Sposób jak macie opisany wcześniej
Użytkownik DumFish edytował ten post 20 marzec 2024 - 12:59
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 marzec 2024 - 12:58
Użytkownik DumFish edytował ten post 20 marzec 2024 - 12:59
Napisano 20 marzec 2024 - 13:29
Dzięki, czyli dość lekka przy takiej mocy, chyba zamówię na testy w Wisełce
Wczoraj prztestowałem ją u siebie na glinkach. Jako porównawczą miałem swojego Fenwicka HMS 14-42g, w nominale 2,60m w rzeczywistości trochę skrócony do 2,50 ;-). Multik ten sam czyli abu revo stx 4 gen i linka power pro 20 albo 30 lb test, na tych samych ustawieniach hamulca magnetycznego na 1/4.
Blacha jaka służyła do testów to alga 3 30g, bez kotwiczki.
Odczucia takie w porównaniu do Fenwicka.
Fenwick pod tą blachą znacznie bardziej przy wyrzucie się giął i ładował. przy ściąganiu szczytówka również znacznie głębsze ugięcie miała.
Ten Huricane sztywniejszy, praca bardziej szczytowa. Tak przy wyrzucie jak i przy ściąganiu blachy wędka płycej się gieła i ładowała.
Odległości rzutowe bardzo podobne niemal równo tak samo.
Moim zdaniem realne cw dla tego obei huricane 2,70m 15-40g to 20-70g. Poniżej 20g raczej się nie będzie ładował albo będzie wymagał mocniejszego wymachu.
Czucie pracy blachy lepsze niż w fenwicku.
Napisano 22 marzec 2024 - 21:52
Napisano 22 marzec 2024 - 21:55
Kurze, na całym Ali Alijoz 400 niedostępny albo nie potrafię szukać.
Napisano 23 marzec 2024 - 07:38
https://pl.aliexpres...6008086686.html
Proszą bardzo
A zwróciłes uwagę że jest tylko przycisk "znajdź podobne" bez mozliwości kupna?? Czyli to co kolega napisał -> niedostepny....
Napisano 23 marzec 2024 - 10:14
Napisano 23 marzec 2024 - 11:09
Napisano 23 marzec 2024 - 11:27
Może sie zwija, a może po prostu rozeszła się pula sprzętu przeznaczonego na wyprzedaż. Zobaczymy za tydzień.
Napisano 23 marzec 2024 - 11:27
Napisano 23 marzec 2024 - 11:58
Moim zdaniem Piscifun się powoli "zwija".
Jakieś argumenty na poparcie tej tezy?
Napisano 23 marzec 2024 - 12:42
Obserwacja ofert z ali od kilku lat. Wystarczy?Jakieś argumenty na poparcie tej tezy?
Użytkownik Przemek_M edytował ten post 23 marzec 2024 - 12:43
Napisano 23 marzec 2024 - 16:46
Moja pierwsza muchówka była wlaśnie od nich, kupiona w Ali jeszcze przed vatowaniem. Potem kupiłem młynek muchowy, Alijoza 300 i parę innych gratów. Oficjalny sklep Piscifuna miał wtedy bardzo bogaty asortyment (sprzęt muchowy, castingowy, spinningowy, wędki, kołowrotki, różne akcesoria, torby śpiochy itp). Już nie kupuje u Chińczyków ale z ciekawości zajrzałem i widzę tylko kilka młynków spinningowych i castingowych. Cała reszta zniknęła... Jeśli to nie jest zwijanie marki, to nie wiem jak to nazwać.Jakieś argumenty na poparcie tej tezy?
Użytkownik zeralda edytował ten post 23 marzec 2024 - 17:16
Napisano 23 marzec 2024 - 17:41
Czy zdajecie sobie sprawę jak wielki ślad węglowy mają produkty kupowane na Aliexpress ? Chińczycy otwierają kopalnie węgla na potęgę, w zeszłym roku pobili rekordy wydobycia, produkcja odbywa się z pominięciem wszelkich norm klimatycznych no i ten koszmarnie długi, paliwożerny transport do Europy... kupowanie na Aliexpress = podpalanie Planety. Nie rozumiem dlaczego Unia jeszcze nie zakazała zakupów na Ali
Napisano 23 marzec 2024 - 17:48
Jestem za!!!
Koniecznie tez wprowadzić zakaz na wszelkie japończyki, amerykance, nowozelandy i inne takie!!! (tylko niech chwilkę poczekają aż mi prrzesyki dojadą )
Napisano 23 marzec 2024 - 17:55
Czy zdajecie sobie sprawę jak wielki ślad węglowy mają produkty kupowane na Aliexpress ? Chińczycy otwierają kopalnie węgla na potęgę, w zeszłym roku pobili rekordy wydobycia, produkcja odbywa się z pominięciem wszelkich norm klimatycznych no i ten koszmarnie długi, paliwożerny transport do Europy... kupowanie na Aliexpress = podpalanie Planety. Nie rozumiem dlaczego Unia jeszcze nie zakazała zakupów na Ali
Głównie dlatego, że jest od Chin uzależniona. Wspominałem o tym parę razy. Unija i nie tylko unija myślała, że puka, a okazało się, że jest odwrotnie ...
Użytkownik S.N. edytował ten post 23 marzec 2024 - 17:59
Napisano 23 marzec 2024 - 18:05
Użytkownik radeqs edytował ten post 23 marzec 2024 - 18:09
Napisano 23 marzec 2024 - 18:06
Wyjaśnienie wydaje się dość proste. W Europie nie produkuje się wielu rzeczy, a jeśli produkuje się to dużo drożej. Zakładają że kochana Unia zakazuje zakupów na Ali natychmiast znajdą się firmy które te nie produkowane rzeczy będą importować W uproszczeniu wyjdzie na to samo, może wpływy z ceł i podatków będą nieco większe ale i to wątpliwe bo droższych rzeczy mniej by kupowano. Natomiast wprowadzenie całkowitego zakazu handlu z Chinami jest nierealne nie tylko ze względu na gospodarkę, która "staneła by" bez komponentów, półfabrykatów, upadku konsumpcji, itd ale i ze względów politycznych albowiem nie mając siły napędowej w postaci eksportu Państwo Środka sięgnęło by po rozwiązania militarne
Napisano 23 marzec 2024 - 18:07
A się mu na dowcipy zebrało
Napisano 23 marzec 2024 - 18:11
[...] ale czy produkty choćby SG, Westina czy innej Daiwy produkowane w Chinach wykonywane są w ekologicznych fabrykach z użyciem wyłącznie prądu z OZE, a do europy płyną żaglowcami? [...]
słuszna uwaga, w celu ratowania ziemi należałoby zakazać w Europie sprzedaży wszelkich produktów wytwarzanych bez uwzględnienia europejskich norm środowiskowych, emisji CO2 itp czy też po prostu pokonujących zbyt długą drogę od producenta do rynku zbytu
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych