Prosze super łowny Illex lub Jackal chubby 38 https://pl.aliexpres...earchweb201603_
Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin
#4661 OFFLINE
Napisano 27 luty 2020 - 13:54
- sez i Luckyguliver lubią to
#4662 OFFLINE
#4663 ONLINE
Napisano 27 luty 2020 - 15:33
#4664 OFFLINE
Napisano 27 luty 2020 - 18:42
Nawet się zastanawiam, czy nie kupić na swoj użytek kilkudziesięciu przezroczystych wydmuszek i dać je któremuś ze zdolnych lurebuilderow z naszego forum do pomalowania na „moje” kolory.
Użytkownik Żbiku edytował ten post 27 luty 2020 - 18:44
- eRKa i UncleZin lubią to
#4665 OFFLINE
Napisano 27 luty 2020 - 19:19
- koval75, eRKa i UncleZin lubią to
#4666 OFFLINE
Napisano 27 luty 2020 - 20:02
Nawet się zastanawiam, czy nie kupić na swoj użytek kilkudziesięciu przezroczystych wydmuszek i dać je któremuś ze zdolnych lurebuilderow z naszego forum do pomalowania na „moje” kolory.
Przemysłowe malowanie różni się od takiego amatorskiego.
Inne farby, zazwyczaj kilka jeśli nie kilkanaście warstw, więc efekt może się nieco różnić od gotowego "chińczyka".
#4667 ONLINE
Napisano 27 luty 2020 - 20:14
Skoro tak mówicie, to wierzę. Biorąc pod uwagę fakt, że niektóre miejsca potrafią pozbawić wędkarza kilku przynęt na jednej wyprawie, takie zakupy to bardzo rozsądne podejście.
Sam mam jakiś emocjonalny problem, gdy biorę do ręki plastikową rapalę, która kosztuje, jak rapala. W przypadku chińczyków za 5zł to inna bajka.
A znalazł ktoś boleniówki z oczkiem na górze na aliexpres? Tych co roku zostawiam najwięcej w Wiśle, zatem....
#4668 OFFLINE
Napisano 27 luty 2020 - 20:25
- eRKa lubi to
#4669 OFFLINE
Napisano 27 luty 2020 - 21:53
Porownywalismy poppery z Ali za 5 zielonych i japony po 16 euro, różnica to inne malowanie i chwost na kotwiczce. Waga i praca ta sama.
A możesz podesłać link do tych popperków ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4670 OFFLINE
Napisano 27 luty 2020 - 22:47
- ArturK lubi to
#4671 OFFLINE
Napisano 27 luty 2020 - 23:41
Dekosz. Kolega wyżej napisał.
Na Ali są różne przynęty.
Jak kupujesz tsm gdzie nie ma opini bądź sugerujesz się tylko cena albo innymi filtrami to się nie dziw.
Bo na Ali trzeba umieć szukać :-)
Użytkownik UncleZin edytował ten post 27 luty 2020 - 23:53
- Lepton i eRKa lubią to
#4672 OFFLINE
Napisano 28 luty 2020 - 08:23
Ołówków jest więcej, ale proszę
https://pl.aliexpres...73545de181f18c3
A znalazł ktoś boleniówki z oczkiem na górze na aliexpres? Tych co roku zostawiam najwięcej w Wiśle, zatem....
#4673 OFFLINE
Napisano 28 luty 2020 - 08:34
Przerzuciłem dużo woblerów z ali. Zawsze z ceną idzie jakość wykonania i jakość kotwic.
Te najtańsze zawsze wymagają od ręki zmiany kotwic i kółek najczęściej też.
Co do pracy to trafiłem na świetne woblery za 3 złote jak i za 20 zł. Buble trafiały się również w tych droższych ale zdecydowanie rzadziej.
Kiedyś kupiłem fajne woblery do twicha, chodziły bajka, łowiły piękne okonie, po miesiącu z tej samej aukcji dokupiłem chyba z 15 sztuk dodatkowo (chyba nawet 3 zł nie kosztowały). Ta sama aukcja, ten sam wygląd, ale waga już delikatnie inna i niestety zostałem z 15 breloczkami do kluczy .
- Luckyguliver, S.N. i Przemek_M lubią to
#4674 OFFLINE
Napisano 28 luty 2020 - 08:59
#4675 OFFLINE
Napisano 28 luty 2020 - 09:54
Potwierdzam, woblery z Ali, to nie to samo, co oryginały. Mam bardzo dużo oryginałów i przerzuciłem tez mnóstwo kopii. Kopie w porównaniu do oryginałów są ociężałe, nie jest możliwa bardzo agresywna animacja.
Nie oznacza to, że wszystkie są do kitu. One mimo, że wyglądają tak samo są całkiem innymi woblerami, widać to dopiero w wodzie. Używam niektórych kopii i też łowią ryby, ale to już nie to samo co oryginał. Nie gadajcie głupot, że japończyki, to chińczyki inaczej malowane. Tak może mówić ktoś, kto nie ma doświadczenia w łowieniu oryginałami. Podstawowa różnica to to, że w oryginale są kulki wolframowe a w kopiach ołowiane. Skoro wobler oryginalny i kopia wazy tak samo, to jaka różnica w wyważenia woblera będzie podczas przesuwania się przez korpus wolframu a jaka podczas przesuwania się znacznie lżejszego ołowiu. Chyba już wszystko jasne i nie gadać głupot.
- Przemek_M lubi to
#4676 OFFLINE
Napisano 28 luty 2020 - 11:00
Potwierdzam, woblery z Ali, to nie to samo, co oryginały. (...) Podstawowa różnica to to, że w oryginale są kulki wolframowe a w kopiach ołowiane. Skoro wobler oryginalny i kopia wazy tak samo, to jaka różnica w wyważenia woblera będzie podczas przesuwania się przez korpus wolframu a jaka podczas przesuwania się znacznie lżejszego ołowiu. Chyba już wszystko jasne i nie gadać głupot.
Jeżeli masa woblera się zgadza, a "wytłoczka" jest podobna lub wręcz taka sama, to i masa ołowiu musi być zbieżna z masą wolframu, tyle że kulki będą fizycznie większe. Wolfram i ołów wydają też różny dźwięk raczej.
- eRKa i Alexspin lubią to
#4677 OFFLINE
Napisano 28 luty 2020 - 11:45
- Przemek_M lubi to
#4678 OFFLINE
Napisano 28 luty 2020 - 11:54
Wszystko o czym Koledzy piszecie to bardzo subiektywne i niesprawdzalne w żaden sposób odczucia.
Ktoś łowi oryginałem - i biorą.. a za kilka minut gdy zmieni na "podróbę" brać przestają i nie łowi... I to ma być test?
W miarę obiektywnie byłoby tak jak to robią na kanale Kanal... - jednocześnie łowią i taką i taką przynętą - po pewnym czasie się zmieniają...
A samo pojęcie "łowności" ktoś potrafi zdefiniować????
- nalewator, Alexspin i UncleZin lubią to
#4679 OFFLINE
Napisano 28 luty 2020 - 12:02
Trzeba paru gości najlepiej na paru pokładach i łapać w tym samym miejscu.
Chociaż to też nie pokaże czy przynęta będzie lepsza od oryginału czy nie.
Ja mam sporo przynęt z Ali, łowią tak samo ryby jak te oryginalne produkty które kosztują 10 x więcej, zaś do tej pory nie wiem które będą lepsze.
Czasem biorą na oryginał czasem na ali, ciężko stwierdzić :-)
No ale cóż.
Ludzie są różni.
Dla jednego podróbka z Chin nie będzie pracowała tak jak oryginał bo po prostu nie jest oryginałem i już sama nazwa to eliminuje.
Tak w większości przypadków zachowują się ignoranci którzy myślą na jednej płaszczyźnie.
Dla jednych jabłko jest tylko zielone a dla drugich tylko czerwone ;-)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- nalewator, koval75, Tom Rob i 3 innych osób lubią to
#4680 OFFLINE
Napisano 29 luty 2020 - 10:08
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych