Cześć,
W kolejnym odcinku z nowego rodbuildingowego cyklu na jerkbait.pl o swojej przygodzie z rodbuildingiem opowiada jeden z naszych forumowiczów – Pan Piotr Matusiak. Możemy nacieszyć oko kijami wychodzącymi spod ręki Pana Piotra ale również poczytać o trudnych początkach i o tym jak rodbuilding może stać się pomysłem na życie. Zapraszam wszystkich do lektury a forumowiczów praktykujących rodbuilding dodatkowo do złapania za pióro i apart fotograficzny i opowiedzenia o swojej przygodzie z konstruowaniem wędek.
Zapraszam serdecznie do lektury artykułu Jerkbait prezentuje: moja przygoda z rodbuildingiem.
Ze swojej strony pragnę podziękować naszemu forumowiczowi Matusiakowi za chęć opublikowania swoich doświadczeń na naszym portalu. Dziękuję!
Pozdrawiam
Remek
Jerkbait prezentuje: moja przygoda z rodbuildingiem - część 2 - nowy artykuł
#1 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2009 - 08:09
#2 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2009 - 08:36
#3 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2009 - 09:47
Życzę spełnienia planów związanych z rodbuildingiem. Będzie to z pożytkiem dla Szanownego Kolegi, dla nas wędkarzy i dla czynnych zbrojmistrzów.
Rękojeści bardzo mi się podobają, pewnie także dlatego, że ogólnie podoba mi się korek burl,
błyszczące nitki ciut mniej, ale to przecież nie dla mnie wędka. Ładnie wszystko dobrane.
Pytanie techniczne: jak się sprawuje ten wybitnie szczytowy batson, pod średniej wielkości rybami? Podejrzewam, że linka to jednak plecionka.
Nie wątpię, że czuły jest nad miarę, że zacina w okamgnieniu, ale jak trzyma rybę i jaką daje frajdę z holu sandaczy 60 - 70cm?
Chyba, że mniejsze niż 80cm na niego nie siadają..
Pozdrawiam
Grzesiek
#4 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2009 - 16:52
#5 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2009 - 17:03
Przede wszystkim bardzo dziękuję za ciekawy, szczery artykuł.
Gratuluję też poziomu wykonania wędek, naprawdę widać w tych kijach wiele włożonego serca a to jest dla każdej wędki rzecz bezcenna.
Chciałbym zapytać o Batsona SP - czy udało Ci się go przetestować na jakiś jaziach, jak planowałeś w artykule?
@all
mam nadzieję, że przełamią się do pisania również inni miłośnicy rodbuildingu. Jest przecież tyle rzeczy, o których możecie opowiedzieć - a Użytkownicy jerkbait.pl udowodnili już nie raz, że lubią słuchać tych rodbuildingowych historii może też pod wpływem takich artykułów przybędzie osoób które zdecydują się rozpocząć swoją przygodę z rodbuilingiem - na to liczę!
Pozdrawiam
#6 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2009 - 18:38
#7 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2009 - 18:40
#8 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2009 - 19:24
#9 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2009 - 21:49
#10 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2009 - 20:17
Ze szczerą , ale nieobrażliwą niechęcią , oryginała bez plastikowego kręgosłupa . Ależ możnaby się zaperzać i różnić !! Wciąż wierzę że emocje odparują i powróci na łono j.pl .
Ja gratuluję Ci decyzji i tej sprzętowej dojrzałości która pcha nas w objęcia rodbuildingu . Tak niepopularnego i omijanego skrzętnie w lansach przez gazetowych cadyków ..
#11 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2009 - 12:04
Wazne zeby kierunek byl w strone lowienia ryb bo bez tego bedzie to slepa uliczka...
Gumo
#12 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2009 - 13:08
a ja dopiero dzis przeczytalem ten tekst. Piekne kije robisz! Mnie akurat estetyczne wstawki zupelnie nie przeszkadzaja, a laczenie burl korka z tradycyjnym sam mam w swoich custom wedkach. Napisz cos na temat swoich prob ze zbrojeniem kijow na blankach HM62. Przezbrajales kije fabryczne, czy montowales wedki na golych blankach?
pozdrawiam JW
#13 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2009 - 21:48
I właśnie u niego w fascynujących latach przełomu , albo też zmiany peruk , było centrum najszerzej pojmowanej przebudowy . Stare kije poddawano rewitalizacji , nowe hity typu DAM czy Cormoran tunningowano na najmodniejsze kije sandaczowe i boleniowe . Modlono się zaś i wzdychano do Fenwicków i Lamiglasów . Całkiem niedawno byłem poszlajać sie nad Wartą z jednym z dawnej paczki . Ja wspierałem się tradycyjnym Talonem , on przerobionym kiedyś na autorską wersję Quantumem , za czterdzieści zielonych , bez jednego centa . I byłem urzeczony jego manewrowościa i walorami . Siermiężny , seryjny i bezpłciowy łamignat zmienił się w całkiem miłe narzędzie . Na Talona bym sie nie wymienił , ale nie mogłem oparskać go jako nędznego przedstawiciela stylu dużo , tanio , Tesco . Co lubię ..
#14 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2009 - 15:34
witam Co do blankow HM to można było dostać je w firmie dragona nie wiem jak jest teraz ,ale wiem jedno są to bardzo kiepskie blanki ,pielinka i szczelaja jak zapałki tu akurat producent poszedł w kierunku zminimalizowania wagi kosztem mocy blanku i dlatego dość szybko z nich zrezygnowałemwitam
a ja dopiero dzis przeczytalem ten tekst. Piekne kije robisz! Mnie akurat estetyczne wstawki zupelnie nie przeszkadzaja, a laczenie burl korka z tradycyjnym sam mam w swoich custom wedkach. Napisz cos na temat swoich prob ze zbrojeniem kijow na blankach HM62. Przezbrajales kije fabryczne, czy montowales wedki na golych blankach?
pozdrawiam JW
#15 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2009 - 16:18
Ja tez zaluje.
Daro
#17 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2009 - 20:52
Sie wydało
#18 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2009 - 22:45
ale zachował twarz i swą rozłąkę z portalem wyjaśnił na privie z redakcją i obyło się bez: ...proszę wymazać moje wiadomości... itp itd. Andrzej vel Thymallus robi swoje bo przecież nie tylko ja mam z nim kontakt i wiem że ma się dobrze. po prostu dał sobie spokój z forumowymi zarzutami, kłótniami itd.No i
Sie wydało
wracając do tematu to w moich oczach każdy kto robi choćby pojedyncze egzemplarze wędek jest po prostu KOZAK. głośnych rodbuilderów mamy wielu i są to fachowcy bez dwóch zdań.... szkoda tylko że często zapominają o terminach oddania gotowego dzieła do rąk klienta
#19 OFFLINE
Napisano 26 lipiec 2009 - 14:22
witam
pozdrawiam JW
[/quote]
witam Co do blankow HM to można było dostać je w firmie dragona nie wiem jak jest teraz ,ale wiem jedno są to bardzo kiepskie blanki ,pielinka i szczelaja jak zapałki tu akurat producent poszedł w kierunku zminimalizowania wagi kosztem mocy blanku i dlatego dość szybko z nich zrezygnowałem
[/quote]
O to dosc odwazne stwierdzenie. Byli/sa tacy (nadal) co HM-y traktuja wyzej od wszytkich innych wedek...
ja licze, ze w serii przygoda z rodbuildingiem pojawi sie jakis kij castingowy..
pozd JW
#20 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2009 - 09:49
witam
pozdrawiam JW
[/quote]
witam Co do blankow HM to można było dostać je w firmie dragona nie wiem jak jest teraz ,ale wiem jedno są to bardzo kiepskie blanki ,pielinka i szczelaja jak zapałki tu akurat producent poszedł w kierunku zminimalizowania wagi kosztem mocy blanku i dlatego dość szybko z nich zrezygnowałem
[/quote]
O to dosc odwazne stwierdzenie. Byli/sa tacy (nadal) co HM-y traktuja wyzej od wszytkich innych wedek...
ja licze, ze w serii przygoda z rodbuildingiem pojawi sie jakis kij castingowy..
pozd JW
[/quote]
Sa tez tacy co mistrale cenią, mam znajomego co miał dwa sezony HM 80 można powiedzieć ze miał bo był cały czas w serwisie,porównując blanki innych producentów to maja wagi identyczne i dużo grubsze ścianki zbroiłem kilka marek blanków nawet Wilsona ale HM okazał się najcieńszy i najsłabszy
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: artykuł
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych