FA ma chyba travele 9'0 ale to medium raczej nie bedzie.
Nie pamietam czy Talon taki nie byl do 42g w 4 czesciach.
Mam dwa travele 9'0 ale przerabiane wedki shimano.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 listopad 2020 - 11:30
FA ma chyba travele 9'0 ale to medium raczej nie bedzie.
Nie pamietam czy Talon taki nie byl do 42g w 4 czesciach.
Mam dwa travele 9'0 ale przerabiane wedki shimano.
Napisano 20 listopad 2020 - 16:00
Łatwo to nie będzie, tak jak już przedmówcy napisali, masz tutaj blank taki jak chcesz od W. Grocholi ale krótszy i to już odpada
https://www.olx.pl/o...67-IDH3yyS.html
nie sądzę aby dało się przedłużyć, ale możesz zapytać
CTS-y będą dużo szybsze o Talona w VI+, są sztywne i szybkie, bardzo sprężyste, choć gną się pięknie ( mogę wstawić zdjęcie ugięcia mojego kijka w klasie #16 ), blanków z Krakowa nie znam, chociaż brałem pod uwagę w zeszłym roku, ale za mało informacji jest o tych wieloskładach. Co do seryjnych kijów to musisz popytać sam sprzedawców, a tak naprawdę to wziąść w łapę i zobaczyć czy to może Ci podpasować. Np. Savage Gear travel salmonoid, Daiwa lexa, Major Craft Crostage travel, chyba ABU coś też ma.
Napisano 22 listopad 2020 - 23:56
Travele 9', to blanki muchowe. Do 30-35g wyszedłby na szybkim blanku # 12-13. Ja mam na Lamiglasie XMG #12 i coś takiego (do 30-35g, akcja mod-fast, z lekkim przesunięciem w stronę fast) na nim wyszło.
Napisano 21 październik 2022 - 18:10
Czy Lamiglas posiada blank muchowy 4-cz. w klasie 10-11 ?
Napisano 10 listopad 2022 - 21:41
Posiadam dwa travele z kręgosłupem od muchowych blanków Pacific Bay Quickline
Delikatniejszy zbudowany na blanku w klasie #7 oraz bardziej uniwersalny na #10. Ten drugi jest moim faworytem. Nawet 2-centymetrowe woblerki wystrzeliwuje niczym wyrzutnia HiMars i nie ma żadnego problemu z obsługą ciężkich boleniowych przynęt. Jednak bardzo responsywny muchowy blank pomimo szczytowej akcji nie ma tak czułej szczytówki jak spinningowe konstrukcje. Świetny kij do oldschoolowego łowienia w dużej i średniej rzece
Napisano 15 listopad 2022 - 22:50
Mam też kij z muchówki TFO w czterech kawałkach ale klasa blanku to #12, metrowy łosoś zapięty za du..ę wyjeżdżał bez problemu
Napisano 14 wrzesień 2023 - 13:42
Czy ktos robil wedki uzywajac blankow travel TAC ze stronki https://tackle24.de/Travelrods ? Szukam czegos pod gumy - szczupak oraz troc - wszystko co lata
Napisano 10 październik 2023 - 22:03
To ja zapytam z innej strony czy np. 4 częściowego travela da się przerobić na dwuskładowy kijek ? operacja taka ma w ogóle sens ? pytam z czysto teoretycznego punktu widzenia.
Napisano 11 październik 2023 - 06:48
Wędki zwykle przerabia się w drugą stronę, żeby zwiększyć ilość składów i ułatwić transport. Ale zawsze możesz czteroczęściowego travela składać wpół, bez jakiegoś specjalnego przerabiania.
Czasem wieloskładowe travele sprawić kłopot . Mój znajomy zafundował sobie ośmioczęściowego 1,8 m travela, żeby zawsze mieć go w kieszeni. No i kiedyś w ekipie wędkarskiej trafił się solenizant. I później nie mógł tego travela poprawnie poskładać.
Użytkownik WSW edytował ten post 11 październik 2023 - 06:48
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych