witam
pomoże ktoś w interpretacji w/w zapisów. Czy to mogą być okonie - sandacze, a może coś innego?
dodam, że okoni połowiłem może 3-4 sztuki w tym sezonie, ponieważ ogólnie biegam za sandaczem i stosuje duże gumy i główki od 10-12g w górę, więc na okonia chyba za grubo. Dopiero za tydzień zacznę naukę w poszukiwaniu i łowieniu okoni. Zakupiłem wędkę delikatną pod okonia, lżejsze główki od 3 do 8g i mniejsze gumy od 5 - 7,5 - 10cm. Jeszcze muszę nauczyć się szukać okoni na sondzie. Wszędzie gdzie się pytam to ludzie piszą, że szukaj tam gdzie ławice drobnicy, ale nie zawsze te ławice są. Nie raz drobnica jest rozproszona i ciężko cokolwiek znaleźć.
Może ktoś ma jakieś zapisy okoni na echo z pozycji zwykłego sonaru, DI i SI. Będę wdzięczny.
pozdrawiam
Łukasz, ty możesz zrobić dwie rzeczy- czekać aż ryby odpalą, - bo są, widać je. Na bocznym to nie są okonie, bo za duże po prostu proporcjonalnie są. Ten rok jest dla mnie i wielu moich kolegów dramatycznie słaby. Żyję nadzieją do ochłodzenia wody, bo jak pływałem ostatnio ,to miała ponad 18 stopni.
Drugą rzeczą, którą możesz zrobić to pojechać i połowić z przewodnikiem ukierunkowanym na okonie/sandacze. Idealnie, gdyby miał sprzęt podobny do twego. Pytać go , podpatrywać. Najlepiej byłoby, gdyby miał takie samo echo w sensie firmy.
Jak nie biorą, to nic nie zrobisz. Zwłaszcza okoniowatym.