Stoję przed wyborem nowej okoniówki. W oko wpadł mi Dragon CXT MS-X o długości 213c i cw 1-10. Szukam kijka, który obsłuży jigi oraz woblery. Szykuję się na Wisłę więc wklejka odpada a już na oku miałem ProGuide. Czy może ktoś podpowiedzieć jakie realne CW ma ten kijek? jeśli odpali się już od 1,5g będę zadowolony
Na oku mam również Major Crafta Solpara 0,6-10g, ale z dostępnością tego kija u nas jest ciężko.
Łowię na Wiśle...tylko nie Warszawskiej.
Używam wklejki - Daiwa Silver Creek 2.35m / 3-14g (najstarsza seria) W razie potrzeby gumisie 3-5cm na główkach 2.5g i więcej latają jak trzeba. Czy zejdzie tak nisko jak potrzebujesz 1.5g...? Nie wiem, nie próbowałem.
Poprowadzi niektóre wobki o drobnej pracy w przedziale 3-8 cm, elegancko poprowadzi cykady od 2.5g, wirujące ogonki. Sprawdza się do połowu okoni, kleni...bolenie 50-60 cm wyjeżdżają bez problemów, da się też połowić nią sandaczyki - smukłe 8cm gumy + 9-10g ołowiu nie robią na niej szczególnego wrażenia - można nawet więcej ale przy uciągu wody komfort podbijania gumy znika.
Stradic FL 2500 (220g) daje idealne wyważenie, obawiam się jednak, że wersja 2.05m nie jest tak idealnie wyważona.
W razie udajesz się w okolice G.K to możemy się kiedyś ustawić i dam przetestować zestaw