Jest jeszcze to w Warszawie na Głubczyckiej:
https://www.facebook...00198748041851/
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 01 grudzień 2019 - 11:03
Napisano 01 grudzień 2019 - 19:13
"u pana zdzisia w garażu" z takim rezultatem
http://jerkbait.pl/t...ie-chyba-trafi/
Użytkownik Przemsol edytował ten post 01 grudzień 2019 - 19:13
Napisano 03 grudzień 2019 - 09:40
Same karpiówki tam widzę niestety...
Już nie.
Już nie robi czy już nie Stara Miłosna?
Napisano 03 grudzień 2019 - 09:54
Mi robił ( naprawiał ) 2 spinningi.
Napisano 03 grudzień 2019 - 13:20
Już nie robi czy już nie Stara Miłosna?
Robi ale przeniósł obecnie się na południe. Napisz priv odezwie się.
Napisano 01 luty 2020 - 16:58
Mam pytanie planuje złożyć kij na klenie na blanku Rx6 Batsona DSS1142-2. Wysłałem zapytanie do jednej pracowni kij ma być na tym blanku, rękojeść korkowa cala nie dzielona, uchwyt fuji dps, przelotki minimy lub alconity, albo coś podobnego. Dostałem odpowiedź że cena blanku to 355 zł i przyznam że o takiej cenie wiedziałem, a całość wyceniono mi na około 1100 zł i tu jestem niemile zaskoczony myślałem racze o cenie w granicach 800 zł na co dostałem odpowiedź że to nie realne. Więc pytam da radę za tą cenę czy faktycznie to nie realne. Bo 1100 to dla mnie trochę za dużo. Gdyby dało rade i ktoś chciał się podjąć proszę o ofertę na priv
Napisano 01 luty 2020 - 17:31
Złóż sobie sam.
Nie święci garnki lepią...
Blank i przelotki ze sklepu w Polsce, reszta z Alii...
I trochę chęci
I za połowę tego będziesz miał.
Może nie tak super hiper profesjonalnie, lecz użytkowo porównywalnie.
A gotowych wędek na tym blanku nie ma? Czym w takim razie ten z pracowni od gotowego będzie się różnił?
Napisano 01 luty 2020 - 18:23
Sam nie zrobię nie ma opcji:) A szczerze gotowych na tym blanku jakoś nie mogłem znaleźć no może oprócz jednej strony ale tam akurat był kij z dzielona rękojejścią co nie bardzo mi się podoba. Pytanie z innej beczki na znanym portalu aukcyjnym pojawił się kij na blanku Rx6 dss1082 w cenie która by mi odpowiadała. Generalnie to oprócz tego że ma on 2.75 a nie 2,9 to będą jakieś znaczące równice w akcji kija?
Napisano 01 luty 2020 - 18:31
Napisano 01 luty 2020 - 18:34
Napisano 01 luty 2020 - 18:38
Napisano 01 luty 2020 - 18:39
Mam pytanie planuje złożyć kij na klenie na blanku Rx6 Batsona DSS1142-2. Wysłałem zapytanie do jednej pracowni kij ma być na tym blanku, rękojeść korkowa cala nie dzielona, uchwyt fuji dps, przelotki minimy lub alconity, albo coś podobnego. Dostałem odpowiedź że cena blanku to 355 zł i przyznam że o takiej cenie wiedziałem, a całość wyceniono mi na około 1100 zł i tu jestem niemile zaskoczony myślałem racze o cenie w granicach 800 zł na co dostałem odpowiedź że to nie realne. Więc pytam da radę za tą cenę czy faktycznie to nie realne. Bo 1100 to dla mnie trochę za dużo. Gdyby dało rade i ktoś chciał się podjąć proszę o ofertę na priv
Napisano 01 luty 2020 - 19:09
1100 pln to rozsądna kwota, nawet bardzo. Można taniej, można samemu, można drożej, kwestia podejścia i tego co i jak chce się mieć zrobione.
Kwestia jaka tu padła, komponenty wraz z blankiem zamkną się w okolicach ~700-800pln, robota, podatki, prąd, doświadczenie to 300 pln - nie sądzę by to była jakaś astronomiczna kwota, zwłaszcza na preciosa jakim są wędki na zamówienia związane z hobby.
1000x też wole jak ten sam blank robi mi wędkorób niż gotowiec ze sklepu, choćby nie wiem jaką renomę miała firma i jaki marketing wokół tego byłby robiony.
Wcale mi nie chodzi o indywidualizację wędki, kolorach i ogólnej presonifikacji gotowego kija, a o stricte użytkowe rzeczy, drobne niuanse, które w serynie klepanych kijach po prostu nie występują.
Zresztą kwiatki z seryjniaków wychodzą jak ktoś się odważy i przezbraja, @Mekamil ostatnio ładną serię robi ze striptizem seryjnych kijów.
Użytkownik nyny edytował ten post 01 luty 2020 - 19:11
Napisano 01 luty 2020 - 19:25
Napisano 01 luty 2020 - 21:10
W Polsce nigdy.Cytyje
Błagam, jeśli sami chcecie dobrze i uczciwie zarabiać, zdawajcie sobie sprawę, że Ci którzy pracują lub wykonują coś dla Was, chcą tego samego!!!, inaczej się nie da...
Dokładnie... Ciekawe kiedy ludzie zmienia tok myślenia...
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Napisano 01 luty 2020 - 21:33
W Polsce nigdy.
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
A dlaczego nie?
Tylko najpierw trzeba odejść od modelu cwaniaka i frajera...
Napisano 01 luty 2020 - 23:14
Tak tak. I jeszcze dołoży że swojej kieszeni na komponenty.Napisz do @mekamil zrobi to naprawde dobrze i duuuzo taniej..
Napisano 01 luty 2020 - 23:40
Bo 1100 to dla mnie trochę za dużo.
Musisz zacząć lepiej zarabiać.
Napisano 02 luty 2020 - 07:46
Napisano 02 luty 2020 - 08:38
A dlaczego nie?
Tylko najpierw trzeba odejść od modelu cwaniaka i frajera...
W latach transformacji ustrojowej jak grzyby po deszczu powstawały w Polsce firmy usługowe . Oczywistością było że każda firma drukowała sobie ulotki reklamowe , a na wszystkich tych ulotkach musiało być hasło................ "Szybko , tanio i solidnie."
Ja, trochę tak z przekory na swoich wizytówkach kazałem wydrukować "Szybko , tanio lub solidnie"
A czy taniej się da ?
http://wedkifc.com.pl/pl/promotions
Użytkownik Pisarz.......ewski Piotr edytował ten post 02 luty 2020 - 09:21
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
KanonNapisany przez Sławek Oppeln Bronikowski , 05 lut 2023 rodbuilding |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Naprawy, przeróbki i budowa wędeczekNapisany przez panpawel85 , 21 lis 2018 rodbuilding, wrapping, przebudowa i 1 więcej |
|
|
||
|
Hand made →
Ogłoszenia administracyjne - dział RBNapisany przez Del Toro , 11 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
|
TECH
Hand made →
SPIS TREŚCI DZIAŁU - tematy techniczne / blanki / inne tematy RBNapisany przez Del Toro , 07 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
TECH
Hand made →
Pytania początkującego rodbuilderaNapisany przez Suchy498 , 07 lip 2008 tech-rb, rodbuilding |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych