Cześć Chłopy,
witam po kilkudniowym pobycie z dala od Odry.
Mnie zapowiada się wolny weekend więc proszę mnie wpisać na listę
Slavo
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 10 czerwiec 2014 - 14:00
Cześć Chłopy,
witam po kilkudniowym pobycie z dala od Odry.
Mnie zapowiada się wolny weekend więc proszę mnie wpisać na listę
Slavo
Napisano 10 czerwiec 2014 - 17:35
Aktualizacja listy na Zlot:
1-Analityk
2-Fido
3-Monk
4-MateuszDDZ
5-MateuszDDZ - brat
6-Slavo
7- kto jeszcze ?
Stara gwardia nie zawodzi ale zapraszam też nowych forumowiczów - poznanie na spotkaniu pomaga potem umawiać wspólne wyjazdy i dzielić się sekretną, wędkarską wiedzą.
P.S. Brakuje mi Waszych sugestii co do formy spotkania (pisałem o wariancie alternatywnym) - robimy standardowo czy alternatywnie?
Napisano 10 czerwiec 2014 - 21:20
Mi pasuje każdy wariant
Napisano 10 czerwiec 2014 - 22:19
.... każdy wariant, czy każdy wariat?
Napisano 11 czerwiec 2014 - 11:10
Jak dla mnie opcja standardowa bardziej pasuje, ale niech Zarząd podejmie decyzję
Sponsorem nie będę bo za chudy jestem, ale jakieś "nagrody pocieszenia" chętnie przygotuję dla łówców największych ryb.
Napisano 11 czerwiec 2014 - 16:47
Dokoptowałem kolejnego zlotowicza @Homegeon, przylecimy tradycyjnie na moim latającym gumowym dywanie
Napisano 11 czerwiec 2014 - 22:47
Napisano 12 czerwiec 2014 - 06:42
wszystko będzie
Napisano 12 czerwiec 2014 - 10:50
Jako Wrocławianin przeprowadzony do Warszawy rzadko mam teraz okazję odwiedzić Odrę, ostatnimi laty maks 1-2 razy w roku, ale zawsze jak już jestem to się cieszę. Bugu i Wisły za Odrę bym nie oddał, ale raz na jakiś czas lubię odmianę i odmienną specyfikę uregulowanej rzeki, zwłaszcza jak płynie przez dzikie tereny. W zeszły piątek byłem w okolicach Lubiąża, tam gdzie robicie zlot. Przez ok. 5h obławiałem główki na prawym brzegu, powyżej mostu. Zawsze jak tam jestem, robi na mnie wrażenie panująca tam dzicz. Praktycznie na każdej główce (zwłaszcza dalej od mostu) miałem wrażenie, że nikt jeszcze w tym roku nie łowił, brak dojazdu, żadnej ścieżki, pokrzywy mojego wzrostu, brak śmieci, żadnych wędkarzy... Fajnie tam macie :-) W porównaniu z tym brzegi mazowieckich rzek są nieporównywalnie bardziej zdeptane, to żeby na kilku km rzeki nie spotkać nikogo jest nie do pomyślenia. Odcięcie się od tego świata wymaga użycia pływadła, ale to też nie zawsze gwarantuje spokój. Presja wędkarska na Odrze w takim Lubiążu jest w porównaniu do mazowieckiej Wisły praktycznie żadna... Jeśli kiedyś będę we Wrocławiu w terminie zlotu to chętnie wpadnę.
Napisano 12 czerwiec 2014 - 18:12
Ciekawe spostrzeżenie. Korzystajmy wiec póki jest jak jest i cieszmy się pokrzywami bo bronią łowisk przed tymi mniej ambitnymi.
Czyli mamy osiem osób na zlot - czekamy dalej na zgłoszenia stałych bywalców i nową krew.
Nowy plan imprezy:
Wrocławski zlocik JERKBAITłowców Lubiąż 2014 – most na rzece Odrze. 21.06.2014 – godz. 7:00,
Cel: promocja C&R oraz integracja wrocławskiego środowiska,
Plan spotkania:
P.S.
Czy ktoś ma kontakt z OLEIXem? - może mógłby zachęcić Fishing 24 aby zostało sponsorem i wsparło nas upominkiem?
Pozdrawiam
Napisano 15 czerwiec 2014 - 19:09
http://www.fotosik.p...7dc3244b42.html
Dzisiejszy szczupak 58cm z opadu na rippera fluo. Od jakiegoś czasu zastanawiałem się nad sandaczówką, padło na Okumę Black Rock 2.75 10-35gr bardzo fajny kijek. Opad widać super mimo, że to nie wklejka.
Napisano 16 czerwiec 2014 - 10:20
Byłem wczoraj na krótkim rekonesansie w okolicach Lubiąża przed sobotnim zlotem - woda już niska, ale jeszcze mętna, spory uciąg. Klenie jeszcze trochę niemrawe, ale coś tam wydłubaliśmy z żoną (max 45 cm z fotki). Pojedyncze ataki boleni zaobserwowane, myślę, że będzie co łowić za tydzień.
Napisano 16 czerwiec 2014 - 10:53
Brawo Łukaszu! Z powierzchni zbierały, czy woda zbyt mętna?
Napisano 16 czerwiec 2014 - 11:20
Napisano 16 czerwiec 2014 - 11:25
Napisano 16 czerwiec 2014 - 11:28
W sumie bym się nie zdziwił...Na Brombę nie złapałem ryby chyba tylko w przerębli
Napisano 16 czerwiec 2014 - 22:35
A co ja szczupaków w bajorach zarośniętych po samą powierzchnię natłukłem na brombę
Edyta: a z tego co pamiętam to baloo i chyba Lipiński z pod lodu klenie na brombę ćwiczyli swego czasu...
Użytkownik FidoAngel edytował ten post 16 czerwiec 2014 - 22:38
Napisano 16 czerwiec 2014 - 23:06
Edyta: a z tego co pamiętam to baloo i chyba Lipiński z pod lodu klenie na brombę ćwiczyli swego czasu...
Oprócz tej Bromby, to się reszta zgadza
Napisano 17 czerwiec 2014 - 09:04
Są rzeczy, które się fizjologom nie śniły
Bromba w przeręblu....trzeba to opatentować
Brawo Panowie za piękne rybska i super zdjęcia
Pozdrawiam
Kamil.
Brania są różne, ale raczej delikatne. Delikatne drgnięcie kiwoka i bardziej zdecydowane zluzowanie lub przygięcie. Mam to nawet na filmie, tylko czasu brakuje aby jakąs wersję web zrobić.
najtrudniej jest wpuścić brombe pod lód, trzeba rękę głęboko wsadzić. Jak już złapie nurt to tylko gra i zabawa...
A może jednak
Użytkownik FidoAngel edytował ten post 17 czerwiec 2014 - 09:06
Napisano 17 czerwiec 2014 - 20:05
Ciekawe spostrzeżenie. Korzystajmy wiec póki jest jak jest i cieszmy się pokrzywami bo bronią łowisk przed tymi mniej ambitnymi.
Czyli mamy osiem osób na zlot - czekamy dalej na zgłoszenia stałych bywalców i nową krew.
Nowy plan imprezy:
Wrocławski zlocik JERKBAITłowców Lubiąż 2014 – most na rzece Odrze. 21.06.2014 – godz. 7:00,
Cel: promocja C&R oraz integracja wrocławskiego środowiska,
Plan spotkania:
- ambitni przyjeżdżają na rybki skoro świt ;-)
- Przywitanie i odprawa 7:00 RANO,
- Wędkowanie C&R 7:30 - 13:30,
- Ognisko: 13:30ci, w tym czasie m.in. piwo i wędkarskie pogawędki,
- Sandaczowanie do utraty sił ;-)
P.S.
Czy ktoś ma kontakt z OLEIXem? - może mógłby zachęcić Fishing 24 aby zostało sponsorem i wsparło nas upominkiem?
Pozdrawiam
Od siebie dorzucam zestaw boleniowych wobków dla osoby, która złowi najdłuższego bolenia !
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych