Otrzymałem budującą odpowiedź na mój email z ZGPZW: "
Witam,
Dziękuję za informacje.
Powiadomiłem o tej sprawie Zarząd Okręgu PZW we Wrocławiu i poprosiłem o interwencję.
Pozdrawiam,
--
Rzecznik prasowy ZG PZW "
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 05 marzec 2014 - 17:37
Otrzymałem budującą odpowiedź na mój email z ZGPZW: "
Witam,
Dziękuję za informacje.
Powiadomiłem o tej sprawie Zarząd Okręgu PZW we Wrocławiu i poprosiłem o interwencję.
Pozdrawiam,
--
Rzecznik prasowy ZG PZW "
Napisano 06 marzec 2014 - 20:31
Jeszcze jedno pozytywne info z ZG PZW - jak widać akcja forumowiczów potrafi przynieść efekty - nie ma co prawda (jeszcze?) informacji o odwołaniu zawodów ale zawsze to krok we właściwa stronę
"
Szanowny Kolego,
Serdecznie dziękuję , za przesłanie nam linka do strony na której opublikowano kompromitujący działaczy Koła Komunikat
o zawodach spinningowych o Mistrzostwo Koła. Informacja Kolegi pozwoliła nam na natychmiastową interwencję w ZO PZW we Wrocławiu, którą osobiście nadzorował Prezes ZG PZW Dionizy Ziemiecki.
Nasza interwencja , którą podjęliśmy natychmiast spowodowała wykreślenie z Komunikatu nieprawidłowych zapisów łamiących nie tylko ZOWSK, RAPR ale i Ustawy o rybactwie śródlądowym. Informuję jednocześnie , że polecono Okręgowi PZW we Wrocławiu o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji i ewentualne wyciągniecie konsekwencji wobec tych osób , które dopuściły do umieszczenia w Komunikacje zapisów niezgodnych z obowiązującymi przepisami.
Koordynator
Zespołu Sportu i Młodzieży ZG PZW "
Napisano 06 marzec 2014 - 20:52
Napisano 07 marzec 2014 - 07:23
Dobra robota Jacek !
Napisano 07 marzec 2014 - 12:40
@analityk Wygrałeś!
Info na stronie:
Odwołanie I tury Zawodów Spinningowych
Na prośbę Komendanta SOW PZW Mariusza Mazura z Okręgu PZW Wrocław, I Tura Zawodów Spinningowych, która miała się odbyć 16 marca, została odwołana. Chodzi o to aby podczas połowu w tym okresie ryb dozwolonych, nie były kute przypadkowe ryby takie jak: szczupak, sandacz, sum. Kolejny termin I tury, będzie podany.
Gratuluję!
Napisano 07 marzec 2014 - 12:48
"Chodzi o to aby podczas połowu w tym okresie ryb dozwolonych, nie były kute przypadkowe ryby takie jak: szczupak, sandacz, sum."
Do tęgich głów dopiero dotarło o co chodzi!
Napisano 07 marzec 2014 - 12:54
Trzeba patrzeć im na ręce i interweniować. I działa! Super informacja
Napisano 07 marzec 2014 - 21:23
analityk ,życzę ci sandacza 100+ z tej wody
Napisano 07 marzec 2014 - 21:45
Gratulacje
jeszcze przydało by się wytłumaczyć że można zrobić zawody na żywej rybie ,
myślałem że już wszystkie zawody odbywają się w takiej formule
Napisano 07 marzec 2014 - 22:16
Oby woda wynagrodziła Ci tą interwencję!!!!!
Napisano 07 marzec 2014 - 22:21
A ode mnie, browarka masz przy okazji
Napisano 10 marzec 2014 - 17:07
Dzisiaj chciałem na Janówku złapać jakiegoś klenika, a zaczepił się wygłodniały boleń, który wziął na wybitnie nie boleniowego wobka i w nie boleniowym miejscu Woda od soboty podniosła się o jakieś 20 cm. Na brzegu cisza i spokój, niestety o rzece nie da się tego powiedzieć, barki stoją w korku, czasami na odcinku 100 metrów jednocześnie płyneły trzy (mijały się bezkolizyjnie) ... ogólnie psuły atmosferę
ps. skończyło się na jednym jedynym braniu, ale w wodzie coś się zaczyna dziać, widać jakiś ruch i bolki (najprawdopodobniej) ganiajace drobnicę .... idzie ku wiośnie
Napisano 12 marzec 2014 - 12:00
Gratulacje
jeszcze przydało by się wytłumaczyć że można zrobić zawody na żywej rybie ,
myślałem że już wszystkie zawody odbywają się w takiej formule
HAHAHA
Dobre dobre Panie Andrzeju
Napisano 12 marzec 2014 - 17:19
Dzisiaj się wreszcie udało, Bystrzyca obdarzyła mnie kleniem 54 cm (hurrraaaaa rekord!!!) .... wziął z dołka pod drzewkiem na małego wobka (nazwy nie znam). Zdjęcia "z brzegu" nie dodaje, bo dookoła była tylko i wyłącznie sucha trawa ......
Użytkownik bjpol edytował ten post 12 marzec 2014 - 17:20
Napisano 12 marzec 2014 - 19:19
Piękny medalowy klenik, gratuluję !
Napisano 12 marzec 2014 - 20:41
dziękuję, gdy chciałem bestię wypuścić to mało się nie utopiłem .... (wysoko było, a rzucać nim nie chciałem)
Napisano 13 marzec 2014 - 17:41
Napisano 13 marzec 2014 - 23:31
Widziałem tam drobne kleniki, ale nigdy nie widziałem tam nikogo ze spinningiem woda jest płytka, brzeg "ujednolicony" .... raczej bym się niczego specjalnego nie spodziewał ..... aaaaa przypomniałem sobie, że biorą tam kiełbie
Napisano 14 marzec 2014 - 22:09
Kawaek w dol jest zatoczka zlowilem tam kiedys pieknego karasia zlocistego, generalnie to w Slezy jest /byl/ ladny klen, a ostatnio we Wrocku bylo slychac nawet o pstragach
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych