Lepsze jest wrogiem dobrego...
Naprawdę nie wiem skąd się bierze chęć poprawiania wszystkiego.Po grom smarować nowy kołowrotek????
Czy ci co go projektowali,robili części,montowali są naprawdę tak mało wiarygodni,że musimy po nich poprawiać????
Rozkręciłeś... i co? Poprawiłeś Kolego?
A na kim psy wieszasz?
A może on nie ma mieć "maślanej " pracy?
Opinie o Penach też w tej kwestii nie są pochlebne.Ale trwałością przewyższają wiele droższych modeli innych firm.
Czy w nowym samochodzie też na dzień dobry wymieniasz olej???
Nie?? a dlaczego??Może w fabryce ktoś nasikał do miski olejowej...
Nooo...
Ja do zakupów na Ali... podchodzę inaczej.
Spotkałem ten sam towar w różnych cenach.
Multik który kupiłem,widziałem i za 80$.A ja kupiłem za 33.
Więc na takim to ja sobie mogę poeksperymentować.Ze świadomością,że jak coś popsuję będzie to tylko moja wina.
Z czystej ciekawości rozkręciłem co tylko było można.Smaru nie zmieniałem - bo i po co?
Ze skręcaniem było gorzej.Po skręceniu okazało się,że w drugą stronę można kręcić hahaha
Więc znów demontaż,łożysko oporowe jak powinno być i jest ok.Nie chciała się zamykać pokrywa.Ale wystarczyło delikatnie podpiłować jedno żeberko i nie ma problemu teraz.
Reszta zgodna z opisem .Więc jest metalowy korpus,mosiężna przekładnia...garść łożysk.
Debiutu ten nad wodą jeszcze nie miał.Nie ma kiedy hahahaha
Kiedyś... zachciało ni się sprawdzić środek od Blue Arcta.
Sprawdziłem hahaha przy próbie odkręcenia boczku wyskoczyła sprężynka która blokuje dźwignię łożyska oporowego.Wcięło sprężynkę.Nie znalazłem...
No i czyja to wina??? hahahahaha
Kolejny kołowrotek z tej serii traktuję oliwą do maszyn precyzyjnych którą po kilka kropel wpuszczam na oś główną.Chodzi...może nie maślanie ale wystarczająco poprawnie.
Lepsze jest wrogiem dobrego...
Pozdrawiam Romek
Ps.Multik o którym pisałem nie był nawet w tekturowe pudełko zapakowany.Ale podróż przeżył jak widzę bez szwanku.