Dokładnie tak jest .
Nawet po czasie z ALI dostajesz oferty na podobne towary. Córka przegląda inne oferty i też dostaje oferty produktów podobnych do tych ,które kupiła ew. oglądała. Tak nas śledzą.
Inny przykład oglądałem przez net na kompie jakieś części do przyczepy na jednej ze stron .Na drugi dzień tel. do mnie dzwonią z tej "strony" i tekst : oddzwaniamy !!!
Kolejny , były ferie wiec żona z córką pojechały na weekend do Poznania i będąc w Galerii Stary Browar żona odbiera telefon : jesteś tak blisko ,zapraszamy na badanie wzroku do Vision Express !! a nigdy tam nie była i nie pojechały na weekend aby badać sobie wzrok .
To co sobie oglądasz np. w domu na kompie /laptopie to po jakimś czasie wyświetlają ci podobne oferty/reklamy. W pracy gdzie tego nie robiłeś o dziwo też masz te reklamy mimo ,że na służbowym nigdy nie szukałeś ofert ani nic nie zamawiałeś. Pojawiają się jak np. czytasz w wolnej chwili jakieś wiadomości.
Dokładnie
Wpisuję np frazę "multiplikator bfs" w wyszukiwarkę Google, a później mam np na tapatalk same reklamy AliExpress z multikami i wędkami do bfs.
Sprawdzam ile kosztuje sprzęgło do mojego samochodu, a później wszędzie mam reklamy z ofertami dot. sprzęgła.
Tutaj to akurat tylko personalizowane reklamy.
Znajomy rozmawiał z żoną o kupieniu nowej patelni przed wyjazdem do sklepu.
Wyświetlały mu się później reklamy patelni...
A nie szukał nic w tym temacie w internecie
Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk