Grzesiu a Corona czasem nie ściąga tych kiji od Żbika?
Pewnie sciaga... I co z tego? Żbik ma konkretnych modeli po kilkadziesiat sztuk... Jest opcja wyboru konkretnej dobrej sztuki...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 03 kwiecień 2020 - 18:49
Napisano 03 kwiecień 2020 - 18:50
co masz na myśli pisząc "jazda"?
Mam na mysli, ze wedki z takimi obtarciami, dosztukowanym korkiem nie sa na sprzedaz jako nowe wedki. Kije w takim stanie nie powinne byc sprzedawane jako nowe wedziska.
Napisano 03 kwiecień 2020 - 18:51
Napisano 03 kwiecień 2020 - 18:59
Napisano 03 kwiecień 2020 - 18:59
Pewnie sciaga... I co z tego? Żbik ma konkretnych modeli po kilkadziesiat sztuk... Jest opcja wyboru konkretnej dobrej sztuki...
a to z tego,że skoro mają możliwość ściągnięcia dobrej wędki na sklep,tym bardziej,że kupujący prosi ich żeby wybrali z kilku sztuk,czeka tydzień, a oni wysyłają takiego bubla,czy to jest normalne?,poczekam do poniedziałku i zadzwonię do nich z samego rana,dziwnę dla mnie jest to że,wędki musze odsyłać na swój koszt,skoro oni mi przysłali wybrakowany towar
Użytkownik Voiteh edytował ten post 03 kwiecień 2020 - 19:01
Napisano 03 kwiecień 2020 - 19:02
Od niego.
Ibait z kolei nie.
nie widzę w ofercie Ibaita kijów St.Croix
Napisano 03 kwiecień 2020 - 19:13
Mam na mysli, ze wedki z takimi obtarciami, dosztukowanym korkiem nie sa na sprzedaz jako nowe wedki. Kije w takim stanie nie powinne byc sprzedawane jako nowe wedziska.
Za taka kase nawet bym sie nie zastanawial, zwrot z miejsca.
Napisano 03 kwiecień 2020 - 19:16
Dokladnie. Najdziwniejszy jest ten korkek-ewidentnie sztukowany. Taka wedka nigdy by nie przeszla "quality control" w fabryce St. Croix. Musiala byc gdzies uszkodzona, moze miala juz jakiegos wlasciciela. To mi wyglada jak produkt z drugiej reki i to po naprawie lub jakis odrzut sprzedany jako nowy kij.
Użytkownik Kwinto edytował ten post 03 kwiecień 2020 - 19:29
Napisano 03 kwiecień 2020 - 19:21
nie widzę w ofercie Ibaita kijów St.Croix
Napisano 03 kwiecień 2020 - 19:21
Taaa... Myslisz ze oni sprawdzaja kije przed wysylka? Zbika jak poprosis, to tak... Ale CF watpie.. Nawet jak poprosisz... Zadzwonisz do nich to ci powiedza ze sa to wedki robione recznie i tak ma byc... Ja na twoim miejscu po prostu bym odeslal.. Kupiles przez internet i mozesz oddac nie podajac powodu a jak im powiesz co ci sie w nich nie podoba to beda probowali ci je po prostu wcisnac... Tak to wyglada.. Odeslij poczekaj na zwrot kasy i zamow u Zbika... Zadzwon i powiedz zeby ci wybral kije wolne od wad bo w przeciwnym razie odeslesz je z powrotem... W sumie kupujac kija za prawie poltora tysia mozna wymagac... To nie jest wedka za 2 stowy...a to z tego,że skoro mają możliwość ściągnięcia dobrej wędki na sklep,tym bardziej,że kupujący prosi ich żeby wybrali z kilku sztuk,czeka tydzień, a oni wysyłają takiego bubla,czy to jest normalne?,poczekam do poniedziałku i zadzwonię do nich z samego rana,dziwnę dla mnie jest to że,wędki musze odsyłać na swój koszt,skoro oni mi przysłali wybrakowany towar
Napisano 03 kwiecień 2020 - 19:34
Użytkownik nurek28 edytował ten post 03 kwiecień 2020 - 19:36
Napisano 03 kwiecień 2020 - 19:51
Dokladnie. Najdziwniejszy jest ten korkek-ewidentnie sztukowany. Taka wedka nigdy by nie przeszla "quality control" w fabryce St. Croix. Musiala byc gdzies uszkodzona, moze miala juz jakiegos wlasciciela. To mi wyglada jak produkt z drugiej reki i to po naprawie lub jakis odrzut sprzedany jako nowy kij.
i co najlepsze uchwyt kołowrotka jest porysowany z jednej strony,czyli możesz mieć rację
Napisano 03 kwiecień 2020 - 20:04
kij powystawowy ...
Napisano 03 kwiecień 2020 - 20:08
Przerabiałem ten temat wiele razy.Kupowałem zawsze w sklepie w Opolu u kumpla.Wiedział doskonale,że kijek ma być bez wad.Szczęście mieć sklep obok siebie...Tzn.300 metrów...
Napisano 03 kwiecień 2020 - 20:14
Mozesz mieć sporo racji. Ja u Nich kupowałem kilka lat temu i byłem w lekkim szoku gdy wyszedłem z kijem zdjętym wprost ze stojaka. Byłem przekonany, że ten który oglądam jest tylko do "macania" a gdy się zdecyduję, to Panowie z magazynu wyjmą mi nówkę sztukę w foliach, logach i tekturkach... Okazało się że kupuję "ostatnią sztukę"...kij powystawowy ...
Użytkownik szczupły Krzysiek edytował ten post 03 kwiecień 2020 - 20:18
Napisano 03 kwiecień 2020 - 20:39
Użytkownik Kupisz edytował ten post 03 kwiecień 2020 - 20:40
Napisano 03 kwiecień 2020 - 20:42
Przerabiałem ten temat wiele razy.Kupowałem zawsze w sklepie w Opolu u kumpla.Wiedział doskonale,że kijek ma być bez wad.Szczęście mieć sklep obok siebie...Tzn.300 metrów...
zazdroszczę,ja nie mam takiego kolegi
Napisano 03 kwiecień 2020 - 20:57
Taaa... Myslisz ze oni sprawdzaja kije przed wysylka? Zbika jak poprosis, to tak... Ale CF watpie.. Nawet jak poprosisz... Zadzwonisz do nich to ci powiedza ze sa to wedki robione recznie i tak ma byc... Ja na twoim miejscu po prostu bym odeslal.. Kupiles przez internet i mozesz oddac nie podajac powodu a jak im powiesz co ci sie w nich nie podoba to beda probowali ci je po prostu wcisnac... Tak to wyglada.. Odeslij poczekaj na zwrot kasy i zamow u Zbika... Zadzwon i powiedz zeby ci wybral kije wolne od wad bo w przeciwnym razie odeslesz je z powrotem... W sumie kupujac kija za prawie poltora tysia mozna wymagac... To nie jest wedka za 2 stowy...
Ps:jakis czas temu moze miesiac poltora z nimi rozmawialem o tym wlasnie kiju avs90mlf2.. Powiedzieli ze nie maja czekaja na dostawe... Widac dlugo czekali na ten kij od Zbika.... Skoro dopiero teraz dostali... Zamowili pewnie za 2-3 sztuki i dostales to co dostales...
Napisano 03 kwiecień 2020 - 21:13
Grześku,jest dokładnie tak jak piszesz,bo jak zapytałem Remka czy to prawda, że te kijki mają nadlewki na przelotkach,to w odpowiedzi usłyszałem, że to tak ma być, żeby mi się nic z tą przelotką nie działo, jedynym słusznym wyjściem z sytuacji jest zwrot kasy i zamówienie u Żbika tak jak piszesz,o ile CF zwróci mi kasę,bo jak zapyta mnie co jest powodem,a ja mu odpowiem o tych nie doróbkach,to stwierdzą że przesadzam i tak ma być,w dodatku odciąłem metki,a i sprostuje bo kupiłem dwa kije Avida i Panfisha, więc trochę więcej niż półtora tysiąca...
Napisano 03 kwiecień 2020 - 21:18
Z tymi odcietymi metkami moze byc problem... w takim razie powinienes do nich zadzwonic pogadac z Remikiem nie sciemniac tylko powiedziec mu ze po wypakowaniu od razu odciales metki a pozniej obejrzałeś dokladnie wedki i dopatrzyles sie tych skaz ktore wedlug ciebie powoduja to ze towar jest niepelnowartosciowy i chcesz go zwrócić zadasz zwrotu pieniedzy...pozostaje jeszcze druga kwestia... czy te wedki juz nie zostaly na ciebie zarejestrowane na stonie st.croix... Jesli je zarejestrowales na siebie ti bedzie problem i moga ich nie przyjac...
Użytkownik Voiteh edytował ten post 03 kwiecień 2020 - 21:23
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych