Żebyś tylko nie odebrał tego jako atak na Ciebie, firme Dragon czy kogokolwiek innego.
Film widziałem, już z jakiś czas temu, spodobał mi sie, nawet bardzo, co do samej firmy dragon - ot zna potrzeby Polskich wedkarzy inwestuje w marketing bardziej niz inni i ma z tego profit.
Co do samym HM i okreslaniem tego jako " chrust" - ale wybacz, gdzie firma która nie ma renomy takiej jak winstona, sage ( bo lamiglas i st.croix buduja kije u siebie przecież), robi hand made sprzedaje za 1000+ i krzyczy że to najlepsze kije na ziemi a ja idąc do pracowani za średni blank z srednimi komponetami płace taką samą cene to coś nie hallo. Firma dragon była zapraszana nie raz aby wyjaśnić pochodzenie blanków w seri HM - nikt nigdy tego nie zrobił, wystarczyło by przecież napisać żę tam gdzie pheniksy powstają i wystarczyło by. A jak nie wiadomo gdzie to robione - no to chrust
W tych czasach nawet Megabass i inne japońskie firmy piszą o produkcji w chinach - ale przecież to żle by wyglądało przy Jak to Sławek napisał wszechstronnie przodującego lidera.
Ale wracając do kijów - fakt są wykonane pięknie i ze smakiem, podoba mi sie takie "zwykłe" wykończenie
cyt.robi hand made sprzedaje za 1000+ i krzyczy że to najlepsze kije na ziemi a ja idąc do pracowani za średni blank z srednimi komponetami płace taką samą cene to coś nie hallo.
Tak, nie halo,ale nie halo Dragon ,czy pracownia ? Dragon nie robi zakupów przelotek,uchwytów,korków do kilkunastu wędek.Nie robi ich u Matuszewskiego,czy w Mudhole,robi je zupełnie gdzie indziej,tam gdzie ma dobrą cenę.
Dragon nie robi 1-2 wędki dziennie.Ja potrafię przelakierować na gotowo do 20szt dziennie.Kto tak potrafi ? Dragon ma profesjonalną pracownie,to nie jest zbrojownia u Zbyszka na strychu,gdzie Zbyszek się rozwodzi czy korek dać taki,czy porobić paseczki z korkogumy,czy HKS ma być złoty,czarny czy może z muchowej przelotki...
Tu robota była dobrze zorganizowana.Ja też potrafiłem sobie ją poukładać,przygotować nie lakier,a lakiery tak by było dobrze i szybko.Jak ktoś ma doświadczenie w lakierowaniu,ten wie że są różne i różne konsystencje.Nie jeden do wszystkiego.
Nie będę opisywał szczegółów,bo to są cenne informacje,ciężko wypracowane.
cyt.dragon była zapraszana nie raz aby wyjaśnić pochodzenie blanków w seri HM - nikt nigdy tego nie zrobił, wystarczyło by przecież napisać żę tam gdzie pheniksy powstają i wystarczyło by.
Dragon w katalogu sprzed lat podawał jaki materiał jest wykorzystywany i jakie firmy tam zamawiają blanki. jak ciebie to interesuje to szukaj w archiwach.
cyt. A jak nie wiadomo gdzie to robione - no to chrust
Aby nazwać coś chrust,to trzeba go znać.Dla mnie chrust to Batson,Pacyfic Bay,Gatti(wyjątkowe gówno),wielu nowych obecnych w Polsce marek nie znam,więc sie nie wypowiadam.
Użytkownik Taps edytował ten post 10 październik 2016 - 08:45