Jedna ważna rzecz. On ryby młynkiem zwija to wcale nic dziwnego że tego twinka zamęczył. To jest dobry przykład jak nie należy ryb holować.
W punkt! - dokładnie to samo pomyślałem oglądając film
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 grudzień 2019 - 22:42
Jedna ważna rzecz. On ryby młynkiem zwija to wcale nic dziwnego że tego twinka zamęczył. To jest dobry przykład jak nie należy ryb holować.
W punkt! - dokładnie to samo pomyślałem oglądając film
Napisano 30 grudzień 2019 - 22:49
Napisano 31 grudzień 2019 - 03:15
Napisano 31 grudzień 2019 - 12:21
Napisano 31 grudzień 2019 - 13:03
To co ten gosc z filmiku mowi,- tego nie komentuje, kazdy ma prawo kompromitowac sie na wlasna reke a youtuberzy bija w tym wzgledzie kolejne rekordy i sa klasa sama dla siebie.
Ale jak tak sprawiedliwie (jak na moje standardy) przygladnac sie holom to moim zdaniem:
1. Pierwsz hol jest holem juz wczesniej zlowionej ryby, sfingowane zaciecie i szczupaczek jedzie jak worek kartofli,- no woreczek, bo po wygieciu kija widac, ze oporu nie ma prawie wcale a ryba sunie po wodzie niczym boleniowy popper i dopiero jak czuje piach pod brzuchem to resztkami sil jeszcze reaguje szamotanina....
2. Drugi hol, przyzwoitego szczupaka jest naturalny i tam widac pompowanie i zwijanie/wybieranie kolowrotkiem luzu.
3. Na trzecim filmiku ten podhaczony sumek tez jest normalnie pompowany.
4. Jest jeszcze taka mozliwosc ze ja rowniez zle holuje ryby, zbyt szybko i nieumiejetnie itd.... i dlatego nie widze jakis strasznych bledow w pokazanych holach.... Ale mnie sie nie zdarzylo zniszczyc w ten sposob kolowrotka ani Daiwy ani Shimano...
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 31 grudzień 2019 - 13:04
Napisano 31 grudzień 2019 - 13:29
Napisano 31 grudzień 2019 - 13:41
Po tym filmiku można wywnioskować, że twinek dostał się w nieodpowiednie ręce.
Napisano 31 grudzień 2019 - 13:47
Napisano 31 grudzień 2019 - 14:17
To co ten gosc z filmiku mowi,- tego nie komentuje, kazdy ma prawo kompromitowac sie na wlasna reke a youtuberzy bija w tym wzgledzie kolejne rekordy i sa klasa sama dla siebie.
Ale jak tak sprawiedliwie (jak na moje standardy) przygladnac sie holom to moim zdaniem:
1. Pierwsz hol jest holem juz wczesniej zlowionej ryby, sfingowane zaciecie i szczupaczek jedzie jak worek kartofli,- no woreczek, bo po wygieciu kija widac, ze oporu nie ma prawie wcale a ryba sunie po wodzie niczym boleniowy popper i dopiero jak czuje piach pod brzuchem to resztkami sil jeszcze reaguje szamotanina....
2. Drugi hol, przyzwoitego szczupaka jest naturalny i tam widac pompowanie i zwijanie/wybieranie kolowrotkiem luzu.
3. Na trzecim filmiku ten podhaczony sumek tez jest normalnie pompowany.
4. Jest jeszcze taka mozliwosc ze ja rowniez zle holuje ryby, zbyt szybko i nieumiejetnie itd.... i dlatego nie widze jakis strasznych bledow w pokazanych holach.... Ale mnie sie nie zdarzylo zniszczyc w ten sposob kolowrotka ani Daiwy ani Shimano...
Napisano 31 grudzień 2019 - 15:32
Musze Ci powiedziec Daniel, ze kiedys szybciej i intensywniej reagowalem, ale ostatnio w ramach doksztalcania zawodowego robie dodtkowe wyksztalcenie jako terapeuta.
Poniewaz to forma doksztalcania dla pracujacych w zawodzie to gro zajec to warsztaty, na ktorych slucham nieraz bardzo niewiarygodnych opowiesci (oczywiscie traktowanych przez pacjentow ze smiertelna powaga) to jak sadze wlasnie dlatego zaczalem dokladniej analizowac "co poeta mial na mysli",- czasem warto koniec oftopa
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 31 grudzień 2019 - 15:33
Napisano 31 grudzień 2019 - 17:56
Gdzie on mówi że po mniej niż roku?
Tylko 250zł za wymianę przekładni?
Ano wrzucił filmik jak go kupił rok temu w grudniu , możliwe ze jest tak jak mówisz ale mimo wszystko zajechac w 10 miesiecy młynek takiej klasy to nieźle
Napisano 31 grudzień 2019 - 18:20
Napisano 31 grudzień 2019 - 18:35
Jest odpowiedź w komentarzach pod filmikiem na YT :-)
"Zerwał się gwint w miejscu wkręcania korbki".
Sam się zerwał :-)
Znaczy sam go popsuł!
Tak to jest jak się na chama korbę dokręca :-) ot cały sekret.
Od razu coś mi tu nie pasowało.
Ten Czesiu z filmu to powinien w serwisie Shimano pracować.
Napisano 31 grudzień 2019 - 18:43
Napisano 31 grudzień 2019 - 18:50
A to jak PG to chyba wszystko można ?
W razie czego to i auto z błota nad rzeką wyciągnie ?
Czy to nie tak ?
NIE.
Panie Danielu,ale rozumiem,że to był żart.
Użytkownik Józef Lesniak edytował ten post 31 grudzień 2019 - 19:35
Napisano 31 grudzień 2019 - 19:40
Jest odpowiedź w komentarzach pod filmikiem na YT :-)
"Zerwał się gwint w miejscu wkręcania korbki".
Sam się zerwał :-)
Znaczy sam go popsuł!
Tak to jest jak się na chama korbę dokręca :-) ot cały sekret.
Od razu coś mi tu nie pasowało.
Jezus Maria ,ile to takich rzeczy się naoglądałem,i jeszcze gorszych. Ludzie to wielka zagadka.
Użytkownik Józef Lesniak edytował ten post 31 grudzień 2019 - 19:42
Napisano 31 grudzień 2019 - 21:48
Ludzie to wielka zagadka.
w punkt Panie Jozefie
Napisano 01 styczeń 2020 - 01:42
NIE.
Panie Danielu,ale rozumiem,że to był żart.
Napisano 01 styczeń 2020 - 02:46
Napisano 01 styczeń 2020 - 04:10
Absolutnie się z tym nie zgodzę.Niemniej, TP15 to żart firmy Shimano.
Użytkownik fish28 edytował ten post 01 styczeń 2020 - 04:16
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych