Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
AUTORSKI

Dąbek 111 i skutki uzależnienia

autorski-rb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1841 odpowiedzi w tym temacie

#81 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 19 marzec 2012 - 18:43

No :unsure: Tak jakoś poleciało przez zimę.Już wszytkie swoje wymieniłem na hand made ,a i paru kumpli pozazdrościło i też chcieli :mellow:

Teraz czas na ryby.Jeszcze tylko jeden bidulek stoi w kącie ,ale to na czerwcowe łowy :D Jest jeszcze jeden ,porwany z suszarki pod moją nieobecność, tak się spieszyło gościowi na kropki.Fajniutki HS9600-2MHX ,z potencjałem do wielu zastosowań.Jak dorwę kolesia ,to wrzucę fotki.

#82 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 19 marzec 2012 - 18:52

Dąbek chorobę już masz :lol: :lol: :lol: .
Pogratulować efektów, sama frajda ukręcić sobie kijek B).

#83 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 29 maj 2012 - 18:04

W zgodzie z tezą ,że i w wędkarstwie należy się rozwijąć jak w każdej innej dziedzinie ,postanowiłem swoje łódkowe kijki zamienić na jednoskłady a przy okazji spróbować swoich sił w lekkim castingu,bo to za.....sta sprwa która wciągnęła mnie bez reszty.W celu zakupienia realizacji postawionych sobie celów udałem się na wycieczkę do Gdańska zaopatrzyć się w grafitowe pręty :mellow: Przy okazji jeden castmaniak z drugiego końca Polski też zapragnął być posiadaczem UL casta z pod znaku ptaszyska na P,wiec założeniem było wrócić z garścią blanków a dokładnie z dwoma :D W zasadzie pod uwagę były brane dwa modele 701 lub 661. Wybór padł na FX701.Południowy castmaniak tradycyjnie zbrojony górą i koniecznie rękojeść w kawałkach.Mój z kolei tradycyjnie spirala i rękojeść w kształcie wałka do ciasta :unsure:

Nie powiem ,problemy były dwa co najmniej ,nigdy nie zbroiłem casta górą i rękojeści dzielone też nie mój klimat,więc jakieś wyzwanie jednak było.Od łukasza wróciłem tego dnia z jednym Fx-em, po tym jak mi pokazł blank w tej samej klasie z serii K2.Normalnie wymiękłem i musiałem się z tym przespać.

Finał taki ,że na suszarce kręci się castmaniakowy FX a w centralnym miejscu salonu ,czyli jego narożniku czeka w kolejce TX682 :mellow:

Nie wiem czy sprostałem wymaganiom ,okaże sie w boju B)

Załączone pliki

#84 OFFLINE   endriu24

endriu24

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 435 postów
  • LokalizacjaJELENIA GÓRA

Napisano 29 maj 2012 - 19:21

Przestań mnie drażnić kończy i wysyłaj kropki czekają :mellow: .

#85 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 29 maj 2012 - 19:32

Drażni ,to zbyt głośno pracujacy silnik suszarki,a ja jestem w robocie ,co oznacza że Pani Kasia może cisnienia nie trzymać i wyłączyć maszynerię ot tak sobie na czas trwania Na Wspólnej :lol:

#86 OFFLINE   Krzysiek_W

Krzysiek_W

-

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3558 postów

Napisano 29 maj 2012 - 21:09

Nie żebym straszył, ale nie polecam pozostawiać silniczka bez nadzoru. Potrafią się spalić aż miło, mówię zupelnie poważnie.

#87 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 29 maj 2012 - 21:16

Niestety czasami jest taka potrzeba ,ale na bardzo krótko i pod nadzorem i oczywiście po krótkim szkoleniu BHP,. :mellow: Maszyneria już wyłączona i odpoczywa na poranną rundę. :D

#88 OFFLINE   ark70

ark70

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1165 postów
  • LokalizacjaStarogard Gdański
  • Imię:Artur

Napisano 30 maj 2012 - 13:53

Do roboty Rafał, chciałbym pokrytykować całość B) jeszcze przed wyjazdem.
Tak na marginesie dużo trudniej zakombinować dzieloną która nie razi, tu jest O.K.

#89 OFFLINE   Cpt. Lego

Cpt. Lego

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 922 postów
  • LokalizacjaKwidzyn
  • Imię:Marek

Napisano 30 maj 2012 - 14:15

Nie żebym straszył, ale nie polecam pozostawiać silniczka bez nadzoru. Potrafią się spalić aż miło, mówię zupelnie poważnie.

Zastanawiałem się, czy to bezpieczne, bo moje silniczki strasznie się grzeją, ale zostawiałem na noc, czy nawet na dzień, jak byłem w robocie.
Nie wiem jak to godzisz, bo lakier minimum te kilka godzin musi zasuwać na obrotach.

EDIT:

Wędeczka fajnie zaczyna wyglądać.

#90 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 30 maj 2012 - 16:16

Z tymi silnikami to nie jest tak ,że wychodzę i są bez nadzoru przez kilka godziń ,co najwyżej na ostatnią godzinkę lub dwie pod okiem żony.
Kijek po drugim lakierowaniu stoi w kącie i dojrzewa do zdjęć aż lakier stwardnieje.

Zabrałem się tym czasem za TXa ,rękojeść wytoczona i sklejona .jak klej mocniej złapie to wrzócę fotki.Szkoda ,że mam do dupy aparat bo w realu wyglądają bardziej smakowicie :(

#91 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 30 maj 2012 - 23:07

Załączone pliki

#92 OFFLINE   endriu24

endriu24

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 435 postów
  • LokalizacjaJELENIA GÓRA

Napisano 31 maj 2012 - 06:14

Kijek wyszedł gitara dzięki czekam tylko teraz na jego do tarcie :mellow: będzie spasowany z cc51. Pstrągi bójcie się :lol: Dzięki

#93 OFFLINE   Tomek_N

Tomek_N

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • LokalizacjaFrankfurt nad Menem

Napisano 31 maj 2012 - 12:08

Bardzo ladny i estetyczny kijek! Bardzo mi sie podoba!

#94 OFFLINE   salmon1977

salmon1977

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1565 postów
  • LokalizacjaIńsko-STARGARD
  • Imię:GrzehU

Napisano 31 maj 2012 - 15:26

Miło znów widziec Twoja prace Rafał :mellow:

#95 OFFLINE   ark70

ark70

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1165 postów
  • LokalizacjaStarogard Gdański
  • Imię:Artur

Napisano 01 czerwiec 2012 - 11:03

Forma zwyżkuje, kolejny kij który ma styl i smak. Ładnie równo bez zbędnych wodotrysków.
Trening czyni mistrza/nie dotyczy smaku :D
Podoba mi się kształt dolnika.Przy kolejnym kijku uderzam do Ciebie. B)
A.

#96 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 01 czerwiec 2012 - 17:49

Artur ,widzę humor dopisuje :lol: Ale pewnie już jesteś myślami na szweckich szczupalach ;) Połamania badyli <_<

#97 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 02 czerwiec 2012 - 16:22

Prace nad docelowym kijkiem okoniowym ukończone.Z uwagi ,że okoń jest najczęściej poławianą rybką na moich łowiskach ,więc zasługuje na coś specjalnego :mellow:
TX682 1/32-1/4 oz 2-10lb. Podwójna radocha bo właśnie dotarł curado 51E,zamówiony na ebay pod wspomnianą wędeczkę.
Dolna część rękojeści dł 20cm kombinacja burnta na tulei poliuretanowej z korkogumą różnej maści.Przelotki Fuji micro 6-4.5.
Nić ,powiem eksperyment,prezent od Artura @Ark70 ,ktrz stwierdził że będzie pasował do specyficznej faktury blanku,i moim zdaniem miał rację :D

Załączone pliki

#98 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 02 czerwiec 2012 - 16:30

cd

Normalnie brak mi słów aby go opisać .Lekki jak piórko,czułu niemożliwie o pieknym progresywnym ugięciu.

W planech w niedługiej przyszłości mocniejszy braciszek TX684 ;)
I chyba koniec poszukiwań na dłuższy czas Łukasz z Rodmas ,stwierdził ,że nic lepszego nie wymyślą a przynajmniej nie wprowadzą w Phenixie przez kilka lat :wacko:

Załączone pliki

#99 OFFLINE   krycek

krycek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 138 postów
  • LokalizacjaLondyn

Napisano 02 czerwiec 2012 - 18:02

Wyglada pysznie :mellow:
Wazyles go tak z ciekawosci? Ciekawi mnie tez jaki jest 'prawdziwy' zakres cw.

#100 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 02 czerwiec 2012 - 19:53

Dzięki Krycek za miłe słowo :D Kijka jeszcze nie ważyłem sam blank 32g. Realny cw ,hmm okaże się za dwa dni ,ale myślę że spoko od 3g a w górnym zakresie więcej jak MHX S842 i Phenix FX701, czyli 12g może 15g główka +gumak.

Pozdro

Rafał

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych