To tylko przez opieszałość Okręgu ma nie być ogniska i piwka ?
Ognisko i pifko będzie, a jakże Niech tylko robactwo zacznie latać w powietrzu
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 12 marzec 2016 - 19:52
To tylko przez opieszałość Okręgu ma nie być ogniska i piwka ?
Ognisko i pifko będzie, a jakże Niech tylko robactwo zacznie latać w powietrzu
Napisano 12 marzec 2016 - 20:43
Z tym robaactwem to koniecznie ?
Napisano 12 marzec 2016 - 20:47
Robactwo już lata. Na sznurku też
Napisano 12 marzec 2016 - 20:57
Robactwo już lata. Na sznurku też
Jak będziesz smęcił o sznurkach i robactwach to Cię jutro nie zabiorę na Eldorado !
Napisano 12 marzec 2016 - 21:15
To ja już nic nie piszę
Eldorado masz na myśli po lubelsku, częstochowsku czy dolnośląsku?
Napisano 12 marzec 2016 - 21:20
Nie powiem, ale kolejność Twojej wyliczanki jest idealnie uporządkowana !
Napisano 20 marzec 2016 - 16:54
...Plan zakłada także dokończenie stopnia wodnego w Malczycach do 2018 roku, budowę kolejnych stopni w Lubiążu i Ścinawie (wszystkie trzy miejscowości na Dolnym Śląsku).....
http://www.bankier.p...ek-3501901.html
Napisano 20 marzec 2016 - 18:26
Czyli to oznacza że znów będą kopać, i zmieniać naturalne środowisko ryb. Zrobią pewnie przepławki przez które tylko ptaki przelecą. ..
Napisano 27 marzec 2016 - 06:51
Napisano 31 marzec 2016 - 22:04
Napisano 01 kwiecień 2016 - 11:47
Dobre!
Przez cały sezon poniżej Brzegu Dolnego wędkarze zabrali 28 boleni i 8 sumów
Użytkownik Kamil Z. edytował ten post 01 kwiecień 2016 - 12:18
Napisano 01 kwiecień 2016 - 12:11
Dobre!
Przez cały sezon poniżej Brzegu Dolnego wędkarze zabrało 28 boleni i 8 sumów
Jak poprawią na codziennie to uwierzę
Napisano 01 kwiecień 2016 - 12:18
Dobrze ktoś kiedyś powiedział, że są "małe kłamstwa, duże kłamstwa i...statystyki"
Napisano 01 kwiecień 2016 - 13:37
A 70-80% wędkarzy łowi 'metodą Nie Zabijaj'!
Naprawdę interesujący sposób liczenia, albo nikt nie wpisuje złowionych ryb...
Napisano 01 kwiecień 2016 - 20:52
.... a ktoś je wpisuje? Zawsze uważałem, że do rejestru powinno się wpisywać ryby zabrane .... i dlatego ryb nie wpisuję, ciekaw jestem jak inni.
Napisano 01 kwiecień 2016 - 21:25
To nie wina statystyki tylko braku rzetelności w podawaniu danych. Co gorsze/ciekawsze koła wędkarskie ostentacyjnie (np. moje) bez zmróżenia oka przyjmują puste rubryki. Skoro koła wędkarskie olewają informacje to potem mają zero informacji o tym jak zarzadzac swoją wodą. Dziwę się z PZW zdecydowało się na publikację takiej marnej jakości danych - ale maja to na własne życzenie. Wstyd tylko że to moje (również) stowarzyszenie
Napisano 01 kwiecień 2016 - 21:38
Im mniej wypełnionych rejestrów tym mniej liczenia. Tak niestety to wygląda. Nie przypominam sobie aby przy opłacaniu karty ktoś zwrócił uwagę na wypełniony rejestr a w przeciągu kilku lat trzy razy zmieniałem koło.
Napisano 01 kwiecień 2016 - 21:41
.... a ktoś je wpisuje? Zawsze uważałem, że do rejestru powinno się wpisywać ryby zabrane .... i dlatego ryb nie wpisuję, ciekaw jestem jak inni.
Też oddawałem zawsze pusty, bo ryb nie zabieram, ale w tym sezonie nowy skarbnik mówił żeby wpisywać nawet te niezabrane ryby.
Także widać, co koło to inne wytyczne.
Oni sami chyba dokładnie nie wiedzą jak to prawidłowo powinno być zrobione.
Napisano 01 kwiecień 2016 - 22:53
.... i oto jest pytanie: Czy rejestr ma służyć temu, aby PZW wiedziało ile ryb zostało zabranych z danej wody (i od tego uzależnić zarybienia), czy też wręcz odwrotnie, ma wskazywać na to, że w danej wodzie jest dużo ryb i zarybienia potrzebne nie są. W pierwszym przypadku natychmiast zacznę ryby wpisywać, a w drugim ..... wręcz przeciwnie
Napisano 02 kwiecień 2016 - 00:23
Też oddawałem zawsze pusty, bo ryb nie zabieram, ale w tym sezonie nowy skarbnik mówił żeby wpisywać nawet te niezabrane ryby.
Także widać, co koło to inne wytyczne.
Oni sami chyba dokładnie nie wiedzą jak to prawidłowo powinno być zrobione.
Masakra jakaś , a mi przy wydawaniu rejestru na Okręg Wrocławski powiedziano ze nie ma w tym roku konieczności wpisywania choćby numeru łowiska . Pod warunkiem ze nie zabieram ryb . Nadmienię tylko ze opłacałem równocześnie Opolski i tam miało być bez zmian czyli zajeżdżam nad wodę wpisuje nr. łowiska i dopiero rozpoczynam łowienie . I jak tu żyć , ba żyć jak ryby łowić .
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych