_Xo Posted May 1, 2017 Posted May 1, 2017 Cześć.Przeglądam forum JB od dłuższego czasu ,wiele się tu nauczyłem ,dzięki Wam wkręciłem się w tzw.,,Hand made’’,za co bardzo dziękuje !Od około 1,5 roku coś tam sobie dłubię ,inspirując się,pracami tutejszych Twórców .Jeśli mam czas wolny na rybki to wybieram się w poszukiwaniu kleni i brzan .Swoje przynęty wykonuje w 100% ręcznie z balsy ,samby lub lipy ,choć ostatnio chodzą mi po głowie blaszki i cykady .Maluje ręcznie ,pędzelki farbki i uczę się posługiwać aerografem .Wiec co jakis czas ,będę zamieszczał swoje wynalazki .Pozdrawiam wszystkich .Maciej Wrzucam kilka smużaków na początek {dodam tylko ,ze kiedyś wrzucałem je do poczekalni } 9
woblery z Bielska Posted May 2, 2017 Posted May 2, 2017 Wreszcie Ciszę się, że dałeś się przekonać i wyemigrowałeś z "Poczekalni". Tutaj jest właściwsze miejsce dla Twoich prac. Witaj we własnym wątku 1
_Xo Posted May 2, 2017 Author Posted May 2, 2017 Ok w związku z moim 1 wyjazdem do Szwecji przyszła pora na troszkę wiekszy kaliber pierwsze łamańce Drewno to samba stelaże -łączenia z jednego odcinka drutu 0,8 -grubszego nie miałem a szkoda .Do poprawy oczka na łączeniach i może coś jeszcze , prosze o komentarze .Dzięki .Maciej Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 3
_Xo Posted May 21, 2017 Author Posted May 21, 2017 Nastepny do kolekcji Materiał samba waga 28gr ,dł.9cm Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
_Xo Posted May 21, 2017 Author Posted May 21, 2017 Trochę robactwa I kilka wobkow Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 3
ag53 Posted May 25, 2017 Posted May 25, 2017 Bardzo oryginalne woblerki a i smużaki bardzo inspirujące Faktura u niektórych smużaków bardzo ciekawa, malowanie ok.
ag53 Posted May 26, 2017 Posted May 26, 2017 Czy nie za blisko steru w niektórych smużaka będą mocowane kotwiczki, mogą haczyć się za ster.
_Xo Posted May 27, 2017 Author Posted May 27, 2017 Te ostatnie smużaki będę testował w czerwcu ,zobaczymy jak to wyjdzie ,moze ten pierwszy od dołu być moze ,masz racje dzieki za uwage .[emoji6] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Raffaello Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 (edited) Byłem tam Ellensjon@Ostersjon u Svena,fajne jeziora tylko jak powieje dupa z łowienia na Elleno. Edited June 12, 2017 by Raffaello
_Xo Posted June 12, 2017 Author Posted June 12, 2017 Bardzo fajne jeziora ,reszta ekipy oprócz mnie była juz tam 4 razyCo.do wiatru to tez.mielismy w jeden dzień nieciekawa sytuację ,rano fajna.pogoda po 2 Godzinach zaczęło padać wiatrzysko I fale się zrobiły jak ta lala trzeba było schować się za jedna.z.wysp zrobiło się naprawdę niebezpiecznie Ogólnie polecam każdemu .Plan.byl taki zeby bylo 500+ heh ,ale ok 70 rybek braklo . Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
_Xo Posted June 12, 2017 Author Posted June 12, 2017 A teraz z racji tego ,ze w UK zaczyna się sezon I można znów wędkować na.rzekach ukończyłem kilka woblerów .Drewno :samba ,długość 2,5cm waga od 2gr-5gr kilka pływających kilka tonących .Mam nadzieje ze wejdą w skład menu kleni Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 3
ag53 Posted June 13, 2017 Posted June 13, 2017 Niestandardowe kształty a i malowanie oryginalne. Coś nowego, bardzo ciekawe, tak dalej. Relacja z wyprawy super a zdjęcia ryb i widoczków znakomite. Pogratulować udanych połowów. 1
ag53 Posted June 13, 2017 Posted June 13, 2017 No na brzanę to jeszcze za wcześnie, ma okres ochronny.
_Xo Posted June 13, 2017 Author Posted June 13, 2017 Jedna z kilku jakie złowiłem ,brzany są tutaj w świetnej kondycji są bardzo silne nawet takie po 60-70 cm potrafią kilka razy tak odjechać ze hej emocje podczas holu rewelacja polecam każdemu . Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 3
ag53 Posted June 13, 2017 Posted June 13, 2017 Zgadza się, brzana może dostarczyć nie zapomnianych emocji. Nawet takie mniejsze potrafią nieźle narozrabiać. Piękna rybka na zdjęciu.
Recommended Posts