a może trzeba pomagać ludziom "wyjść z karpiarstwa" ? Sprzedadzą karpiowe sracze, nawrócą się na muchę i casting i zaczną wreszcie prawomyślnie łowić
Sprzedam, zamienię, kupię, oddam
#581 OFFLINE
Napisano 24 maj 2013 - 05:25
#582 OFFLINE
Napisano 24 maj 2013 - 06:28
no,- skoro sprzedaje- to chyba wyszedł
#583 OFFLINE
Napisano 24 maj 2013 - 07:28
A ja mam pytanie do moderatorów :
Czy zdarzył się cud - czy zdarzył się chociaż jeden dzień bez złamania regulaminu na giełdzie???
Bo z tego co widzę to nie ma dnia bez wałków lub "pomyłek".
Trzeba by chyba wyłączyć forum na 24 godziny , żeby taki cud zaistniał.
#584 OFFLINE
Napisano 24 maj 2013 - 07:50
Większość przypadków łamania regulaminu to oczywista po rejestracji na forum od razu sprzedam tylko bez jego czytania .W tych przypadkach Moderatorzy powinni być bezwzględni, bo raczej nie ma innego sposobu.Zauważam często ktoś widzi, że zwrócono mu uwagę ale nie reaguje, ma to słodko w d......
#585 OFFLINE
Napisano 24 maj 2013 - 07:54
#586 OFFLINE
Napisano 24 maj 2013 - 07:55
Widać też ,że niektórym czasem opłaca się zaryzykować i dostać ostrzeżenie bo oferta sprzed miesiąca się odgrzebie i może ktoś chętny zareaguje zanim moderator złapie.
#587 OFFLINE
Napisano 24 maj 2013 - 07:56
... i są bezwzględni, wiele z takich przypadków skończyło się już uzbieraniem kompletu 3 pkt ostrzeżen i automatycznego zawieszenia konta na 2 tygodnie
#588 OFFLINE
Napisano 24 maj 2013 - 08:14
... i są bezwzględni, wiele z takich przypadków skończyło się już uzbieraniem kompletu 3 pkt ostrzeżen i automatycznego zawieszenia konta na 2 tygodnie
Przykra ale konieczna nauka regulaminu .
#589 OFFLINE
Napisano 24 maj 2013 - 08:49
Przykra ale konieczna nauka regulaminu .
Ani jedna ani druga.
Ban jest przykry dla kogoś kto ma tu kumpli, ludzi z którymi lubi spędzać czas.
Dla kogoś kto rejestruje się wyłącznie na handelek to regulamin i my jest głęboko, jest to tylko miejsce z frajerami do lutnięcia sprzętu. Zanim mod zareaguje 2-3 szybkie deale, po odwieszeniu konta znowu kilka a później... leci dalej.
Osobną sprawą są czytacze - na wielu forach konta z zerową aktywnością sa po określonym czasie usuwane.
- pitt lubi to
#590 OFFLINE
Napisano 24 maj 2013 - 14:37
Ani jedna ani druga.
racja racja
rejestracja powinna sie odbywac dopiero po tym jak sie przescrollowalo caly regulamin w dol i odhaczylo:
przeczytalem
zrozumialem
zgadzam sie
niewiele to zmieni, ale zdecydowanie szybciej mozna pyskaczom dziub zamknac
a wolni sluchacze? no coz, mozna temu zaradzic
#591 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2013 - 15:39
Ogłoszenia typu (S) stojak karpiowy , sygnalizatory,podpórki , pikacze , sracze karpiowe itd są zgodnie z regulaminem przecież ( dowiedziałem się właśnie) . Tyle , że zupełnie niezgodne z formułą forum
Popieram w całej rozciągłości !
Formuła forum jest wyjątkowo jasna, a sprzedaż/kupno/wymiana powinny dotyczyć spinningu castingu i muszkarstwa !
#592 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2013 - 16:08
jeeee! a co z tymi wszystkimi lodkami, silnikami, aparatami, akumulatorami, kamizelkami i lumpexem? tez won!??
#593 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2013 - 16:21
jeeee! a co z tymi wszystkimi lodkami, silnikami, aparatami, akumulatorami, kamizelkami i lumpexem? tez won!??
Ojjj @pitt, przecież powyższe mieści się w ramach spin/cast i mucha.
W to że ktoś chce rozstawiać karpiowy stojak na łodzi już nie uwierzę .
Użytkownik Zwierzu edytował ten post 03 lipiec 2013 - 16:22
#594 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2013 - 16:43
A odległościówki na klenia?
Pickery do troka?
Mimo wyraźnej dezaprobaty dla tych metod, płynącej z łódzkiej ławki, sporo osób tak łowi, a są tacy co na przekór kupią.
Druga strona to co z nawróconymi? Tymi, którzy chcą się pozbyć spławikowo/gruntowego ekwipunku by zacząć nowe życie jako w pełni zreformowany spinningista-muszkarz?
By się obkupić w drogi i wielołożyskowy sprzęt muszą przecież zarobić wyprzedając gruntowe manele, odsyłać ich na fora tematyczne?
A co jeśli wrócą tam na łono herezji? Lepiej nie ryzykować, kto nas będzie o wędki na sandacza co tydzień pytał, liczył "baniaki" w kołowrotku, średnice plecionkom mierzył...
#595 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2013 - 18:44
...
Druga strona to co z nawróconymi? Tymi, którzy chcą się pozbyć spławikowo/gruntowego ekwipunku by zacząć nowe życie jako w pełni zreformowany spinningista-muszkarz?
By się obkupić w drogi i wielołożyskowy sprzęt muszą przecież zarobić wyprzedając gruntowe manele, odsyłać ich na fora tematyczne?
W takim razie pozostaje im dużo bardziej poczytny portal sprzedażowy, zwany allegro - tam chyba prędzej można znaleźć chętnych na stojaki karpiowe ?
Dagon jak to rozumieć, jedni nawracają się na spina sprzedając swoje zestawy glizdowo-karpiowe na forum J, a inni na tym forum dzięki temu "nawrócą" się w drugą stronę, bo oferta tania i dobra ?
W końcu niejeden sprzedając swoją stelkę i talona kupiłby cały potrzebny zestaw do łowienia stacjonarnego .
Nie wiem nie znam się i jak mawiał pewien Pan "róbta co chceta" dla mnie formuła jerkbaita jest jednoznaczna, jeśli wolą moderatorów będzie aby oprócz asortymentu do osobowych audi, bmw i astonów martinów na giełdzie pojawiały się traktory i inny asortyment rolniczy to nic mi do tego !
W końcu lobby karpiowe w tym kraju siłą stoi !
Użytkownik Zwierzu edytował ten post 03 lipiec 2013 - 18:47
#596 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2013 - 19:12
Spora rzesza wędkujących na spinning czy tam muchę ma od czasu do czasu zboczenia w kierunku innych metod, niewielu się do tego przyznaje, bo to siara i koledzy obśmieją, ale tak jest. Ja tam też co wiosnę wyciągam matcha i z robaczkiem na białoryb ruszam, a na Sanie brzanowej gruntówki sobie nie odmawiam.
Wolałbym by faktycznie jedynie sprzętem spinningowo-muchowym giełda tętniła, bo tak poprawnie i zgodnie z nurtem tego zacnego portalu, pewnie nawet grzmiałbym, że nie godzi się stojakiem i spławikiem kalać naszego bazarku, gdyby nie to, że to tylko bazarek właśnie. Peryferia tego forum, jego trzecie jądro, którego kastracji nikt się nie odważył do tej pory przeprowadzić. Kolejnym problemem w odcinaniu możliwości handlu sprzętem różnym od powszechnie uważanego za jedyny poprawny, jest jego klasyfikacja, już widzę walkę z modami o podbierak nie karpiowy, a szczupakowy, matę nie do lądowania karpia a suma, wędki od 3.6+ oczywiście, że spinningowe, tyle że wyczynówki "zawodnicze", śrut na wobki z jajem, i tak dalej, i tak dalej...
Kto to wszystko ogarnie? Kto upilnuje?
@Zwierzu - kumam twoją czaczę, nawet bym zatańczył, tylko kroki, kroki, nie do opanowania .
- Kamil Z. lubi to
#597 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2013 - 15:04
(...)
Osobną sprawą są czytacze - na wielu forach konta z zerową aktywnością sa po określonym czasie usuwane.
Moim zdaniem - niech czytają ! Jesli nawet jednemu na tysiąc kropla oleju, zwłaszcza jeśli chodzi o C&R, przybędzie od tego czytania - warto
U.
- fish28 i Wojtek B. lubią to
#598 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2013 - 09:04
Witam.Mam pytanie odnośnie giełdy.Dokładnie działu kupie.
Ok miesiąca temu w wątku kupie wystawiłem moje ogłoszenie o nabyciu silnika.Które jest nadal aktualne.
Lecz teraz poszukuje również przyczepki podłodziowej.Moje pytanie, czy mogę w pierwszym poście odnosnie silnika dodać iż zakupie również przyczepkę??
#599 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2013 - 12:56
Tak, możesz dokonać edycji 1go posta (tytułu ogłoszenia także)
#600 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2013 - 20:26
Tak, możesz dokonać edycji 1go posta (tytułu ogłoszenia także)
Witaj dzięki za informacje
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych