Taka Zemsta Honeckera dla muszkarzy z KDL. Hohlglass, ale jeszcze z metalową skuwką. Wygląda mi na ładny stan i cena atrakcyjna. Może kogoś zainteresuje.https://allegrolokal...dka-germina-n5k
Szklaki - temat ogólny
#241 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2023 - 14:11
- Paweł Bugajski lubi to
#242 OFFLINE
Napisano 17 październik 2023 - 14:45
Witam.
Gdyby ktoś chiał nabyc jeden z lepszych szklaków jakie kiedykolwiek miałem w ręce, czyli Fenwick FF806 8'#6, to właśnie jest na sprzedaż.
I to w stanie idealnym - takim jak mój
Co prawda w USA, ale nawet z ogarniętym transportem, cena nie wyjdzie zbyt wygórowana na tle obecnie oferowanych "kosmicznych" wędek szklanych.
https://www.facebook.com/groups/1555347204719102/permalink/3479576118962858/?mibextid=bKks23
Pozdrawiam.
- Pisarz.......ewski Piotr i Richi55 lubią to
#243 OFFLINE
Napisano 26 styczeń 2024 - 23:09
Załączone pliki
#244 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2024 - 19:58
Ma ktoś doświadczenie z tym kijkiem? Warto się nim zainteresować pod kątem szczupaków?
Jak dla mnie to kopia B.A.G(Echo Bad Ass Glass). Echo BAG 8wt mialem pod szczupaki. Sprzedalem. Szklaki 8wt to naprawde slabo, a powod banalnie prosty - waga i wywazenie. Zajedziesz sie w trzy godziny.
Mam McFarland GTX 7wt (lzejszego szklaka chyba nie ma), a i tak nie kupilbym GTX 8wt. Na szczupaki daje rade, chociaz to nei glowne przeznaczenie. Lowie takie do 65cm, na muchy do 20cm. Nie pchaj sie pod szczupaki w szklo.
PS. Jest takie forum maniakow szkla - https://fiberglassfl...forum/index.php.
#245 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2024 - 20:35
Witam.
Co kraj to obyczaj ... ... miałem Fenwicka FenGlass 8'3''#8, kupionego z myślą o łowieniu szczupaków z "belybołta".
Był nieco ulepszony u Pana Zielińskiego (korek, uchwyt) i faktycznie do szczpakowania był ciężki, przez co go nie używałem.
Sprzedałem i trochę żałuję ... okazało się że to świetna wędka do cięższego streamerowania na Dunajcu, gdzie ciąga teraz niezłe kabany w kropki i jego użytkownik jest bardzo zadowolony z tego patyka.
Ale fakt że jest o głowę wyższy ode mnie i generalnie większy
Po nim kupiłem jeszcze ze trzy szklane #8 ale takie retro bardziej i już tych nie sprzedam - mega badyle.
Pozdrawiam.
#246 OFFLINE
Napisano 02 maj 2024 - 12:47
Czy szklak trapera z serii stream będzie odpowiedni dla mnie? Nigdy szklakami nie łowiłem, ale zdaję sobie sprawę że mają wolniejszą akcję od kijów węglowych. Ostatnio złamałem muchówkę weglową i zastanawiam się czy szklak nie będzie jednak bardziej odpowiedni na moje łowiska. Moimi łowiskami są głównie małe leśne i zakrzaczone rzeczki od szerokości ok. 3-5 m. Łowię głównie na suchara, głównie muchy na hakach 8-12, w tym niewielkie piankowce. Czasami sięgam też po nimfę. Głównie łapię pstrągi, klenie, jazie 20-40 cm, więc niezbyt duże rybki. Pozdrawiam
#247 OFFLINE
Napisano 02 maj 2024 - 22:10
Dzień dobry
Czy szklak trapera z serii stream będzie odpowiedni dla mnie? Nigdy szklakami nie łowiłem, ale zdaję sobie sprawę że mają wolniejszą akcję od kijów węglowych. Ostatnio złamałem muchówkę weglową i zastanawiam się czy szklak nie będzie jednak bardziej odpowiedni na moje łowiska. Moimi łowiskami są głównie małe leśne i zakrzaczone rzeczki od szerokości ok. 3-5 m. Łowię głównie na suchara, głównie muchy na hakach 8-12, w tym niewielkie piankowce. Czasami sięgam też po nimfę. Głównie łapię pstrągi, klenie, jazie 20-40 cm, więc niezbyt duże rybki. Pozdrawiam
czołem,
proponuję Koledze taki zestaw na małe rzeczki:
Kultowy zestaw Vision wędka Cult Fiber i kołowrotek Vision GT Zielonki • OLX.pl
#248 OFFLINE
Napisano 09 maj 2024 - 06:15
Na niewielkie rzeczki jak i na inne wędkarskie okoliczności subtelnie polecam taką wędkę. Sam łowię nią od trzech lat przy czym wcześniej prototypem a obecnie już gotową wędką. https://www.traper.p...0-4-TRAPER/2244
Pozdrawiam Piotrek
- Darek P, Pisarz.......ewski Piotr i zeralda lubią to
#249 OFFLINE
Napisano 13 październik 2024 - 19:08
A producent (Echo) to typowy przykład właśnie tego że przestało się opłacać duży firmom i znanym markom, robić rzeczy dla wędkarzy, a zaczęto robić dla arkuszy kalkulacyjnych.
Poprzednie, żółte serie szklaków Echo, z kapitalnym rozdziałem na serie SmallWater i BigWater (oraz / a nawet Glass DH), zostaną dalej białymi krukami na portalach aukcyjnych.
Trzeba było zrobić nowe serie - niebieską i brązową, z blankami i tubami w kolorze translucent, bo akurat taka moda nastała.
No i namówiłeś .
Na wiosnę sprawdzę ile jest szkła w szkle.
Załączone pliki
- Darek P i Forest-Natura lubią to
#250 OFFLINE
Napisano 13 październik 2024 - 19:16
Witam.
Super kijek ... będziesz Pan zadowlony
Bardzo lubię nim łowić - to taki unwersał prawdziwy. I na mokrą i piankowce i nimfkę, puchowca i lekkiego strimka ogarnie.
Pozdrawiam.
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych