Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8665 odpowiedzi w tym temacie

#8621 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6392 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 07 styczeń 2025 - 23:01

Padre, tytan chyba nie teflon? Ten drugi to do jajek. Z patelni :D

#8622 OFFLINE   JimbeamPK

JimbeamPK

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 103 postów
  • LokalizacjaKalisz

Napisano 08 styczeń 2025 - 08:26

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, nie ukrywam, że szukam tego żeby jak najmniej tracić na rwaniu i przewiązywaniu.  :D

Drobnego szczupaka u mnie w opór a czasem po jednym braniu trzeba zakładać nowy. Rwać tytany po 7-10zł też bez sensu. 

Jeśli chodzi o gotowe przypony to korzystam z Jan-Texa są ok. Szukam dalej, jak uda mi się coś rozsądnego namierzyć na ali czy też innym portalu dam znać. 

#8623 OFFLINE   Lokityrem

Lokityrem

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 129 postów

Napisano 08 styczeń 2025 - 10:57

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, nie ukrywam, że szukam tego żeby jak najmniej tracić na rwaniu i przewiązywaniu. :D
Drobnego szczupaka u mnie w opór a czasem po jednym braniu trzeba zakładać nowy. Rwać tytany po 7-10zł też bez sensu.
Jeśli chodzi o gotowe przypony to korzystam z Jan-Texa są ok. Szukam dalej, jak uda mi się coś rozsądnego namierzyć na ali czy też innym portalu dam znać.

Regenerator od SG 0.81, używam od lat, również przy kleniowaniu.
  • JimbeamPK lubi to

#8624 OFFLINE   JimbeamPK

JimbeamPK

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 103 postów
  • LokalizacjaKalisz

Napisano 08 styczeń 2025 - 11:18

Regenerator od SG 0.81, używam od lat, również przy kleniowaniu.

Sory za offtop a masz jakiś sposób na rozprostowanie go? 

Przy tej grubości obawiam się że bedzie wygięty w półkole przy paprochu na 1gr głowce.

#8625 OFFLINE   drChlubicz

drChlubicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 686 postów
  • LokalizacjaGA
  • Imię:Michał

Napisano 08 styczeń 2025 - 11:31

Rozprostować nad parą z czajnika, a jak nad wodą to naciągnąć mocno, ale tak fest.

• BOB i JimbeamPK lubią to

#8626 OFFLINE   Lokityrem

Lokityrem

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 129 postów

Napisano 08 styczeń 2025 - 12:42

Rozprostować nad parą z czajnika, a jak nad wodą to naciągnąć mocno, ale tak fest.

Dokładnie tak 🙂
Fluo wiąże,zaciagam I bardzo sporadycznie zdarza mi się by go podgrzewać nad parą.

Użytkownik Lokityrem edytował ten post 08 styczeń 2025 - 12:44

• JimbeamPK lubi to

#8627 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15700 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 styczeń 2025 - 15:33

Ja FC prostuję podwieszając bardzo duży ciezar, bez temperatury typu para. Do 1 mm używałem aku 25 kg.

• JimbeamPK lubi to

#8628 OFFLINE   Sailfish

Sailfish

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1198 postów
  • LokalizacjaTurawa
  • Imię:Cezary

Napisano 08 styczeń 2025 - 18:25

Wrzucam na chwilę do gorącej wody. Naciągam i jest OK.

• JimbeamPK lubi to

#8629 OFFLINE   sero1975

sero1975

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1526 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Sergiusz

Napisano 08 styczeń 2025 - 20:37

Ja robię gotowy przypon podpinam do wędki i naciągnięty zostawiam na wędce . Za dobę się wyprostuje;)
  • JimbeamPK lubi to

#8630 ONLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10208 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 09 styczeń 2025 - 19:17

Sory za offtop a masz jakiś sposób na rozprostowanie go? 

Przy tej grubości obawiam się że bedzie wygięty w półkole przy paprochu na 1gr głowce.

Nad parą prostuję również te grubsze niż 1mm. Po przeciągnięciu nad parą, przeciągam naprężony (wcale nie trzeba mocno) od strumieniem zimnej wody. Wychodzi idealnie prosty  

• JimbeamPK lubi to

#8631 OFFLINE   dante

dante

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 526 postów
  • LokalizacjaEłk

Napisano 10 styczeń 2025 - 14:14

Akcesoria wędkarsko-wycieczkowe: Sofirn Q8 Plus i Terminator M1. Q8 to takie małe słońce w kieszeni natomiast M1 to 2w1: latarka led oraz LEP o zasięgu 1600m. Polecam oba te produkty. 0adb4e2ac16615b7797b37422dd5fba1.jpg079df8c816625b1c8ae70c015ad0837a.jpg

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka
  • malinabar lubi to

#8632 OFFLINE   Voiteh

Voiteh

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 796 postów
  • LokalizacjaTarnów
  • Imię:Wojtek

Napisano 10 styczeń 2025 - 14:40

Czy ktoś z forumowiczów polecił by coś podobnego do przynęty z linka poniżej:

https://pl.aliexpres...rch|query_from:

Dodam tylko, że zależy mi na rozmairze i wadze i koniecznie kolorze białym i żeby był pływający, cena nie gra roli, bo z tymi woblerami z linka  to jedna wielka loteria, jeden pływa i pracuję prawidłowo, drugi tonie, a czasem zdarzy się, że ten  pływający też kilku rzutach też tonie

#8633 OFFLINE   MARCUS

MARCUS

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 99 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 10 styczeń 2025 - 15:10

https://pl.aliexpres...ayAdapt=glo2pol

Zobacz te. Ja nawet nieźle połowiłem na tego kolor B

Użytkownik MARCUS edytował ten post 10 styczeń 2025 - 15:12

• Voiteh lubi to

#8634 OFFLINE   zeralda

zeralda

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 395 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 10 styczeń 2025 - 15:24

Akcesoria wędkarsko-wycieczkowe: Sofirn Q8 Plus i Terminator M1. Q8 to takie małe słońce w kieszeni natomiast M1 to 2w1: latarka led oraz LEP o zasięgu 1600m. Polecam oba te produkty.

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Do czego toto polecasz? Dla strażników SSR przy oślepianiu "nocnych" kłusoli czy jest jakieś inne praktyczne zastosowanie tego typu światła (dla turysty czy wędkarza)?

Użytkownik zeralda edytował ten post 10 styczeń 2025 - 15:24

#8635 OFFLINE   dante

dante

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 526 postów
  • LokalizacjaEłk

Napisano 10 styczeń 2025 - 15:31

Do czego toto polecasz? Dla strażników SSR przy oślepianiu "nocnych" kłusoli czy jest jakieś inne praktyczne zastosowanie tego typu światła (dla turysty czy wędkarza)?

Czy trzeba konkretnej sytuacji i modelowego wytłumaczenia do zastosowania dobrych źródeł światła dla wędkarzy i turystów? Po prostu polecam sprawdzone i dobre latarki. Oślepiać nie muszą, mają regulacje mocy.
  • malinabar, coma i S.N. lubią to

#8636 OFFLINE   elpojo

elpojo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 908 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 10 styczeń 2025 - 15:36

Czy ktoś z forumowiczów polecił by coś podobnego do przynęty z linka poniżej:

Dodam tylko, że zależy mi na rozmairze i wadze i koniecznie kolorze białym i żeby był pływający, cena nie gra roli, bo z tymi woblerami z linka  to jedna wielka loteria, jeden pływa i pracuję prawidłowo, drugi tonie, a czasem zdarzy się, że ten  pływający też kilku rzutach też tonie

Te są kozak, przy 38mm ważą 8 gram, pływające, latają pod horyzont, powtarzalne i łowne...

• Voiteh lubi to

#8637 OFFLINE   zeralda

zeralda

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 395 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 10 styczeń 2025 - 15:40

Zastanawia mnie po co targać coś takiego jeśli można kupić latarkę wielkości grubszego pisaka (na aku 18650) i używać jej jako czołówkę, latarkę, światło rowerowe itp. Taką mała latarka daje wystarczająco dużo światła (przy wędkowaniu aż nadto) i kosztuje 1/10-1/20 tego co powyżej.

Ale ja jestem minimalistą a truskawki posypuje cukrem... ;-)

Bez urazy, pozdrawiam.

Z.

• md30 lubi to

#8638 OFFLINE   dante

dante

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 526 postów
  • LokalizacjaEłk

Napisano 10 styczeń 2025 - 15:57

Zastanawia mnie po co targać coś takiego jeśli można kupić latarkę wielkości grubszego pisaka (na aku 18650) i używać jej jako czołówkę, latarkę, światło rowerowe itp. Taką mała latarka daje wystarczająco dużo światła (przy wędkowaniu aż nadto) i kosztuje 1/10-1/20 tego co powyżej.
Bez urazy, pozdrawiam.
Z.

Każdy towar ma swojego klienta. Można kupić w chińskim markecie w komplecie z baterią za 8 zł i też dla niektórych będzie to wystarczająco. Ale ja jednak wolę moje latarki. Zastosowanie dla nich zawsze znajdę w terenie i na rybach.
  • Aries i S.N. lubią to

#8639 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Kiersnowski

Napisano 10 styczeń 2025 - 17:49

Bez urazy, pozdrawiam.

Z.

W tych pieniądzach co piszesz nie kupisz dobrej latarki. Trzeba liczyć minimum 100zł kupując na ali albo jak convoya to w sklepie firmowym convoya, jest taniej niż na ali i o wiele wiekszy wybór modeli i opcji.

• neronhell lubi to

#8640 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Kiersnowski

Napisano 10 styczeń 2025 - 18:02

Każdy towar ma swojego klienta. Można kupić w chińskim markecie w komplecie z baterią za 8 zł i też dla niektórych będzie to wystarczająco. Ale ja jednak wolę moje latarki. Zastosowanie dla nich zawsze znajdę w terenie i na rybach.

Ja od niedawna testuję wurkossa 3 modele, sofirna i convoya. W porównaniu do starego ultrafire sprzed niemal 15 albo wiecej lat to jest kosmiczna przepaść. Nawet najmniejszy wurkoss T10v2 na aku wielkości aa jest o niebo lepszy. Do tego fc 11 i ts 22, ten to jest kosmos za nieco ponad 150zł 4500lm. Do tego dalekosiężne convoy M21a i Sofirn I22A, które (testowane) spokojnie sięgają 500m. Za nieduże pieniądze do 200zł można kupić super światełko.
Mam i takie za 10zł ale to nawet nie ma co porównywać.

• S.N. i zeralda lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych