Dziś ruszam na przeciwległy brzeg opatowicka-miedzyrzecka zobaczym plan: kleń boleń co będzie zobaczymy. Chętnych zapraszam, no stress najważniejszy klimat a ryby hmmm to drugi plan.pzdr połamania
Wody w okolicach Wrocławia
#3981 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2013 - 08:01
#3982 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2013 - 10:29
Fajny zedzik Jacku. Fantom'owy?
to była guma RH (przeznaczona dla bolenia),
#3983 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2013 - 11:42
1. Jak miał być to będzie. Wstępnie podawana data 15.09 jest nieco zagrożona (w poniedziałek ją potwierdzę lub podam inną datę).
2. Dziś bolki były cwane i omijały moje wabiki - dobrze, że nie najmniejszy, kolczasty zapozował do zdjęcia.
Ło Jezusie i Maryjo z dzieciątkiem co się w grudniu znowu urodzi, wszyscy razem wzięci !!!!
Ależ psisko wielgachne.
Piękny Jacku, GRATULACJE !!!
Slavo
#3984 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2013 - 11:46
Dziś ruszam na przeciwległy brzeg opatowicka-miedzyrzecka zobaczym plan: kleń boleń co będzie zobaczymy. Chętnych zapraszam, no stress najważniejszy klimat a ryby hmmm to drugi plan.pzdr połamania
No to życzę powodzenia w tych nieprzebytych chaszczach, które się pojawią za miejscówkami obleganymi przez grunciarzy.
Kiedyś klenie stały w okolicach cypla i w stroną śluzy przy samym brzegu. Czy dalej są? - nie wiem....
To raczej nie jest odcinek kleniowo-boleniowy. Skup się na tych co ci Kolega wcześniej podpowiedział, poznaj je przy różnych stanach wody.
Po jednej wizycie, uwierz mi, nigdy nie poznasz miejscówki, a już tym bardziej nigdy po takiej jednorazowej wizycie nie wysnuwaj wniosków co do jej rybności itp. itd.
Odra jest nieprzewidywalna na miejskich odcinkach, nie ma reguł, zasad.
I to jest w sumie piękne, bo nigdy nie wiadomo z czym przyjdzie "walczyć".
Slavo
#3985 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2013 - 15:05
#3986 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2013 - 21:37
Gratuluję Jacku, niezły ubaw, widzę mieliście z tym zębaczem
ja od 2 tyg na głodzie i ciężko z terminami u mnie. pzdr
#3987 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2013 - 22:30
Panowie,
Jest dobrze. Pogoda zapowiada się wyśmienicie (ryby jeszcze jakieś są ) więc Zlot wrocławskich jerkbaitłowców odbędzie się w najbliższą niedzielę 15.09.2013.
Tradycyjnie spotykamy się 7:30ci (pod mostem w Lubiążu) - potem wędkowanie do 14:30ci - następnie najważniejszy punkt dnia czyli OGNISKO (własny prowiant i napoje).
Mamy upominki od sponsorów tj. http://www.predator-fishing.pl/ i sklep wędkarski PIRANIA (obok Marino).
Ambitni łowią już od świtu w dzień Zlotu i przychodzą na zbiórkę - podwójnie Ambitni po ognisku łowią dalej do późnej nocy (a nawet rana). Ryby złowione przed zbiórką (i sfotografowane) zaliczamy do wyników Zlotu.
Upominki od sponsorów za największe ryby: kleń, jaź, boleń, sandacz, szczupak + najlepsze wędkarskie zdjęcie za Zlotu.
Jeżeli ktoś z nowych zamierza zaszczycić nas obecnością i potrzebuje dodatkowych informacji to proszę pytać.
Zapraszam. Kto przyjedzie?
- Analityk,
- MichałR,
- ?
PS. spotkanie się odbędzie niezależnie od frekwencji.
#3988 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2013 - 22:35
Gratuluję Jacku, niezły ubaw, widzę mieliście z tym zębaczem
ja od 2 tyg na głodzie i ciężko z terminami u mnie. pzdr
To rybka z Twojej okolicy - namierzyliśmy tam ostatnio jedną małą dziurę w której zdarzają się jeszcze sandałki (chyba dziadek co tam zawsze łowił przestał miejscówką odwiedzać). Znajdź w niedzielę czas na ognisko to sobie pogadamy.
#3989 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2013 - 08:40
Zapraszam. Kto przyjedzie?
- Analityk,
- MichałR,
- Fido
- ?
Będzie ktoś od soboty?
#3990 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2013 - 15:38
#3991 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2013 - 20:38
To rybka z Twojej okolicy - namierzyliśmy tam ostatnio jedną małą dziurę w której zdarzają się jeszcze sandałki (chyba dziadek co tam zawsze łowił przestał miejscówką odwiedzać). Znajdź w niedzielę czas na ognisko to sobie pogadamy.
Tak myślałem. Tak tego dziadka już nie widuję. Niestety mam weekend w pracy i to ponad 400 km od miejsca zbiórki. Wrócę w niedzielę w nocy, może ktoś jeszcze będzie (FIDO?) . Szkoda bo baardzo czekałem na to spodkanie. Życzę miłej zabawy nie tylko przy ognisku. Do zobaczenia w październiku nad wodą.
#3992 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2013 - 21:08
To mamy już grupę zdolną zjeść sporo kiełbasek
- Analityk,
- MichałR,
- Fido,
- Tomaszka03,
- sponsor też się zapowiada,
- a co z TomaszK ?
- ..kto jeszcze?
#3993 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2013 - 21:27
#3994 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2013 - 07:03
Pięknie, kur** pięknie! Będę, ale u teściów na rocznicy ślubu ... zaczynam sie zastanawać czy te zloty są zawsze w takim terminie, żeby mi nie pasowało .
Połamania chłopaki .
#3995 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2013 - 08:08
Będę jak będzie pogoda (ładna pogoda).
#3996 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2013 - 11:43
..kto jeszcze?
ja, ja ;-)
#3997 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2013 - 12:57
Właśnie wstępnie zdegustowano "Piwo Zlotowe" czyli English smoked red ale. Wyszło ciekawe i smaczne ( jak na tak dziwny styl )
Uznałem, że pora wnieść kaganek oświaty piwnej do elity wrocławskiego światka wędkarskiego .
- Kamil Z. lubi to
#3998 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2013 - 13:25
Panowie trzeba bardziej zawalczyć o wolny czas i pogodę - następny zlot za rok.
Tomek K o pogodę walcz ale się nie bój (mamy dach nad głową i nad ogniskiem) a ja mogę chodzić nad rzeką za Tobą z parasolem (w końcu się czegoś nauczę )
Pięknie, kur** pięknie! Będę, ale u teściów na rocznicy ślubu ... zaczynam sie zastanawać czy te zloty są zawsze w takim terminie, żeby mi nie pasowało .
Połamania chłopaki .
Sorki Panowie ale w tą niedzielę nie dam rady ... polamania i smacznego ( kurcze piwko made in Fido... żal ściska) pozdro mo-chu
Będę jak będzie pogoda (ładna pogoda).
#3999 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2013 - 13:30
Dodaje mistrza Drago (jego ubiegłoroczny max sandaczyk zagryzł nietypową główkę marki Predatorfishing - miał 8kę z przodu).
- Analityk,
- MichałR,
- Fido,
- Tomaszka03,
- sponsor też się zapowiada,
- TomaszK - o ile nie przestraszy się pogody
- Drago,
- ....kto jeszcze ?
- ?
- Drago lubi to
#4000 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2013 - 15:45
..... a ja po prośbie, właśnie zgubiłem w jakichś krzakach okulary ...... i mam kłopot. Wie ktoś, gdzie we Wrocławiu w stacjonarnym sklepie można kupić jakieś dobre (w cenie do 200 zł) okulary z polaryzacją (Brenda, Uvex, Arctica)? Wszelkiej maści optycy raczej odpadają, chodzi mi o "zwyczajny" sklep sportowy, gdzie byłby w miarę duży wybór.
... za odpowiedź z góry dziekuję
Użytkownicy przeglądający ten temat: 9
0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych