Autostrady też budowaliśmy od podstaw. Drogi wodne i hydroelektrownie również zbudujemy.
W czym problem?
Nie sądzę. Jedną niewielką hydroelektrownię na rzece wielokrotnie mniejszej niż Wisła, nieopodal uroczych Wadowic buduje się już 31 lat. Raz na pół wieku nawet w najbardziej idiotycznym systemie politycznym musi się trafić choć jeden normalny rząd, frakcja czy chociaż człowiek który tego typu bufońskie pomysły poodkręca. Mamy czas, a wiślane czy bużańskie jelce mogą spać spokojnie.
Składając do kupy maniery agresywnego gołębiarza bluzgającego latającym po jego niebie Boeingom, zajebiste przekonania lemingów ułożonych przez kultrednaczy z kolorowego Pudelka, dodając genetyczne kołtuństwo oraz tradycyjny kargulizm/pawlakizm amatorskich rybaków, plus aspołeczną obyczajowość i organiczną niezdolność do samoorganizacji - wystarczy, aby bez specjalnego wysiłku forum wędkarskie osiągnęło status totalnej opozycji..
I to właśnie lubię , po to tu jestem, zabawa się nie kończy ..
Sytuację w której mój rozmówca w miejsce argumentów czy choć ich namiastek "tworzy" słowotwórczego bohomaza naszpikowanego tanimi epitetami i niewyszukanymi porównaniami o niestrawialnym stopniu udziwnienia uważam za moralne zwycięstwo w dyskusji - oraz znak do jej natychmiastowego zakończenia.
Kiedyś zastanawiałem się, jak to jest że jesteś na jakimkolwiek forum tak długo tolerowany. Teraz chyba wiem dlaczego.... bo zaczynam rozumieć, po co królowie trzymali błaznów na swoich dworach.