Witam,
Na początku była... potrzeba. Szukałem kija, którego zapewne nigdzie bym nie dostał. Niby zwykłego travela, o bardzo krótkim składzie, ale... z pazurem. I najlepiej za małe pieniądze, żeby w razie dość prawdopodobnego uszkodzenia nie było mi go żal. Za szafą miałem trochę ‘resztek’ wędek, więc postanowiłem samemu coś zmajstrować. Jedyne, co musiałem kupić to kilka odpowiednich przelotek.
Zapraszam na kolejny, bo już 5 odcinek cyklu artykułów Moja przygda z rodbuildingiem. Tym razem nasz forumowicz Mekamil opowiada o swojej historii rdbuildingu.
Pozdrawiam
Remek
Jerkbait prezentuje: moja przygoda z rodbuildingiem – odcinek 5 - nowy artykuł
#1 OFFLINE
Napisano 26 luty 2010 - 08:25
#2 ONLINE
Napisano 26 luty 2010 - 11:29
Bardzo mi się spodobał na zdjęciu kolor tego rudego blanku - to oczywiście szklak, postaram sie wygrzebać dodatkowe fotki od Mekamila i tu wrzucic.
Pozdrawiam
#3 ONLINE
Napisano 26 luty 2010 - 11:52
Załączone pliki
#4 OFFLINE
Napisano 26 luty 2010 - 11:56
Fajny artykuł. Ja go odbieram jako żywe zaprzeczenie tezy, że jak ktoś ma 300-350PLN, to nie ma lepszej lokaty jak w gotowy kij ze sklepu. Figa z makiem Szczególnie w gotowych castach oferta jest mocno ograniczona. Czasem po prostu nie znajdziemy wędziska o takich parametrach, jak nam potrzebne.
A co do kosztów: ostatnio ukręciłem trzy RX6, wszystkie w granicach 350PLN total. Został mi jeszcze lakier i będą śmigać. Jak się z nim uporam to może i ja coś skrobnę
#5 ONLINE
Napisano 26 luty 2010 - 11:58
A co do kosztów: ostatnio ukręciłem trzy RX6, wszystkie w granicach 350PLN total. Został mi jeszcze lakier i będą śmigać. Jak się z nim uporam to może i ja coś skrobnę
No Krzysiu, daj spokój - po prostu czekamy na artykuł nie może być inaczej
#6 OFFLINE
Napisano 26 luty 2010 - 12:02
#7 ONLINE
Napisano 26 luty 2010 - 12:04
#8 OFFLINE
Napisano 27 luty 2010 - 20:57
#9 OFFLINE
Napisano 27 luty 2010 - 21:22
Pozdrawiam
Remek
#10 ONLINE
Napisano 27 luty 2010 - 23:28
#11 OFFLINE
Napisano 27 luty 2010 - 23:40
Ha ha ha @friko ja myślę że każdy tak zaczynał,zwłaszcza kiedyś gdy regulamin mówił że do 16 roku życia to spining nu nu nuNo i proszę czego się człowiek dowiaduje - remek łowił na tyczkę! to już będzie chyba trzeci dobry spinningista którego znam, co tak zaczynał
no i jeszcze jedno 8m germina to raczej był BAT a nie TYCZKA
#12 OFFLINE
Napisano 28 luty 2010 - 07:21
No i proszę czego się człowiek dowiaduje - remek łowił na tyczkę! to już będzie chyba trzeci dobry spinningista którego znam, co tak zaczynał
[/quote]
Ha ha ha @friko ja myślę że każdy tak zaczynał,zwłaszcza kiedyś gdy regulamin mówił że do 16 roku życia to spining nu nu nu
no i jeszcze jedno 8m germina to raczej był BAT a nie TYCZKA
[/quote]
Tofciu nie znasz sie...
to byla i jest fantastyczna tyczka... do pomidorow
#13 OFFLINE
Napisano 28 luty 2010 - 11:00
#14 OFFLINE
Napisano 28 luty 2010 - 12:45
Friko, ano łowiło się i to sporo - liny, piękne karasie, leszcze, płotki, mnóstwo uklejek jako przynęta na węgorze ... do upragnionego czasu wstąpienia w szeregi spinningistów. Złowiłem też, w tym oczekiwaniu, kilka szczupaków na ciasto z szafranem ukręcone z mąki i wody, z dodatkiem anyżku lub ziela nostrzyku. No i nie zapomnę swojej pierwszej ryby - płotki złowionej na bambusową wędkę, kołowrotek o ruchomej szpuli, żyłkę tęczówkęi wielki haczyk Mustada Crystal. Wtedy myślałem, że im większy haczyk tym większa będzie ryba. Zastanawiam sięjedynie skąd wziął sięwtedy ten haczyk mustada - piękny złoty.
Pozdrawiam
Remek
#15 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2010 - 09:07
Jeszzce tylko dostrzezesz, ze casting nie jest Panaceum na wszystko i bedzie dobrze... .
Taki swoj rodbuilding (nawet skrecajacy czasem w rodburdling ) jest dobra odpowiedzia na przeciwienstwo - proponowanie rozwiazan z najwyzszego mudulu(bo najlepszy ) , na przelotkach co najmniej Sic (bo najlepsze .
Po zlozeniu wyjdzie najlepszy kij (bo najdrozszy)
Gumo
#16 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2010 - 09:52
Nic takiego nie napisałem Załączyłem nawet fotkę jednego (nie mylić z jedynego) mojego spinningu.Jeszzce tylko dostrzezesz, ze casting nie jest Panaceum na wszystko i bedzie dobrze... .
#17 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2010 - 10:10
Gumo
#18 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2010 - 10:23
#19 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2010 - 10:30
#20 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2010 - 01:54
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: artykuł
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych