwinto_*

Guest_Kwinto_*
  • Guests

Napisano 03 kwiecień 2020 - 18:50

co masz na myśli pisząc "jazda"? 

Mam na mysli, ze wedki z takimi obtarciami, dosztukowanym korkiem nie sa na sprzedaz jako nowe wedki. Kije w takim stanie nie powinne byc sprzedawane jako nowe wedziska. 

• Voiteh lubi to

#3943 OFFLINE   Kamil_Olsztyn

Kamil_Olsztyn

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 03 kwiecień 2020 - 18:51

Grzesiu a Corona czasem nie ściąga tych kiji od Żbika?

Od niego.
Ibait z kolei nie.

#3944 OFFLINE   krzysztof1983

krzysztof1983

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 327 postów

Napisano 03 kwiecień 2020 - 18:59

Zamowcie sobie z pracowni Art rod i będziecie zadowoleni ....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Dawid.K lubi to

#3945 OFFLINE   Voiteh

Voiteh

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 789 postów
  • LokalizacjaTarnów
  • Imię:Wojtek

Napisano 03 kwiecień 2020 - 18:59

Pewnie sciaga... I co z tego? Żbik ma konkretnych modeli po kilkadziesiat sztuk... Jest opcja wyboru konkretnej dobrej sztuki...

a to z tego,że skoro mają możliwość ściągnięcia dobrej wędki na sklep,tym bardziej,że kupujący prosi ich żeby wybrali z kilku sztuk,czeka tydzień, a oni wysyłają takiego bubla,czy to jest normalne?,poczekam do poniedziałku i zadzwonię do nich z samego rana,dziwnę dla mnie jest to że,wędki musze odsyłać na swój koszt,skoro oni mi przysłali wybrakowany towar

Użytkownik Voiteh edytował ten post 03 kwiecień 2020 - 19:01

#3946 OFFLINE   Voiteh

Voiteh

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 789 postów
  • LokalizacjaTarnów

Napisano 03 kwiecień 2020 - 19:02

Od niego.
Ibait z kolei nie.

nie widzę w ofercie Ibaita kijów St.Croix

#3947 OFFLINE   Mariusz1000

Mariusz1000

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 332 postów
  • Lokalizacjanad wodą
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:G

Napisano 03 kwiecień 2020 - 19:13

Mam na mysli, ze wedki z takimi obtarciami, dosztukowanym korkiem nie sa na sprzedaz jako nowe wedki. Kije w takim stanie nie powinne byc sprzedawane jako nowe wedziska. 

Za taka kase nawet bym sie nie zastanawial, zwrot z miejsca.

#3948 Guest_Kwinto_*

Guest_Kwinto_*
  • Guests

Napisano 03 kwiecień 2020 - 19:16

Dokladnie. Najdziwniejszy jest ten korkek-ewidentnie sztukowany. Taka wedka nigdy by nie przeszla "quality control" w fabryce St. Croix. Musiala byc gdzies uszkodzona, moze miala juz jakiegos wlasciciela. To mi wyglada jak produkt z drugiej reki i to po naprawie lub jakis odrzut sprzedany jako nowy kij.

Użytkownik Kwinto edytował ten post 03 kwiecień 2020 - 19:29

• vako lubi to

#3949 OFFLINE   Kamil_Olsztyn

Kamil_Olsztyn

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 03 kwiecień 2020 - 19:21

nie widzę w ofercie Ibaita kijów St.Croix

Kiedyś mieli jako Złoty Karaś. Nie zaglądałem ostatnio do ich oferty

#3950 OFFLINE   TATA MAKSA

TATA MAKSA

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 518 postów
  • LokalizacjaWARSZAWA

Napisano 03 kwiecień 2020 - 19:21

a to z tego,że skoro mają możliwość ściągnięcia dobrej wędki na sklep,tym bardziej,że kupujący prosi ich żeby wybrali z kilku sztuk,czeka tydzień, a oni wysyłają takiego bubla,czy to jest normalne?,poczekam do poniedziałku i zadzwonię do nich z samego rana,dziwnę dla mnie jest to że,wędki musze odsyłać na swój koszt,skoro oni mi przysłali wybrakowany towar

Taaa... Myslisz ze oni sprawdzaja kije przed wysylka? Zbika jak poprosis, to tak... Ale CF watpie.. Nawet jak poprosisz... Zadzwonisz do nich to ci powiedza ze sa to wedki robione recznie i tak ma byc... Ja na twoim miejscu po prostu bym odeslal.. Kupiles przez internet i mozesz oddac nie podajac powodu a jak im powiesz co ci sie w nich nie podoba to beda probowali ci je po prostu wcisnac... Tak to wyglada.. Odeslij poczekaj na zwrot kasy i zamow u Zbika... Zadzwon i powiedz zeby ci wybral kije wolne od wad bo w przeciwnym razie odeslesz je z powrotem... W sumie kupujac kija za prawie poltora tysia mozna wymagac... To nie jest wedka za 2 stowy...
Ps:jakis czas temu moze miesiac poltora z nimi rozmawialem o tym wlasnie kiju avs90mlf2.. Powiedzieli ze nie maja czekaja na dostawe... Widac dlugo czekali na ten kij od Zbika.... Skoro dopiero teraz dostali... Zamowili pewnie za 2-3 sztuki i dostales to co dostales...

#3951 OFFLINE   nurek28

nurek28

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1584 postów
  • LokalizacjaMazury

Napisano 03 kwiecień 2020 - 19:34

Ale żbik też nie ma od ręki większości kijów i nie wierze że akurat mój wybrany będą mieli w kilku egzemplażach.
Zadzwoń do CF i na pewno wyślą kuriera na swój koszt. Zadzwoń poproś o wyjaśnienie i sam zobaczysz.

Użytkownik nurek28 edytował ten post 03 kwiecień 2020 - 19:36

#3952 OFFLINE   Voiteh

Voiteh

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 789 postów
  • LokalizacjaTarnów

Napisano 03 kwiecień 2020 - 19:51

Dokladnie. Najdziwniejszy jest ten korkek-ewidentnie sztukowany. Taka wedka nigdy by nie przeszla "quality control" w fabryce St. Croix. Musiala byc gdzies uszkodzona, moze miala juz jakiegos wlasciciela. To mi wyglada jak produkt z drugiej reki i to po naprawie lub jakis odrzut sprzedany jako nowy kij.

i co najlepsze uchwyt kołowrotka jest porysowany z jednej strony,czyli możesz mieć rację

#3953 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 03 kwiecień 2020 - 20:04

kij powystawowy ...  ;)  :)

#3954 OFFLINE   chlodnica

chlodnica

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 798 postów
  • LokalizacjaPL-Opole/CH-Davos
  • Imię:Darek

Napisano 03 kwiecień 2020 - 20:08

Przerabiałem ten temat wiele razy.Kupowałem zawsze w sklepie w Opolu u kumpla.Wiedział doskonale,że kijek ma być bez wad.Szczęście mieć sklep obok siebie...Tzn.300 metrów... :D

#3955 OFFLINE   szczupły Krzysiek

szczupły Krzysiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów

Napisano 03 kwiecień 2020 - 20:14

kij powystawowy ... ;) :)

Mozesz mieć sporo racji. Ja u Nich kupowałem kilka lat temu i byłem w lekkim szoku gdy wyszedłem z kijem zdjętym wprost ze stojaka. Byłem przekonany, że ten który oglądam jest tylko do "macania" a gdy się zdecyduję, to Panowie z magazynu wyjmą mi nówkę sztukę w foliach, logach i tekturkach... Okazało się że kupuję "ostatnią sztukę"...

Użytkownik szczupły Krzysiek edytował ten post 03 kwiecień 2020 - 20:18

#3956 OFFLINE   Kupisz

Kupisz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 postów

Napisano 03 kwiecień 2020 - 20:39

Też kiedyś dostałem od Cf-ów "powystawowy" egzemplarz. Na uchwycie od multika wyblakły ślad po metce z ceną. Musiał dłuuugo stać na słońcu...

Użytkownik Kupisz edytował ten post 03 kwiecień 2020 - 20:40

#3957 OFFLINE   Voiteh

Voiteh

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 789 postów
  • LokalizacjaTarnów

Napisano 03 kwiecień 2020 - 20:42

Przerabiałem ten temat wiele razy.Kupowałem zawsze w sklepie w Opolu u kumpla.Wiedział doskonale,że kijek ma być bez wad.Szczęście mieć sklep obok siebie...Tzn.300 metrów... :D

zazdroszczę,ja nie mam takiego kolegi  :mellow:

#3958 OFFLINE   Voiteh

Voiteh

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 789 postów
  • LokalizacjaTarnów

Napisano 03 kwiecień 2020 - 20:57

Taaa... Myslisz ze oni sprawdzaja kije przed wysylka? Zbika jak poprosis, to tak... Ale CF watpie.. Nawet jak poprosisz... Zadzwonisz do nich to ci powiedza ze sa to wedki robione recznie i tak ma byc... Ja na twoim miejscu po prostu bym odeslal.. Kupiles przez internet i mozesz oddac nie podajac powodu a jak im powiesz co ci sie w nich nie podoba to beda probowali ci je po prostu wcisnac... Tak to wyglada.. Odeslij poczekaj na zwrot kasy i zamow u Zbika... Zadzwon i powiedz zeby ci wybral kije wolne od wad bo w przeciwnym razie odeslesz je z powrotem... W sumie kupujac kija za prawie poltora tysia mozna wymagac... To nie jest wedka za 2 stowy...
Ps:jakis czas temu moze miesiac poltora z nimi rozmawialem o tym wlasnie kiju avs90mlf2.. Powiedzieli ze nie maja czekaja na dostawe... Widac dlugo czekali na ten kij od Zbika.... Skoro dopiero teraz dostali... Zamowili pewnie za 2-3 sztuki i dostales to co dostales...

Grześku,jest dokładnie tak jak piszesz,bo jak zapytałem Remka czy to prawda, że te kijki mają nadlewki na przelotkach,to w odpowiedzi usłyszałem, że to tak ma być, żeby mi się nic z tą przelotką nie działo, jedynym słusznym wyjściem z sytuacji jest zwrot kasy i zamówienie u Żbika tak jak piszesz,o ile CF zwróci mi kasę,bo jak zapyta mnie co jest powodem,a ja mu odpowiem o tych nie doróbkach,to stwierdzą że przesadzam i tak ma być,w dodatku odciąłem metki,a i sprostuje bo kupiłem dwa kije Avida i Panfisha, więc trochę więcej niż półtora tysiąca...
  • minnow lubi to

#3959 OFFLINE   TATA MAKSA

TATA MAKSA

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 518 postów
  • LokalizacjaWARSZAWA

Napisano 03 kwiecień 2020 - 21:13

Grześku,jest dokładnie tak jak piszesz,bo jak zapytałem Remka czy to prawda, że te kijki mają nadlewki na przelotkach,to w odpowiedzi usłyszałem, że to tak ma być, żeby mi się nic z tą przelotką nie działo, jedynym słusznym wyjściem z sytuacji jest zwrot kasy i zamówienie u Żbika tak jak piszesz,o ile CF zwróci mi kasę,bo jak zapyta mnie co jest powodem,a ja mu odpowiem o tych nie doróbkach,to stwierdzą że przesadzam i tak ma być,w dodatku odciąłem metki,a i sprostuje bo kupiłem dwa kije Avida i Panfisha, więc trochę więcej niż półtora tysiąca...

Z tymi odcietymi metkami moze byc problem... w takim razie powinienes do nich zadzwonic pogadac z Remikiem nie sciemniac tylko powiedziec mu ze po wypakowaniu od razu odciales metki a pozniej obejrzałeś dokladnie wedki i dopatrzyles sie tych skaz ktore wedlug ciebie powoduja to ze towar jest niepelnowartosciowy i chcesz go zwrócić zadasz zwrotu pieniedzy...pozostaje jeszcze druga kwestia... czy te wedki juz nie zostaly na ciebie zarejestrowane na stonie st.croix... Jesli je zarejestrowales na siebie ti bedzie problem i moga ich nie przyjac...

#3960 OFFLINE   Voiteh

Voiteh

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 789 postów
  • LokalizacjaTarnów

Napisano 03 kwiecień 2020 - 21:18

Z tymi odcietymi metkami moze byc problem... w takim razie powinienes do nich zadzwonic pogadac z Remikiem nie sciemniac tylko powiedziec mu ze po wypakowaniu od razu odciales metki a pozniej obejrzałeś dokladnie wedki i dopatrzyles sie tych skaz ktore wedlug ciebie powoduja to ze towar jest niepelnowartosciowy i chcesz go zwrócić zadasz zwrotu pieniedzy...pozostaje jeszcze druga kwestia... czy te wedki juz nie zostaly na ciebie zarejestrowane na stonie st.croix... Jesli je zarejestrowales na siebie ti bedzie problem i moga ich nie przyjac...

najpierw odciąłem metki a potem zacząłem dokładnie oglądać kijki,udało mi się przywiązać je z powrotem, może nie wygląda to jak oryginalnie,ale wiszą dokładnie tak samo,nie nie zarejestrowałem żadnego kijka

Użytkownik Voiteh edytował ten post 03 kwiecień 2020 - 21:23

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych