Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Jakie śpiochy polecacie?

śpiochy wodery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1374 odpowiedzi w tym temacie

#301 OFFLINE   Maynard

Maynard

Cast Spinn C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 08 styczeń 2013 - 17:53

Co do sauny sado maso to pewnie zdecydowanie zalezy od klimatu ;)

@gooral
Masz rację. W strefie przejściowej klimatu umiarkowanego jest różnie, zimą zimno, a latem gorąco  ;) Zimą raczej nie łowię, ale problemu nie ma - cieplej zawsze da się ubrać. Za to latem, przy 30*C - co nie jest jeszcze szczytem upałów u nas - rozebrać się do kąpielówek nie można, bo to i kleszcze, i komary i przez te krzaki to średnio przyjemnie, można by się gdzieś zahaczyć  :lol: Dlatego nie wyobrażam sobie czegoś nieoddychającego (guma, nylon/pvc) na tyłku i klejnotach, zwłaszcza że w moich warunkach rzadko da się stanąć po pas we wodę, a jeszcze rzadziej jest po co. Poza tym maszerując wiele kilometrów już 15-20*C wystarczy, by się nieźle zgrzać, więc prawie na cały sezon takie rozwiazanie to dla mnie byłby koszmar. Miękkie wodery do pachwiny zdają egzamin, choć czasem przy jakichś manewrach trochę wody się nabrało  :rolleyes:

ani kurtka ani śpiochy nie pleśnieją mimo że w aucie leżą. Fakt że w aucie słaby wersal ale... przy psie i dzieciach wtapia się w ambient :D

Kuba, mistrzowskie!  :P

Bywając co dzień nad wartą i weekend nad odrą ciezko żeby wyschły, odra i zjazdy na dupie to visiony

Hej, jaki dokładnie model masz i póki co się sprawdza? Bo jest kilka "vision ikon". Dzięki.

Pozdrawiam

Grzesiek

• Esioslaw lubi to

#302 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 08 styczeń 2013 - 17:58

ja tutaj przy powiedzmy 20-2x stopniach w oddychajacych spiochach mam pod spodem spodnie mokre. A jeszcze za zimno by stac w wodzie bez woderow.

Za to jakbym mial lowic w 30sopniach C i wodzie odpowiednio cieplej to nie wiem czy bym nie wybral zwyklych butow typu trampki i jakis spodni co sa przewiewne i szybko schna).

#303 OFFLINE   tpe

tpe

www.basshunting.blogspot.ie

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3530 postów
  • LokalizacjaIre
  • Imię:Tomek

Napisano 08 styczeń 2013 - 19:12

no jak chodzisz dalsze dystanse to tak. A jak wychodzisz z wody idziesz 5 minut do samochodu i rzucasz mokra kurtke z mokrymi butami i spodniobutami do bagaznika to za 2 dni masz wszystko w plamki i korzuszek ;)

Ja bylem ostatni raz na rybach w przerwie po swietach (bodaj 27 grudnia?) i do dzisiaj mam wode w feldze kola zapasowego (nie chcialo mi sie wycierac a nie mam w bagazniku tej polki nad kolem zapasowym ani dywanika wlasnie bo go ciagle musialem wyciagac i suszyc a polka pod spodem z dykty i tez juz cala w plamy byla - mniej materialu mokrego = mniej w samochodzie capi)

Ps probowalem uzywac w bagazniku ceraty wodoszczzelnej, ale bylo tylko gorzej - woda dostawala sie pod spod i juz nie parowala ;)

Ja wsiadam do auta w gaciach i wracam z ryb w gaciach. Miałem problemy z dywanikiem i sól pod nim, ale w końcu udało mi się kupić pojedynczy gumowy dywanik, rynienkę. Teraz nie będzie problemu ;-)

#304 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 08 styczeń 2013 - 19:19

heh to ja czekam az bede jak Flinston zapierdzielal - jak woduje i wyciagam lodke to jakich bym nie mial dywanikow to woda sie wyleje (jak samochod na slipie to sa pod katem) a i z butow i ze spodni kapie... - zreszta wyjmij taka rynienke bez rozlewania. ;)

Przez kilka miesiecy po zakupie auta szalalem ( pokrowce na fotele dywaniki duperele) teraz to byle gnojem w srodku nei jechalo i jest dobrze ;)

stad wyjecie tej polki z bagaznika - tylko z nia latale do domu i spowrotem jak wyschla (cala popekala jak na mokrej poukladalem bety).

A co do spiochow to ja zwykle jezdze 80-120 mil w jedna strone na ryby by mi chyba klejnoty odpadly nie wspomne o naciskaniu pedalow w butach z kolcami ;) ani o tym, ze na lodke ubieram neopreny ;)

Pewnie jak jade nad morze kolo siebie to spiochy w domu ubieram..

Użytkownik gooral edytował ten post 08 styczeń 2013 - 19:21

#305 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

W walce z głupota nie ma wygranych, są tylko cudem ocaleni

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów
  • LokalizacjaGibraltar i okolice

Napisano 08 styczeń 2013 - 19:35

Ja wsiadam do auta w gaciach i wracam z ryb w gaciach. Miałem problemy z dywanikiem i sól pod nim, ale w końcu udało mi się kupić pojedynczy gumowy dywanik, rynienkę. Teraz nie będzie problemu ;-)

Też przebieram się chacie i jade w ciuchach. Trochę tylko pas ze złożonym kijkiem i chwytak uwierają jak się pasy zapina :D

I problem jak sie póxniej na szybkie zakupy  do sklepu wpada, można się zabić na płytkach w butach na kolcach :D

#306 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 08 styczeń 2013 - 19:40

za to kazdy w sklepie za toba sie patrzy jak wydajesz odglosy jak stepujaca stonoga inwalida ;)

• michcio lubi to

#307 OFFLINE   tpe

tpe

www.basshunting.blogspot.ie

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3530 postów
  • LokalizacjaIre
  • Imię:Tomek

Napisano 08 styczeń 2013 - 19:41

Też przebieram się chacie i jade w ciuchach. Trochę tylko pas ze złożonym kijkiem i chwytak uwierają jak się pasy zapina :D

I problem jak sie póxniej na szybkie zakupy  do sklepu wpada, można się zabić na płytkach w butach na kolcach :D

Ha, ja po drodze mam Lidla, na początku się za mną oglądali, teraz nawet nikt na mnie nie spojrzy :D  Po prostu po moich zakupach wyciągają mopa i jadą podłogę :lol:  Co poradzę, że nigdy nie mam czasu zaglądnąć do sklepu przed rybami :P

#308 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów

Napisano 08 styczeń 2013 - 19:41

Dlatego zawsze parkuję na miejscu dla inwalidy :D

Z braku torby to jest zonk jak wrzucam małe pierdoły od góry w śpiochy :D

To jest dopiero kabaret :D

Najlepiej jak w aucie zapomniałem wypakować kostkę masła i odkryłem ją w domu :D :D :D

#309 OFFLINE   ender

ender

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 75 postów

Napisano 08 styczeń 2013 - 19:58

Jak w grudniu na zanderach zalozylem zwykle gumiaki to odrazu bomba na plecy, jednak kolce lepiej sie w bloto wgryzaja.

#310 OFFLINE   Maynard

Maynard

Cast Spinn C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 08 styczeń 2013 - 21:26

@gooral, nie ma co się oszukiwać, Warta nie będzie nigdy dosyć ciepła do brodzenia "na kozaka", poza tym to nie jest krystaliczna woda, zwłaszca latem. ^_^ Na jeziorkach można tak trzciny obławiać, ale nie w rzece, nie cały dzień  :P

#311 OFFLINE   Jeziorm 1

Jeziorm 1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1189 postów

Napisano 09 styczeń 2013 - 19:10

Warta nie będzie nigdy dosyć ciepła do brodzenia "na kozaka", - a to dlaczego?

Latem u nas jest ciepła woda no chyba że w okolicy poznania jest inaczej, no i musi byc krystalicznie czysta do brodzenia? :)

ps na kozaka to byłoby jakbyś brodził w trampkach w kwietniu...

Użytkownik Jeziorm 1 edytował ten post 09 styczeń 2013 - 19:11

#312 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 09 styczeń 2013 - 19:13

nie wiem czy widzialem warte na zdjeciu ;) tutaj w lecie jak bylo 20+ to wodowalem lodke w spodenkach na bosaka - przynajmniej mi sie nogi tak nie kisily wiec poprostu nie wiem jak wyglada sprawa w 30+ ale wydaje mi sie, ze w takich temperaturach ta oddychalnosc jest grubo umowna.

#313 OFFLINE   RedruM

RedruM

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 69 postów

Napisano 13 styczeń 2013 - 18:54

@Redrum, mam te Orvisy, kupiłem je właśnie ze względu na niewielkie rozmiary. Faktycznie pakują się idealnie, nie zajmują mi połowy walizki jak moje poprzednie Cabelasy. Ale coś za coś. Wykonane są z cienkiego materiału i nie wiem jak będzie z nimi na dłuższa metę. Na razie wytrzymały godzinne cioranie po tasmańskim buszu i cały dzień łowienia więc trudno coś powiedzieć. Dla mnie priorytetem przy zakupie była waga i pod tym względem jestem bardzo zadowolony.

Dzieki wielkie, mi tez chodzi glownie o wage i rozmiar w transporcie. Przetestuje je w krajowych warunkach... 

#314 OFFLINE   Maynard

Maynard

Cast Spinn C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 14 styczeń 2013 - 15:04

@gooral, no w takich tropikach jak u nas odychalność zapewne wielu sprzętów będzie umowna.  ;)

@jeziorm, no u nas płynie znacznei więcej wody i choć z pewnością latem nie jest całkiem zimna, to nie wyobrażam sobie siedzieć w niej po pas kilka godzin. Kryształ zdatny do picia nie musi być, ale niefajnie jest zgarniać na siebie różniste syfy z płynącego koloidu B) 

Pozdrawiam

Grzesiek

#315 OFFLINE   -PYTOON-

-PYTOON-

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 963 postów
  • Lokalizacja...

Napisano 14 styczeń 2013 - 17:16

Koledzy mam na oku dwie opcje zakupu śpiochów. 1. To simms zza oceanu z jakimiś butlami. 2. vision od adasia sikory, model ikon lub keeper z butami hoper. Mam do wydania około 1200zł. Które waszym zdaniem rozwiązanie będzie bardziej korzystne? Przeznaczenie to rzeki pstrągowe jury krakowsko częstochowskiej.

#316 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów

Napisano 14 styczeń 2013 - 17:46

Vision I to nie dlatego ze ich znam i lubię. I nie jest to "lokowanie produktu" tylko.. serwis Cokolwiek nie gra ze śpiochami odwozisz i masz serwis i pomoc, zwykle za free. Jak sie zesra ze śpiochami z usa to... bywa ze jest to problem. Trochę znajomych łowi w ikonach i chwalą, choć na początku były obawy, bo to dość lekkie gacie

#317 OFFLINE   Paweł nizinny

Paweł nizinny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 612 postów
  • LokalizacjaOstrołęka
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Stypiński

Napisano 14 styczeń 2013 - 17:49

Za takie pieniądze jak nowe Simmsy to pewnie z niższej półki, więc lepiej kup Vision, przynajmniej serwis na miejscu, a wiem że Vision pożądanie podchodzi do sprawy reklamacji... 

#318 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imię:Mateusz

Napisano 14 styczeń 2013 - 18:22

2. masz 3x na 2 to chyba już prosty wybór ;)

#319 OFFLINE   -PYTOON-

-PYTOON-

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 963 postów
  • Lokalizacja...

Napisano 14 styczeń 2013 - 20:03

No to git! Jak będę wracał z Krynicy to tam podjadę. Mam tajmienia w Tychach pod nosem ale po przeczytaniu opinii o tej marce odpuszczam! Dzięki za poradę!

Użytkownik -PYTOON- edytował ten post 15 styczeń 2013 - 21:38

#320 OFFLINE   osiak

osiak

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 677 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Kuba

Napisano 17 styczeń 2013 - 08:12

Kupiłem na ten sezon Keepery. Jak na razie tylko 4 dni spacerowania po Redzie. Śpiochy Bardzo lekkie, zrobiłem w nich dobrych kilkanaście km w ciężkich śniegowo/deszczowych warunkach i czułem się jak bym miał na dupie wygodny dresik. Zobaczymy jak w sezonie spiszą się na Wiśle.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: śpiochy, wodery

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych