"Kolczaste" w trakcie malowania. Jeszcze detale, żywica i do wody ... .
DSC02382_jzzpl (2)_jzzpl.jpg 40,25 KB 23 Ilość pobrań
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 kwiecień 2019 - 15:52
"Kolczaste" w trakcie malowania. Jeszcze detale, żywica i do wody ... .
DSC02382_jzzpl (2)_jzzpl.jpg 40,25 KB 23 Ilość pobrań
Napisano 10 kwiecień 2019 - 12:25
Samczyk w szacie godowej, cienie do powiek plus lakiery do paznokci, tak po męsku
DSC02392_jzzpl.jpg 86,41 KB 25 Ilość pobrań
DSC02395_jzzpl.jpg 87,34 KB 25 Ilość pobrań
Napisano 10 kwiecień 2019 - 20:52
Napisano 10 kwiecień 2019 - 21:00
... tak po męsku
Ciepły Ciernik
Napisano 14 kwiecień 2019 - 16:43
Kilka ostatnich wariacji, pstrągowe .
DSC02441_jzzpl.jpg 69,65 KB 26 Ilość pobrań
DSC02444_jzzpl.jpg 61,24 KB 26 Ilość pobrań
DSC02457_jzzpl.jpg 78,81 KB 26 Ilość pobrań
Napisano 17 kwiecień 2019 - 08:31
Miesiąc temu kupiłem pewne wędkarskie czasopismo (nie będę podawał nazwy, bo nie wiem czy można reklame robić), Najbardziej zaciekawił mnie artykuł o kleniach z Dunajca. Siedząc wtedy pod mostem autostrady A4 w Bobrownikach na wieczornej miętusowej zasiadce, rozmawiałem z kumplem od kija czy Dunajec 30km od ujścia to nie nasz tarnowskie okolice...bo zdjęcia jakieś takie znajome się wydawały. Gdy kumpel zobaczył autora tekstu to bardzo się ucieszył, gdyż przypomniały mu się jego pierwsze wypady na ryby z Panem i Pana bratem Arturem. Wczoraj wysłałem mu sms, że w najnowszym numerze tego czasopisma jest znowu artykuł tego samego autora i żeby sobie zobaczył bo " fajne gość wobki robi". Na to dostałem małą zjebkę, bo podobno mi wspominał, że Pan po plastyku jest, więc Ameryki nie odkryłem, bo on już i o tym wspominał na tymże miętusowym wypadzie
Jako, że gazetę sporadycznie czytam, a na JB to przeważnie na giełdę zaglądam, milo mi było gdy przypadkiem (chyba sprzedaży kołowrotka) trafiłem na użytkownika, który jest autorem za równo arcyciekawych tekstów jak i woblerów. Naprawdę rewelacyjne wobki. Z chęcią będę śledził ten wątek autorski i chociaż tymi wobkami raczej dane mi nie będzie łowić ( chyba, że w jakiejś ogólnodostępnej dystrybucji się pojawią, by była szansa je kupić ), to samo patrzenie na te dzieła już cieszą oko.
Pozdrawiam z Tarnowa
Napisano 17 kwiecień 2019 - 10:57
Miesiąc temu kupiłem pewne wędkarskie czasopismo (nie będę podawał nazwy, bo nie wiem czy można reklame robić), (...)
Reklamuj. Jak coś jest wartościowe i związane z wędkarstwem - reklamuj śmiało
(...)Z chęcią będę śledził ten wątek autorski i chociaż tymi wobkami raczej dane mi nie będzie łowić ( chyba, że w jakiejś ogólnodostępnej dystrybucji się pojawią, by była szansa je kupić ),(...)
Ja bym na priv napisał. Będzie szybciej, niż czekanie na jakąś bardziej ogólnodostępną dystrybucję
Napisano 17 kwiecień 2019 - 11:38
Prześliczne woblerki.
Napisano 17 kwiecień 2019 - 13:46
Reklamuj. Jak coś jest wartościowe i związane z wędkarstwem - reklamuj śmiało
Ja bym na priv napisał. Będzie szybciej, niż czekanie na jakąś bardziej ogólnodostępną dystrybucję
Gazeta to Wędkarski Świat. A co do wobków to z góry założyłem, ze skoro ich nie ma na Giełdzie Twórców to może nie są na sprzedaż. Ale faktycznie warto zapytać.
Napisano 17 kwiecień 2019 - 15:57
Miesiąc temu kupiłem pewne wędkarskie czasopismo (nie będę podawał nazwy, bo nie wiem czy można reklame robić), Najbardziej zaciekawił mnie artykuł o kleniach z Dunajca. Siedząc wtedy pod mostem autostrady A4 w Bobrownikach na wieczornej miętusowej zasiadce, rozmawiałem z kumplem od kija czy Dunajec 30km od ujścia to nie nasz tarnowskie okolice...bo zdjęcia jakieś takie znajome się wydawały. Gdy kumpel zobaczył autora tekstu to bardzo się ucieszył, gdyż przypomniały mu się jego pierwsze wypady na ryby z Panem i Pana bratem Arturem. Wczoraj wysłałem mu sms, że w najnowszym numerze tego czasopisma jest znowu artykuł tego samego autora i żeby sobie zobaczył bo " fajne gość wobki robi". Na to dostałem małą zjebkę, bo podobno mi wspominał, że Pan po plastyku jest, więc Ameryki nie odkryłem, bo on już i o tym wspominał na tymże miętusowym wypadzie
Jako, że gazetę sporadycznie czytam, a na JB to przeważnie na giełdę zaglądam, milo mi było gdy przypadkiem (chyba sprzedaży kołowrotka) trafiłem na użytkownika, który jest autorem za równo arcyciekawych tekstów jak i woblerów. Naprawdę rewelacyjne wobki. Z chęcią będę śledził ten wątek autorski i chociaż tymi wobkami raczej dane mi nie będzie łowić ( chyba, że w jakiejś ogólnodostępnej dystrybucji się pojawią, by była szansa je kupić ), to samo patrzenie na te dzieła już cieszą oko.
Pozdrawiam z Tarnowa
Ech, łezka się w oku kręci bo nie ukrywam, że tęskno mi do tych klimatów, wspólnych wypadów nad Dunajec z bratem i kolegami, którzy zostali "na starych śmieciach" a z którymi niestety widuję się niezmiernie rzadko. Bardzo dziękuję za przychylne słowa, być może uda się spotkać gdzieś nad Dunajcem niebawem
Prześliczne woblerki.
Dzięki Tomek, dzisiaj twój pstrążek potokowy wskakuje w żywicę, wraz z koleżanką strzeblą polecą do Ciebie niebawem
Gazeta to Wędkarski Świat. A co do wobków to z góry założyłem, ze skoro ich nie ma na Giełdzie Twórców to może nie są na sprzedaż. Ale faktycznie warto zapytać.
Co do artykułów, jak fajnie napisał kolega @Termos o swoim pisaniu, ja też żadnym Mickiewiczem nie jestem jednak wędkarstwo wypełnia nierozerwalnie ogromną część mojego życia, coś z tego próbuję w miarę klarowny ale też nie "oschły" sposób opisać, ot tyle
Jeszcze raz pozdrawiam !
Napisano 18 kwiecień 2019 - 08:32
Napisano 18 kwiecień 2019 - 12:41
Napisano 24 kwiecień 2019 - 16:21
Potoczaki trzy ... .
Drewno, trzy wzory i zabawa z szukaniem ciekawej pracy, która zakończyła się ( prawdopodobnie ) sukcesem.
No i ogłoszenia parafialne, dla tych co zamawiali cierniki i inne dziabongi : w weekend poustawiam w rzece i piszę privy
DSC02602_jzzpl.jpg 79,53 KB 27 Ilość pobrań
DSC02625_jzzpl.jpg 77,74 KB 26 Ilość pobrań
Napisano 27 kwiecień 2019 - 11:49
Dzisiaj szybkie ustawianie wobków
DSC02652_jzzpl.jpg 72,88 KB 29 Ilość pobrań
DSC02637_jzzpl.jpg 59,4 KB 26 Ilość pobrań
DSC02644_jzzpl.jpg 55,52 KB 26 Ilość pobrań
Napisano 02 maj 2019 - 13:38
Napisano 02 maj 2019 - 22:19
Napisano 03 maj 2019 - 06:45
Kilka rybek z kończącego się urlopu. A wszystko dzięki jigusom od Piotra. Robią robotę. Tylko trzeba się przekonać i cierpliwie rzucać do wody. Do niedawna jeszcze, częściej wybierałem przynęty, których prace wyraźnie czuć na kiju. Ale nie zawsze o to chodzi, jak widać.
Podziękował jeszcze raz.
Użytkownik Wesol edytował ten post 03 maj 2019 - 07:00
Napisano 03 maj 2019 - 07:42
No miałeś trochę przygód w ostatnich dniach , fajne ryby.
Po niedzieli ruszam mocniej z boleniówkami, w końcu
DSC02691_jzzpl.jpg 86,83 KB 26 Ilość pobrań
Użytkownik Piotr Gołąb edytował ten post 03 maj 2019 - 08:21
Napisano 03 maj 2019 - 15:32
W KOŃCU!!!
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Top 5-ciu woblerów pod pstrąga :)Napisany przez Livers , 13 gru 2023 pstrąg, woblery i 1 więcej |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Woblery DoradoNapisany przez JurekJurek , 04 maj 2023 woblery |
|
|
||
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
Przynęty pl.luresNapisany przez pl.lures , 23 wrz 2022 microjig, woblery |
|
|
||
Hand made →
Woblery SBNapisany przez odrzańskibiotop , 17 lis 2021 handmade, woblery, struganie i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Nawrót woblerozyNapisany przez koziol1006 , 14 gru 2020 woblery, lurebuilding, rękodzieło |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych