Moim zdaniem nie ma znaczenia. Wyciągałem wiele pięknych rybek w pełni i jeśli już to światełko pomagało .
Pełnia - jakie macie doświadczenia
#61 OFFLINE
Napisano 02 luty 2018 - 21:25
#62 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2018 - 06:58
nigdy nie sugerowałem się pełnią i ryby łowiłem przy pełni oraz w innych fazach księżyca, wydaje mi się, że w podświadomce jest jakaś obawa przed pełnią, ale to nie jest regułą, może białoryb inaczej reaguje???
#63 Guest_szkutnik_*
Napisano 13 kwiecień 2018 - 11:49
nie wiem jak z rybami ale wiem że wysyp grzybów jest po pełni (jak pogoda sprzyja)
#64 OFFLINE
Napisano 11 maj 2018 - 11:06
Ja mogę powiedzieć z własnych doświadczeń podczas pełni ryba nie chętnie brała w miejscach gdzie jeździłem, zawsze tak sie działo gdy była pełnia czy przypadek możliwe ale uważam że po prostu nie są aż tak aktywne w tedy .
#65 OFFLINE
Napisano 12 maj 2018 - 09:02
Użytkownik Krzysiek P edytował ten post 12 maj 2018 - 09:02
#66 OFFLINE
Napisano 27 październik 2018 - 10:12
Nie wiem czy mi się wydaje, ale widząc wysyp sandaczy w tych dniach, sądzę, że brania nasiliły się w okolicach pełni.
Co o tym myślicie?
#67 OFFLINE
Napisano 27 październik 2018 - 10:43
Widzę Roger że również podzielasz moje spostrzeżenia co do pełni pamiętam jak za "łebka" a dużo wody już od tego czasu w Odrze upłynęło jak dziadki siedzieli i rozprawiali, że przy pełni to nie ma co na sandacza się nastawiać, bo to nocna ryba a księżyc w tym nie pomaga a ja jako młody adept sztuki wędkarskiej łykałem taką wiedze jak młody pelikan. Musiało jeszcze trochę czasu minąć zanim sam na własnej skórze przekonałem się, że to farmazony i nie ma co aż tak bardzo wierzyć w "mądrości" tych którzy zmarnowali większość życia z wędką nie wyciągając własnych wniosków z tego co dzieje się nad wodą, a tylko trzymają się utartych stereotypów. A często bywa tak że wyjątki przeczą regułom.
- SID lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych