Witam ,czy ktos z Was zamawiał juz bilety do Karlskrony na ten rok,czy jest jakis kod promocyjny?
Szwecja
#3261 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2024 - 11:25
#3262 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2024 - 12:41
Tomek
- radoo lubi to
#3263 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2024 - 15:48
Kod który działał jeszcze 2 tygodnie temu to RYBY
Tomek
A kod na prom z powrotem zapewne - BEZRYBIE.
- Yelcyn, Paweł Bugajski, Gadget i 3 innych osób lubią to
#3264 ONLINE
Napisano 06 styczeń 2024 - 18:30
#3265 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2024 - 18:34
W większości przypadków wraz z czasem ceny biletów nie spadają a jeśli prom jest coraz bardziej wypełniony ceny rosną. Ja kupuję jak pojawia się cennika na nowy rok i potem nie patrzę czy jest taniej ... po co się ewentualnie denerwować?
Użytkownik BOB edytował ten post 06 styczeń 2024 - 18:34
- psd27, Dano. i ZbylR lubią to
#3266 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2024 - 19:55
Sorki, że po takim czasie, ale dopiero zauważyłem Twojego posta. Ten teren dość dobrze znam, jeżdżę delikatnie wyżej do Stromstad. To niestety już morze Północne i zasolenie ponad 3 krotnie większe niż w Bałtyku. Nie spotkałem w tych regionach słodkowodnych drapieżników. Natomiast polecam tam wędkowanie, jest makreli i dorszowatych bez liku, a wiosną i jesienią złowić łososiowatego, nawet z brzegu nie jest problemem.
Dzięki Matteoo za odpowiedź. Faktycznie troszkę późno, bo już zarezerwowałem "standardowo" domek nad jeziorem
Natomiast, po Twojej odpowiedzi na pewno będę rozważał plany na 2025 rok. Wygląda tam ładnie, a dorszowate lubię Czy czarniaki, molwy tez się trafiają?
P.S. A korzystając z okazji: słyszał ktoś o jeziorze Hastsjon (Hästsjön)???
#3267 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2024 - 20:24
Użytkownik Matteoo edytował ten post 06 styczeń 2024 - 20:27
- Yelcyn i michal_s lubią to
#3268 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2024 - 00:14
A ja sprawdzam i już potem nigdy nie było taniej. Mimo jakiejś super oferty w lutym czy marcu. Od ok 5 lat kupuję w grudniu.W większości przypadków wraz z czasem ceny biletów nie spadają a jeśli prom jest coraz bardziej wypełniony ceny rosną. Ja kupuję jak pojawia się cennika na nowy rok i potem nie patrzę czy jest taniej ... po co się ewentualnie denerwować?
Tomek
#3269 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2024 - 08:32
A ja sprawdzam i już potem nigdy nie było taniej. Mimo jakiejś super oferty w lutym czy marcu. Od ok 5 lat kupuję w grudniu.
Tomek
Planuję dwa wyjazdy w tym roku: sierpień i wrzesień.
Najlepiej pasuje mi wypłynięcie ze Świnoujścia do Ystad, lub Trelleborga.
Niestety, sprawdziłem wszystkie 3 linie: Unity Line, TT-Line i Polferries.
Żadna nie oferuje jeszcze biletów
"Najodleglejszy" możliwy termin to luty/marzec.
P.S. A korzystacie z biur podróży?
W zeszłym roku u Kamila z Grubej Ryby kupiłem o 400 zł taniej niż bezpośrednio ze strony promu, słyszałem tez o dobrych ofertach z np. Zew Przygody.
#3270 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2024 - 09:56
P.S. A korzystacie z biur podróży?
Tak, Eventur jest pomocny
- Yelcyn i Rodu lubią to
#3271 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2024 - 10:24
Dzięki Matteoo za odpowiedź. Faktycznie troszkę późno, bo już zarezerwowałem "standardowo" domek nad jeziorem
Natomiast, po Twojej odpowiedzi na pewno będę rozważał plany na 2025 rok. Wygląda tam ładnie, a dorszowate lubię Czy czarniaki, molwy tez się trafiają?
P.S. A korzystając z okazji: słyszał ktoś o jeziorze Hastsjon (Hästsjön)???
Sam nie słyszałem, ale czytałem, jeśli to to, to proszę:
Łowienie ryb w Hästsjön (ifiske.se)
- Yelcyn lubi to
#3272 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2024 - 12:51
#3273 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2024 - 21:44
jeżeli ktoś chce jechać ze Świnoujscia to będzie prawie o połowę taniej jechać z Rostoku do Treleborga.
- Dano. lubi to
#3274 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2024 - 17:12
jeżeli ktoś chce jechać ze Świnoujscia to będzie prawie o połowę taniej jechać z Rostoku do Treleborga.
Druga osoba to mi mówi/pisze, ale po sprawdzeniu wcale tak nie jest
Zrobiłem porównanie: 2 osoby, samochód, najtańsza kabina w obie strony. Czas: końcówka lutego.
TTLine Świnoujście-Trelleborg: 2020 zł, Stena Line Rostok-Trellebrog (wchodziłem przez niemiecką stronę): 668 eur, czyli około 2880 zł.
#3275 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2024 - 22:26
Druga osoba to mi mówi/pisze, ale po sprawdzeniu wcale tak nie jest
Zrobiłem porównanie: 2 osoby, samochód, najtańsza kabina w obie strony. Czas: końcówka lutego.
TTLine Świnoujście-Trelleborg: 2020 zł, Stena Line Rostok-Trellebrog (wchodziłem przez niemiecką stronę): 668 eur, czyli około 2880 zł.
Dziwne, bo drożej niż z Gdyni, może Krzysztof ma jakieś duże rabaty.
#3276 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2024 - 00:02
#3277 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2024 - 04:03
nie ,rabatu nie mam Bilety kupuje zawsze zaraz jak znajde domek .
#3278 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2024 - 15:59
Kupiłem dzisiaj bilety do Karlskrony na czerwiec ,przy czterech osobach ,samochod,łódz i po dwie kabiny w obie strony 1460 pln rabatu przy kodzie RYBY,wiec działa.
Co ciekawe na rejs przełom maja i czerwcaa znizki nie ma
Użytkownik radoo edytował ten post 09 styczeń 2024 - 16:00
- Rebel64 lubi to
#3279 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2024 - 18:28
Dodam tylko że jest to nasz pierwszy wyjazd wędkarski do Skandynawii więc każde info mile widziane
Planujemy zabrać swój sprzęt pływający łódkę i ponton a w związku z tym że jezioro z opisów na „ ifiske” wygląda na dość zróżnicowane to myślę że każdy z nas znajdzie coś dla siebie a mianowicie 1 fan kotletów i dwójka nastawiona trollingowo vertykalnie.
Z góry dziękuję i pozdrawiam Krzysiu.
#3280 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2024 - 19:21
Odpowiedź jest niestety bardziej prozaiczna: Europa uważa nas Polaków, za krezusów.
Te same linie oferują dużo niższe ceny dla Niemców, niż dla Polaków
Spróbuję to ominąć - logując się za pomocą VPN przez niemiecki serwer.
Swoją drogą to przykre, znajomi mi mówili, że podobnie jest np z dużymi międzynarodowymi biurami podróży: wystarczy poszukać przez niemiecką stronę, wylecieć np z Berlina i można kupić o 40-50% taniej tę samą wycieczkę, niż przez to samo biuro w Polsce.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych