Ważne.Panowie, nie powinienem być może tego pisać, ale... no właśnie. Dałem ogłoszenie iż kupię silnik elektryczny i na moje ogłoszenie odpowiedział Maciej_K. Podobno na Kiekrzu zapierniczyli mu akumulator. Ten facet robi dla nas mega robotę i nie widzę innej możliwości jak trzeba po prostu mu pomóc. Wyprzedaż którą chce zrobić aby kupić nowy aku moim zdaniem jest wersją ostateczną. Jeżeli ktokolwiek ma jakiś pomysł, a najlepiej administratorzy, to czekam na propozycje. Maćku przepraszam, że tak bez rozmowy z Tobą takie ogłoszenie, ale myślę, że byś się nie zgodził. Najlepiej by było trafić złodzieja, ale pomagamy wielu a tego faceta na wyprzedaży zostawić nie można.
Tak Robercie- nie zgodziłbym się. To moje problemy prywatne. Ale skoro piszesz -nie zaprzeczam.
Akumulator będzie ogarnięty w przyszlym tygodniu , jak dojdą do mnie graty. Dostanie w cenie bez żadnego zarobku z mojej strony
Dzięki Adam Tobie, tak samo @Cabage, który już w piątek dosłał mi linię paliwową , która "wyszła" razem z akusem.
Ja mam nawet film z tego złodziejstwa, przekazałem policji na Jeżycach.
Co do zasady- mam z czego żyć, akumulator musze kupić tak czy siak. Problem się nieco skomplikował, bo zachciało mi się i chce nadal pojechać na najgłębszą polską wodę i porobić ją po swojemu- czyli zobaczyć sonarami, ponagrywać obraz i zrobić mapę SI - co jest 100m pode mną i pokazać to szeroko. Kupiłem morski przetwornik Garmina do bocznego , soft do jego otwarcia i wyeksportowania danych, do tego przejazd, bo to 1k km łącznie i....robi się ciężko.
"Projekt" jest mocno "forumowy" bo wypożyczam na akcję SS3D od @pajczi, GPSmap723 od @ gagacek a Reefmaster od @siarq...
Od dystrybutora Lowrance wypożyczyłem na akcję mocny przetwornik HDI, a dla obrazu przestrzennego i bardzo wąskiej wiązki skanującej- pożyczyłem PS30 od Fishtechu, który wspiera mnie użyczając sprzęt do nagrywek.
Ale dość użalania się, to są moje problemy.
Także sprawa toczy się i znajdzie rozwiązanie tak czy siak.
A co do Kiekrza, to wygląda na to, że jest tam sporo ryby, pomimo aktywnej "obecności" rybaka, życie koncentruje się przy górkach, których jest tam 6,
górka.png 726,15 KB
29 Ilość pobrań - na mapach navionisca nie ma części z nich.
W najgłębszej części zbiornika lewitują areatory, które wyglądają nieziemsko w trybie nocnym, w sonarze 2d.
duch.png 464,34 KB
28 Ilość pobrań
Użytkownik Maciej_K edytował ten post 24 lipiec 2022 - 06:43