Macie jakieś sprawdzone woblery twitchingowe 8-10 cm?
Do wyboru do koloru Sklep
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 01 marzec 2020 - 10:20
Napisano 01 marzec 2020 - 10:34
Panowie, jak teraz z tymi przesyłkami? Jest jakieś zamieszanie czy dochodzą normalnie?
Poza opóźnioną wysyłką reszta jak zwykle bywało . Dostałem już kilka imail od sprzedawców że przepraszają ale z powodu " znanej " sytuacji w chinach wysyłka może potrwać nawet 15 dni .
Napisano 01 marzec 2020 - 11:06
Wysyłki z rejonów objętych kwarantanną są opóźnione o min. 15 dni - min. 14 dni trwa kwarantanna po przekazaniu przesyłki do operatora - poczty.
Dopiero po tym okresie można liczyć czas dostawy wg. poprzednich standardów z Ali.
Jest też aspekt "nieczynnych" sklepów i zakładów w samym centrum wydarzeń - wtedy niektóre przesyłki, mimo, że opłacone "nie są obsługiwane", bo zabrakło towarów do wysyłki.
Obecnie standardowy termin dostawy bardzo wielu towarów jest szacowany w pierwszej połowie....maja.
Napisano 02 marzec 2020 - 13:05
Jedno wielkie straszenie 'cleniem wszystkich przesyłek' już było i w praktyce nic się nie zmieniło. Ciekawe, czy tym razem faktycznie zamierzony skutek zostanie osiągnięty.
Napisano 02 marzec 2020 - 13:23
do pewnej kwoty(około 20 USD z tego co pamietam) w poszczególnych kategoriach towary sa zwolnione z cła podatku vatu i innych opłat granicznych
niech ktoś sprawdzi dokłądnie jaka to kwota
Użytkownik selk edytował ten post 02 marzec 2020 - 13:23
Napisano 02 marzec 2020 - 13:37
Sam sobie lepiej sprawdź dokładnie, że przy każdym zamówieniu z aliexpres niezależnie od wartości powinno się płacić VAT.
... i właśnie dlatego jest to taki łakomy kąsek dla Skarbu Państwa.
Użytkownik Mekamil edytował ten post 02 marzec 2020 - 13:39
Napisano 02 marzec 2020 - 15:09
Jak Koledzy wyżej pisali już było o tych przesyłkach i głośnej umowie podpisanej przez Banasia i pocztę. Problem polega na tym że (tu mogę się pomylić co do liczb bo już nie pamiętam) miesięcznie czy też dziennie z chin wpływa na magazyny poczty ponad 10 000 przesyłek (w innym miejscu pisali o 100000 ale to chyba miesięcznie), a poczta jest w stanie sprawdzić 800-900, system nie daje rady wszystkiego zweryfikować i sprawdzają głównie duże gabaryty które wyglądają na drogie.
Napisano 03 marzec 2020 - 11:07
Znalazłem dane za 2018r. Do Polski przyszło 14 milionów paczek z Chin, dziennie to jest niemal 39000 paczek i listów. Już to widzę jak każda jedną poddają badaniu.
Napisano 03 marzec 2020 - 11:59
Myślę, że co będzie to będzie. I tak tego nie przeskoczymy. Kupuję sporo na Ali, pierdółek po kilka zł, ale jednak.
I tak jak były informacje o wielkim wzięciu się za sprawdzanie/opłaty tak u mnie nic się nie zmieniło. I tym razem sądzę że będzie identycznie.
Po co więc się zgrzewać?
Działajmy tam gdzie zdziałać coś możemy :-)
Napisano 05 marzec 2020 - 02:31
Witaj przyjacielu, zakończyliśmy wakacje i wróciliśmy do pracy Ale podczas wakacji jest za dużo wiadomości Obyśmy nie byli w stanie odpowiedzieć na twoją wiadomość na czas Proszę zrozumieć, ale odpowiemy tak szybko, jak to możliwe mogą. Pls nie martw się miłego dnia! Z poważaniem
taki tekst dostaje za kazdym razem gdy pytam o moje zamowienie
Towar zamowielm 20 stycznia ,do dzis go nie otrzymalem ,w opcji otworz spor nie moge tego zrobic bo jest takie info
Możesz „otworzyć spór” 10 dni po wysłaniu przez sprzedawcę przedmiotu (ów). Jeśli masz jakieś pytania dotyczące zamówienia, skontaktuj się ze sprzedawcą
w statusie wysylki jest napisane Wysyłka anulowana przez sprzedającego.
Jakies sugestie co w tym przypadku robic ?
Numer przesyłki:
00459007738639079843
Napisano 05 marzec 2020 - 08:19
Napisano 05 marzec 2020 - 10:43
możesz anulowac przed wysłaniem jesli nei jest wysłane - czas zwrotu kasy do 10 dni
mozesz napisac do boota Aliexpress co z Twoją sprawa a potem kliknac opcje ze nie rozwiązsł Twojej sprawy czy jakoś tak i przełaczy Cie na Chacie na normalnego konsultanta
ikona boota wyskakuje na zamwóieniach po prawej stronie
Napisano 05 marzec 2020 - 18:55
Użytkownik fonix edytował ten post 05 marzec 2020 - 18:56
Napisano 05 marzec 2020 - 22:21
Linka, która bardzo traci na wytrzymałości przy zacisku/tulejce. No i... , najlepiej widać na zdjęciu co jeszcze:
Edit. Proponuję przetestować inny produkt. Żeby nie było reklamy, to na Allegro proponuję wpisać
STALKA Z METRA ZAWODNICZA FLEXONIT
Powyginałeś ją? Każdą tak można...
Trzy linki czterokrotnie okręcone na ołówku widocznym z prawej strony.
Od lewej Flexonit 4.5 kg, Siglon Wire 1x7 5.6 kg i chińska stalka 4.5 kg w otulinie. Flexonit i Siglon okręcony dla pewności dwa razy.
Napisano 06 marzec 2020 - 17:20
Dzisiaj mój listonosz mi powiedział, że poczta zawiesiła dostarczanie przesyłek z chin, wszystko niby zostaje w warszawie. Nie sprawdzałem tego.
Napisano 06 marzec 2020 - 17:57
Jedna z moich paczek niby dojdzie w poniedziałek i zobaczymy czy tak też się stanie. Paczka nadana wczoraj w Bydgoszczy.
Napisano 07 marzec 2020 - 10:00
Do mnie wczoraj nadali kurierem pocztowym , w poniedziałek powinno być.
Napisano 07 marzec 2020 - 10:18
Trzy linki czterokrotnie okręcone na ołówku widocznym z prawej strony.
Od lewej Flexonit 4.5 kg, Siglon Wire 1x7 5.6 kg i chińska stalka 4.5 kg w otulinie. Flexonit i Siglon okręcony dla pewności dwa razy.
Sztywność wcale nie dyskwalifikuje tej linki. Na przypony do jerków jak znalazł
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych