Ten ostatni krętacz robił kilka wałków synchronicznie i to nie tylko na tym forum, tak wnioskuję po ilości osób, które się na niego skarżyły. Śmiem twierdzić, że pierwszym zrobionym w bambuko byłem właśnie ja (bo już na przełomie grudzień/styczeń), trochę przez swoją naiwność, ale niestety nie miałem stosownego miejsca, aby o tym fakcie poinformować.
Sprzedam, zamienię, kupię, oddam
#461 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2013 - 19:12
#462 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2013 - 19:22
A może zamiast "Nie polecam" wprowadzić możliwość napisania komentarza do profilu użytkownika?
Wtedy każdy potencjalny oszukany będzie mógł dowalić odpowiedni opis swojemu oprawcy w jego profilu.
Łatwo też będzie można sprawdzić kontrahenta - oglądając tylko jego profil i komentarze do profilu.
#463 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2013 - 19:25
A może zamiast "Nie polecam" wprowadzić możliwość napisania komentarza do profilu użytkownika?
Wtedy każdy potencjalny oszukany będzie mógł dowalić odpowiedni opis swojemu oprawcy w jego profilu.
Łatwo też będzie można sprawdzić kontrahenta - oglądając tylko jego profil i komentarze do profilu.
Dobry pomysł.
#464 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2013 - 20:25
No tylko że w ten sposób przesuniemy się w kierunku portalu sprzedażowego a przecież nie tak ma być...
Trudna sprawa,- być skutecznym wobec oszusta....
#465 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2013 - 20:45
Jedyny racjonalny sposób to likwidacja działu "sprzedam", w końcu do tego są portale aukcyjne. Ale na to Administracja nie pójdzie...
#466 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2013 - 20:48
Zawsze mozna sobie o takim 'typie' popisac na ogolnym.
#467 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2013 - 20:49
znajac ludzki charakter, smiem twierdzic, ze kazdy, kto nie lubi ciebie, mietka z lublina, friko lub mnie, wystawi bez chwili zwloki, w stosownym miejscu profilu, taki komentarz, ze byc moze odchce sie wchodzic na forum, o handlu nie wspome ... sa ludzie i sa taborety, nie zapominajmy o tym, zwlaszcza, ze poruszamy na sie portalu zrzeszajacym kilka tysiecy uzytkownikow ... ja uwazam, ze pay wall zalatwilby wiekszosc problemow, wlacznie z anonimowoscia realnych czy potencjalnych oszustow ... moze sie myle, a moze nie ... a decyzje podejma i tak admini
Jedyny racjonalny sposób to likwidacja działu "sprzedam", w końcu do tego są portale aukcyjne.
i tak sie to pewnie skonczy
#468 ONLINE
Napisano 18 marzec 2013 - 21:14
Oj, spadnie poczytność forum. Na początku nawet znacznie
#469 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2013 - 21:38
...polecam dla odmiany nowy artykuł na jerkbait.pl - prawdziwa ciekawostka tym razem bo dorsze z przerębla artykuł przesłany przez naszych Kolegów ze Skandynawii którzy jak widzę nie uczestniczą w wątku o giełdzie, ale mam nadzieję że nie będzie to dla Was przeszkodą
- Kuba Standera lubi to
#470 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2013 - 22:08
No tylko że w ten sposób przesuniemy się w kierunku portalu sprzedażowego a przecież nie tak ma być...
Trudna sprawa,- być skutecznym wobec oszusta....
To bardzo prosta sprawa być skutecznym wobec oszusta.Dopóki nie ma przelewu nie wysyłamy sprzętu a od obcych co to się zalogowali i walą prosto na giełdę nie kupujemy lub prosimy o wystawienie na portalu aukcyjnym[tam jest ochrona].
#471 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2013 - 22:10
znajac ludzki charakter, smiem twierdzic, ze kazdy, kto nie lubi ciebie, mietka z lublina, friko lub mnie, wystawi bez chwili zwloki, w stosownym miejscu profilu, taki komentarz, ze byc moze odchce sie wchodzic na forum, o handlu nie wspome ... sa ludzie i sa taborety, nie zapominajmy o tym, zwlaszcza, ze poruszamy na sie portalu zrzeszajacym kilka tysiecy uzytkownikow
Tak to by było pole do popisu dla zacietrzewionych frustratów.Działo by się źle.Należy o tym pamiętać że 99% transakcji kończy się pozytywnie.
Użytkownik Tomy edytował ten post 18 marzec 2013 - 22:14
#472 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2013 - 22:27
...polecam dla odmiany nowy artykuł na jerkbait.pl - prawdziwa ciekawostka tym razem bo dorsze z przerębla artykuł przesłany przez naszych Kolegów ze Skandynawii którzy jak widzę nie uczestniczą w wątku o giełdzie, ale mam nadzieję że nie będzie to dla Was przeszkodą
Łoociaaa, jak mawiał Bruce Lee
- pitt i Tomy lubią to
#473 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2013 - 19:08
Panowie moderatorzy, +Super moderatorzy nie jest przestrzegany przez użytkowników zapis mówiący :
5. Treść ogłoszenia musi zawierać:
(i) w tytule ogłoszenia wyraz SPRZEDAM / KUPIĘ / ZAMIENIĘ / ODDAM odpowiednio do treści ogłoszenia.
#474 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2013 - 19:18
... obyśmy tylko takie naruszenia regulaminów na jerkbaicie mieli
#475 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2013 - 19:23
to po co ten zapis kolega stworzył...
#476 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2013 - 19:32
Jedyny racjonalny sposób to likwidacja działu "sprzedam", w końcu do tego są portale aukcyjne. Ale na to Administracja nie pójdzie...
Racjonalny To jest najlepszy dział sprzedaży koleżeńskiej w całej unii , dla mnie tak wygląda . Ale pamietając dawne czasy w polandii , że to co dobre to trza sprzedać wcale sie nie zdziwię , że tak mogłoby się stać . Zupełnie sie z tym co napisałeś nie zgdzam . Dopracować trzeba , jeżeli coś nie trybi . Mam nadzieję , że Administracja trochę większym horyzontem operuje i nie zamknie działu sprzedam a jedynie go "dostosuje" do potrzeb forumowiczów
#477 ONLINE
Napisano 20 marzec 2013 - 21:26
To bardzo prosta sprawa być skutecznym wobec oszusta.Dopóki nie ma przelewu nie wysyłamy sprzętu (...)
A dlaczego ktoś miałby w zaufaniu wysyłać pieniądze po obejrzeniu fotek i obiecankach, że sprzęt zostanie wysłany?
Zaufanie jednostronne, moralność Kalego
A piszę to dlatego, że kupowałem na tym forum sprzęt znacznej wartości na zasadzie "jak Ci będzie pasował to prześlij kasę a jak nie to odeślij" I sam też sprzedawałem z formułą "jak nie będzie pasowało to odeślij". Chodziło o wędziska bo z nimi jest bardzo indywidualna sprawa czy podejdą czy nie.
Użytkownik FidoAngel edytował ten post 20 marzec 2013 - 22:01
#478 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2013 - 07:58
A dlaczego ktoś miałby w zaufaniu wysyłać pieniądze po obejrzeniu fotek i obiecankach, że sprzęt zostanie wysłany?
Zaufanie jednostronne, moralność Kalego
A piszę to dlatego, że kupowałem na tym forum sprzęt znacznej wartości na zasadzie "jak Ci będzie pasował to prześlij kasę a jak nie to odeślij" I sam też sprzedawałem z formułą "jak nie będzie pasowało to odeślij". Chodziło o wędziska bo z nimi jest bardzo indywidualna sprawa czy podejdą czy nie.
Jak już cytujesz to wszystko.Inaczej traci sens cały post.
Użytkownik Tomy edytował ten post 22 marzec 2013 - 08:05
#479 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2013 - 15:02
ostatnio kilka rzeczy sprzedawałem i myślę, ze brak możliwości pisania w wątku byłby dobry dla wszystkich, bo ktoś zadaje pytanie i nawet nie wie, że pojawiła się odpowiedź w edytowanym pierwszym poście, tak ktoś byłby zmuszony do zadania pytania na priv, sprzedający do odpowiedzi na priv i obieg informacji byłby lepszy dla obu stron
Użytkownik bazyloss edytował ten post 24 marzec 2013 - 15:02
#480 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2013 - 16:27
..... taaaa, a ja jako biedny kupujący zamiast napisać w wątku i od razu wiedzieć: kupiłem/ nie kupiłem, musiałbym pisać w ciemno i czekać nie wiem jak długo zastanawiając się czy jestem pierwszy, drugi czy szesnasty. Z pozycji kupującego wyrażam głośne NIE
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych