... powiedz, gdzie jedziesz, to może się nad wodą zobaczymy ... ja dzisiaj "zaatakuję" rędzin, ale bardziej nastawiam się na sandacza .... dla tych co kilka postów wcześniej pytali o "odcinki na sandacza", to w rejonie mostu na obwodnicy autostradowej, dojazd od strony Kozanowa (w taką pogodę trzeba się przez las przedzierać).
Wody w okolicach Wrocławia
#4021 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2013 - 11:33
#4022 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2013 - 11:42
Myślę żeby na osobowice podjechać
#4023 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2013 - 19:51
Witam. Wróciłem niedawno z nad wody byłem na Odrze w miejscowości Łany. Ryby wieczorem pluskały się na powierzchni łowiłem z nastawieniem na bolka ale kiepsko nawet brania :/ stwierdziłem, że może bromba pomoże na te jazie i klenie na powierzchni...nic kompletnie . Rozmawiałem z chłopakami którzy też tam byli z nadzieją, że chociaż oni mają jakieś ryby (mieli wędki na żywca i filet) ale też nawet skubnięcia. W końcu zwinąłem mandżur i do domu. A jak u Was z rybkami?
#4024 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2013 - 20:05
A jak u Was z rybkami?
Grizzly
#4025 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2013 - 20:49
Kamilowi to zawsze brały (biorą i będą brać) ale i inni bywalcy zlotów łowią coraz lepiej (dzielenie się wiedzą i informacjami pomaga).
Dziś padł sandacz, dwa szczupaki, 6 boleni, kilkanaście kleni, okonie (i może jeszcze coś padnie bo niektórzy ciągle łowią) - jest coraz lepiej Panowie. Na pierwszych Zlotach trudno było o pojedynczy ogon.
Dzięki za wspólnie, miło spędzony dzień. Do następnego razu.
#4026 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2013 - 21:07
A ile w końcu osób się pojawiło nad wodą?
#4027 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2013 - 21:38
więcej niż się zapisało - w sam raz tyle żeby było ok
#4028 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2013 - 22:00
więcej niż się zapisało - w sam raz tyle żeby było ok
Dobra riposta
Prawie jak w Toruniu
#4029 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2013 - 06:19
Analityk - mistrz ciętej riposty.
żałuję że mnie nie było.
#4030 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2013 - 06:49
No fajnie było, sponsorzy hojnie nas obdarowali, wyniki niektórzy mięli, piwo dobre, a na koniec wpadliśmy do hali z owocami na wyżerkę! Dzięki chłopaki! Kto miał ze sobą pomarańczowy polar?
#4031 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2013 - 07:37
(i może jeszcze coś padnie bo niektórzy ciągle łowią)
Dobry melanż był ...
coś tam ugryzło jeszcze pod wieczór
Jacek, mówiłem Ci, żebyś jeszcze tych dyplomów nie wypisywał
- Marcel lubi to
#4032 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2013 - 07:58
Tego się obawiałem i po ognisku skoczyłem (chociaż padałem z nóg) na znaną miejscówkę. Po 15 min jechałem dalej do domu z największym Bolkiem dnia. Jeden celny rzut w znany dołek i zagryzł gumę RH 16 cm - Chciałem się zabezpieczyć bo raczej spodziewałem się po Tobie Bolka a nie sandacza.
Dobry melanż był ...
coś tam ugryzło jeszcze pod wieczór
Jacek, mówiłem Ci, żebyś jeszcze tych dyplomów nie wypisywał
Użytkownik analityk edytował ten post 16 wrzesień 2013 - 08:15
#4033 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2013 - 08:12
brawo, woda była idealna na bolka, widziałem kilka ładnych ryb na napływach i na szczytach głowek, ale niestety nei udało mi się żadnego złowić. Jeden uderzył w ukleje, chwilę po przecieciu miejscówki woblerem i tyle , no ale tak bywa czasem
wrzuć fote tego potwora
w ogóle chłopaki wrzucajcie foty rybek bo nie widziałem
aaa Tomek też pojechał łowic i jeszcze nie zdal relacji
Użytkownik ziom7 edytował ten post 16 wrzesień 2013 - 08:17
#4034 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2013 - 08:18
Nie był potworem niestety 64 cm ale dał dowód że łowienie na RH 16 ma sens (duża woda szybko ciągnie i trzeba czasami w ciasnym miejscu trafić dokładnie tam gdzie trzeba ).
#4035 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2013 - 08:47
W krótkiej dogrywce dwa branka i haniebny leszcz za kaptur, ale za to przyjemne pogaduszki z Fido i Tomaszką do późnej nocy były
Dziękuję Wszystkim za mile spędzony czas i Jackowi za niezmiennie dobrą organizację; sponsorom za upominki (nawet dla tych co nie połowili)
Gratulacje dla łowców.
Do zobaczenia nad wodą!
#4036 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2013 - 09:09
brawo, woda była idealna na bolka, widziałem kilka ładnych ryb na napływach i na szczytach głowek, ale niestety nei udało mi się żadnego złowić. Jeden uderzył w ukleje, chwilę po przecieciu miejscówki woblerem i tyle , no ale tak bywa czasem
No to mnie pocieszyłeś - ja przez kilka godzin miałem podobny problem - bolki od czasu do czasu coś zagryzły ale wobki głównie omijały - trudno było je skusić. Raz miałem fuksa jak rzadko - w chwili gdy prowadziłem wobek po napływie bolek walną w ukleje ale chyba nie pochwycił żadnej i rozczarowany zrobił zwrot i zagryzł mój woblerek akurat płynący tuż obok
.. przyjemne pogaduszki z Fido i Tomaszką do późnej nocy były
Mam niedosyt tych pogaduszek (jak zwykle więcej powiedziałeś młodemu niż mi ) - następny plan to piwo we Wrocku - w zimny zimowy wieczór (piątek 13 grudnia - dla łatwiejszego zapamiętania)
- Tomasz K lubi to
#4037 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2013 - 09:30
jak zwykle więcej powiedziałeś młodemu niż mi
Co Ty!. To była dyskusja o wyższości Bożego Narodzenia, nad Wielkanocą(a konkretnie o modułach, Fenwickach, Avidach). O rybach ani słowa...
A! No i casting!!
#4038 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2013 - 09:44
Bardzo mi było miło spotkać "starych" znajomych i poznać nowych kolegów kochajacych naszą Odrę.
Szkoda, że Wałbrzych nie mógł kilu kufelków wspólnie z nami wychylic, szybko musieliście jechać, szkoda, szkoda...
Dzięki Jacku za organizację, sponsorom za hojne, oj hojne, upominki a reszcie za towarzystwo.
No i za te pogaduchy pośrodku niczego, w mżawce, do późnej nocy
Dzięki i do zobaczyska nad wodą.
#4039 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2013 - 10:19
dobrze że chociaż rano udało nam się z Wami przywitać..... oj ciężko było wracać tak szybko ale cóż.... miejmy nadzieję że do rychłego następnego spotkania
pozdr
mo-chu
#4040 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2013 - 10:46
Żeby nie było, ze wszyscy wczoraj łowili a ja nie to się pochwalę, że zaliczyłem wczoraj okonka 25cm
Złowił ktoś większego??
Dzięki za spotkanie, nawet takie krótkie. Kiełbaska z ogniska i "pyfko" od Fido smakowały wybornie pod mostem.
Slavo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych