Psulek, tobie najwyraźniej chodzi o pływanie na azymut. Mam ten silnik od początku, jeden z pierwszych z funkcją kotwicy w pilocie. Nie widzę ani w instrukcji, ani w możliwościach płynięcia na azymut. Inne marki pływają na azymut, Twoje spostrzeżenia, że wzdłuż brzegu są lekko zgubne, takie mądre one nie są. To moim zdaniem jest pływanie na kompas, czyli utrzymuje zadany kierunek geograficzny. Konkluzja jest taka, że tej funkcji nie ma, albo ja jej nie odkryłem. Ja określam sobie w aplikacji trasę, rysuję ręcznie nową, i tej trasy z zadaną prędkością się trzyma, troszkę bardziej skomplikowane ale wyrabia spokojnie na zakrętach, a i przystanki mogę sobie określić. Specjalnie do niego używam innego telefonu, z kartą pod internet, nie rozłącza wtedy i nie wariuje, inne aplikacje w ustawieniach wyciszyłem. Według moich znajomych na kotwicy trzyma lepiej niż MG. Czy funkcją kotwicy o której piszesz jest warta 3tys, może i tak.
Jak zwał, tak zwał - wiadomo o co chodzi. To są po prostu funkcje, których Haswing nie ma , a są łatwe w użyciu i przydatne. Ja nie chcę tabletu, tylko dobry pilot, który będzie miał te funkcje. Niepotrzebny mi kolejny grat/graty na łódce. Naciskam guzik i jest. Nawet nie muszę odrywać wzroku. Samo przestawianie w nurcie jest upierdliwe. Jak chcesz szybko to przestrzeljsz, powoli - to trwa długo. A tak guzik i z głowy. Wolę nad wodę na ryby, na filmy do kina albo z kanapy a rysowanie to może w ramach zajęć art. Ale powiem szczerze - mam słaby talent plastyczny.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Użytkownik psulek edytował ten post 17 grudzień 2021 - 18:54