Ocho, czuję, że w następnym sezonie wrocławscy wędkarze dołączą do wątku "Trolling, kłusownictwo..."🤔
Wody w okolicach Wrocławia
#8441 OFFLINE
Napisano 01 sierpień 2019 - 07:19
- pawelHERP lubi to
#8442 OFFLINE
Napisano 01 sierpień 2019 - 10:31
Okazja złozyć merytoryczne propozycje - moja poniżej dla przykładu (już wysłana)
"Moim zdaniem należy przede wszystkim ustanowić strefy no kill na możliwie wielu odcinkach rzek i stawów (tych które łatwo upilnować) np. kanał przeciwpowodziowy i rzeka Ślęża (ze względu na skrajnie niskie stany wody), okolice stopni wodnych – Brzeg Dolny i Malczyce, Mietków,
Dodatkowo proponuję:
- podjęcie rozmów z RZGW dla ustalenia zasad zmiany poziomu wody w Odrze dla ochrony tarlisk,
- alokację większego budżetu na ochronę wód kosztem zawodów wędkarskich i zarybień,
- opracowanie planów działań awaryjnych dla wysychających rzeczek jak ślęża czy widawa,
- Wojtek Bazylewicz, woblery L.E. i JSt14 lubią to
#8443 OFFLINE
Napisano 01 sierpień 2019 - 10:36
Okazja złozyć merytoryczne propozycje - moja poniżej dla przykładu (już wysłana)
"Moim zdaniem należy przede wszystkim ustanowić strefy no kill na możliwie wielu odcinkach rzek i stawów (tych które łatwo upilnować) np. kanał przeciwpowodziowy i rzeka Ślęża (ze względu na skrajnie niskie stany wody), okolice stopni wodnych – Brzeg Dolny i Malczyce, Mietków,
Dodatkowo proponuję:
- podjęcie rozmów z RZGW dla ustalenia zasad zmiany poziomu wody w Odrze dla ochrony tarlisk,
- alokację większego budżetu na ochronę wód kosztem zawodów wędkarskich i zarybień,
- opracowanie planów działań awaryjnych dla wysychających rzeczek jak ślęża czy widawa,
Propozycje ok tylko ani jedna z nich nie ma nic wspólnego z regulaminem tworzonym.
Kolejna sprawa co tu od nich wymagać jak już na początku widać o co okręg martwi się najbardziej ku...a o Karpia .
- pawelHERP lubi to
#8444 Guest_Tomek O_*
Napisano 01 sierpień 2019 - 13:09
"Wyraź opinie...." I żeby nie było, że nie pytano ludu !
Użytkownik Tomek O edytował ten post 01 sierpień 2019 - 13:19
#8445 OFFLINE
Napisano 01 sierpień 2019 - 13:41
całkowity no-kill dla sandacza na minimum 5 lat w całym okregu i regularne zarybianie nim i drapieznikami (nie Karpiem ) moze by cos pomolo na jakis czas heh ale to marzenia niestety
- pawelHERP, woblery L.E. i eRKa lubią to
#8446 OFFLINE
Napisano 01 sierpień 2019 - 14:15
Mam pytanie , czy na odcinek Odry od Rakowa dojadę przyczepą kempingową?
#8447 OFFLINE
Napisano 01 sierpień 2019 - 16:47
Witam.
Mam pytanie , czy na odcinek Odry od Rakowa dojadę przyczepą kempingową?
W górę czy w dół rzeki? Bo w samym Rakowie raczej bez problemu, zwykłą osobówką dojeżdża się bez przeszkód.
Jest jeszcze dojazd między Rakowem a Kotowicami ale szczególnie na wale i jak popada mogą być problemy - jest dużo dołków i wąsko między drzewami. Potem do samej Widawy już raczej lipa.
Z drugiej strony rzeki nie podpowiem, bywałem tylko na wysokości Prężyc i to lata temu.
#8448 OFFLINE
Napisano 02 sierpień 2019 - 06:17
Dziękuję
#8449 Guest_Tomek O_*
#8450 OFFLINE
Napisano 15 sierpień 2019 - 17:24
#8451 OFFLINE
Napisano 20 sierpień 2019 - 09:04
#8452 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2019 - 20:18
#8453 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2019 - 21:23
Wczoraj też brały? Na jedną przynętę? Przy tej martwicy na wodzie i w wodzie? Pokaż
#8454 OFFLINE
Napisano 22 sierpień 2019 - 05:17
- strary lubi to
#8455 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2019 - 21:42
Ło matko, koledzy, żyjecie? Bo nikogo nad wodą nie spotykam ani nikt nic nie pisze
Że tak powtórzę samego siebie :
A dzisiaj tak ciekawostka, późnym popołudniem wybrałem sie z paprochówką na drugie barki i zamiast okoni połowiłem....byczków. Stały dziady pod brzegiem i goniły drobnicę jak najprawdziwsze drapieżniki. Twisterek najpierw na wleczonego przy dnie aby sie odezwał a później wleczony po samym dnie, na leniwo tam gdzie się odezwało coś i wtedy drgnięcie wklejki i...siedział
No i brzuszki miały jakby pingpongi połknęły, nażarte były do granic możliwości. Pzdr
#8456 OFFLINE
Napisano 07 wrzesień 2019 - 06:45
- strary i rapek lubią to
#8457 OFFLINE
Napisano 07 wrzesień 2019 - 12:17
https://gazetawrocla.../ar/c1-14402971
klasyk, łatwiej zapłacić 500 zł mandatu co jakiś czas niż użerać się z wymianą tojtojów.
kraj z dykty i kartonu
- ati lubi to
#8458 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2019 - 07:48
kraj tacy jacy ludzi (czli my i nasi bliżsi i dalsi znajomi)
edukować i karać, edukować i karać itd.
---
Wczoraj sukces - złowione 7 kleni
(nazbierane i wyrzucendo do kosza z 40ci plastikowych i szklanych butelek praz puszek)
---
http://jerkbait.pl/t...ach”/?p=2631250
Użytkownik analityk edytował ten post 08 wrzesień 2019 - 07:51
#8459 OFFLINE
Napisano 04 październik 2019 - 19:00
Noo, grubo się dzieje w wątku wrocławskim. Post co miesiąc, gruuubo.....
No i wygląda na to, że nadszedł ten rok w którym nie będzie naszego mini zlotu. Nawet mi się nie chce a zresztą już taka zimnica... Na pamiątkę gdzieś mam wobler z dedykacją od Lipińskiego z mojego pierwszego zlotu i dyplom za największą rybę z któregoś tam...
Pozdrówki, jesienne....
A tak do merituma to napiszę, że okoni pięknych poławiam ostatnio, czterech dych nie przekroczyłem ale dziesięć-piętnaście 30+ zaliczam czasami na jednym wyjeździe. Stoją w nurcie w różnych miejscach na rzece i trzeba szukać i grubo łowić, 10g najczęściej na końcu plecionki. No i bez wklejki nie da sie połowić, delikatnie przygną albo zatelepią wklejkę i trzeba ciąć. Ale jest jazda w takich nurtach na delikatnym sprzęcie. Co ciekawe ani śladu sandacza, ani śladu...
- malinabar, marienty i jaceen lubią to
#8460 OFFLINE
Napisano 06 październik 2019 - 10:50
Wczoraj łączony wyjazd: sandacz-boleń-grzyby
efekty proporcjonalnie: sandaczy nie było (jedno niezacięte branie) - jeden bolek - grzybów dużo Bolek_X_2019 — kopia.jpg 28,53 KB 23 Ilość pobrań
- Dedo i strary lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych