Jako propagator odchudzania na forum zadam pytanie czy przy takim samym wywazeniu wolalbys kij lzejszy czy ciezszy ?nie bardzo rozumiem sensowność kolejnego z serii pytania o wagę wędy. w temacie jestem mocno, bo z powodu urazu barku czeka mnie niebawem stół, a bardziej od wagi zestawu interesuje mnie jego wyważenie.
Bo ja bym wolal lzejszy. Oczywiscie zakladajac porownywalnosc pozostalych parametrow.
Waga wedki to jeden z jej podstawowych parametrow zwlaszcza przy lowieniu 'z reki' - pewnie dlatego ludzie coraz czesciej pytaja o wage.
Aczkolwiek jestem w stanie zrozumiec ze ktos z rozmyslem decyduje sie na ciezszy wariant kija kierujac sie np wzgledami estetycznymi czy po prostu wlasnym widzimisie.
Sam na przyklad poprosilem ostatnio kolege o zrobienie mag bassa w pelnej rekojesci korkowej chociaz wiedzialem ze dokladam extra 30 gr tym sposobem. Zrobilem do w celach poznawczych bo mam bardzo porownywalny blank zrobiony w piance i na splicie - wlasnie 30 gr lzejszy i chce ie oba w tym roku przetestowac nad woda.