Szwecja
#3441 OFFLINE
Napisano 14 maj 2024 - 06:47
jezioro Amanningen - ktos byl i moze sie podzielic spostrzezeniami?
plywamy od niedzieli i poza pojedynczymi rybami z trolla niewiele sie dzieje
dzieki i pozdrowki
#3442 OFFLINE
Napisano 14 maj 2024 - 07:23
Panowie,
dzieki i pozdrowki
Prosty temat. Zima w wodzie.
#3443 OFFLINE
Napisano 14 maj 2024 - 12:17
Witam kolegów, planujemy wyjazd nad jezioro Hjalmaren mniej więcej we wrześniu pod kątem sandacza. kolega właśnie wrócił i szczupaków połowili, ale z tego co się dowiedział to jezioro jest również bardzo obfite w sandacze. ktoś może tam bywał w tym okresie? jak pogoda we wrześniu? gdzie można poszukać sandaczy? za wszelkie podpowiedzi będę bardzo wdzięczny
#3444 OFFLINE
Napisano 17 maj 2024 - 05:10
a zwłaszcza po malinówce.
Ps. z jutronu czy nasza polska?
Nasza, nasza
Juz dawno się przekonałem ze Szwecja tylko w czerwcu, a w Laponii lipiec.
To tak jakby na ryby w Polsce jeżdzić tylko w jeden tydzień w roku.
Dla mnie sezon w południowej Szwecji to maj-czerwiec - wrzesień i październik.
Na górze - czerwiec, lipiec, sierpień i wrzesień.
- krzysiek i BOB lubią to
#3445 OFFLINE
Napisano 17 maj 2024 - 06:30
No właśnie. Ja jeżdzę na przełomie czerwca i lipca. Jak jednak zdecyduję się jechać ciut wcześniej, np. w połowie czerwca - nigdy nie żałuję. Po pierwsze ociepliło się ostatnimi laty i często trafiam na upały 25+, a poza tym łososiowate chodzą wtedy płycej.
- wujek lubi to
#3446 OFFLINE
Napisano 17 maj 2024 - 10:48
Witam, są jakieś obecnie działające kupony promocyjne na promy Stena Line?
#3447 OFFLINE
Napisano 17 maj 2024 - 11:04
Panowie,
dzieki i pozdrowki
Byłem rok temu na początku maja. Woda miała temperaturę 8C, roślinność ledwo zaczynała wychodzić w płytkich zatokach. Efekty strasznie mizerne. Dwa sandacze, kilka szczupaków i okoni. To był chyba najgorszy mój wypad do Szwecji. Kumple za to coś połapali poniżej tamy łowiąc z brzegu.
Użytkownik teetee edytował ten post 17 maj 2024 - 11:06
#3448 OFFLINE
Napisano 17 maj 2024 - 11:04
Witaj, kupowałem nie dawno bilety na prom ze zniżką którą dostałem mailem od Steny ale promocja była ważna do końca kwietnia a bilety kupowałem na czerwiec/lipiec.Witam, są jakieś obecnie działające kupony promocyjne na promy Stena Line?
Wysłane z mojego 22101316G przy użyciu Tapatalka
Użytkownik pikeft edytował ten post 17 maj 2024 - 11:07
#3449 OFFLINE
Napisano 17 maj 2024 - 11:08
Byłem rok temu na początku maja. Woda miała temperaturę 8C, roślinność ledwo zaczynała wychodzić w płytkich zatokach. Efekty strasznie mizerne. Dwa sandacze, kilka szczupaków i okoni. To był chyba najgorszy mój wypad do Szwecji.
Byłem kiedyś w połowie czerwca, woda miała 5,75, brały jak zwykle bardzo dobrze, tylko kąpiel na biwaku byłą średnią przyjemnością
- psd27 i Dano. lubią to
#3450 OFFLINE
Napisano 17 maj 2024 - 16:40
Witam, są jakieś obecnie działające kupony promocyjne na promy Stena Line?
extra -25% na powrót
AUTO ale musiz wypłynąć czwartek lub piątek powrót -50% innych nie znam
ceny sie zmieniają przy każdym logowaniu
jak wchodzisz kolejny raz bywa juz rejs lub kabina drozej
i te ich "zostały ostatnie miejsca" ...a potem na promie połowa obsady kabin
Użytkownik selk edytował ten post 17 maj 2024 - 16:41
- pikeft i Og2 lubią to
#3451 OFFLINE
Napisano 17 maj 2024 - 17:30
#3452 OFFLINE
Napisano 17 maj 2024 - 19:17
No właśnie. Ja jeżdzę na przełomie czerwca i lipca. Jak jednak zdecyduję się jechać ciut wcześniej, np. w połowie czerwca - nigdy nie żałuję. Po pierwsze ociepliło się ostatnimi laty i często trafiam na upały 25+, a poza tym łososiowate chodzą wtedy płycej.
Lód zszedł z "naszego" jeziora 12 maja. Od 13 maja chodzę na krótki rękaw, a ostatnie dwa dni wręcz latam bez koszulki bo pracuję fizycznie i jest za gorąco.
Łysy=zjarany czerep
Woda zimna, płynie dużo syfu na rzece, poziom się podniósł około 1,5m z racji nagłego ocieplenia.
Teraz obserwuję przyrodę, która "wybuchła". Ptaki oszalały, drzewa wszelkiej maści wypuszczają pierwsze listki i ogólnie no czuć wiosnę. Dopóki ręki do wody nie włożysz
Ale to wysoka Szwecja. Południe dużo łaskawiej wystartowało jakieś bite 14 dni temu,
- Rodu i Rebel64 lubią to
#3453 OFFLINE
Napisano 17 maj 2024 - 21:16
Cześć, nie sprawdzałem teraz, ale kod RYBY działał jak już go nie było w oficjalnej ofercie. Jeśli skorzystasz z oferty Eventuru w zasadzie masz najlepszą ofertę ze zniżką.Witam, są jakieś obecnie działające kupony promocyjne na promy Stena Line?
Tomek
#3454 ONLINE
Napisano 17 maj 2024 - 22:19
Panowie ktoś może podpowiedzieć jak wygląda sprawa zezwoleń na jezioro „ Mjörn” gdyż na ifiske tłumaczenie ze szwedzkiego na angielski wypisuje jakieś dziwne historie interesuje mnie tygodniowa opłata na zezwolenie z Łodzi z trollingiem i jak wygląda sprawa trollingu ( planuję zabrać własną łódź czy obowiązują dodatkowe opłaty .
"Licencja na łódź jest ważna wyłącznie w połączeniu z ważną licencją roczną, obie wydawane kierowcy łodzi." Kupujesz licencje roczną plus zezwolenie na łódź , maxymalnie 6 wędek na łódź.
- Krzysiu lubi to
#3455 OFFLINE
Napisano 17 maj 2024 - 23:01
Cześć, nie sprawdzałem teraz, ale kod RYBY działał jak już go nie było w oficjalnej ofercie. Jeśli skorzystasz z oferty Eventuru w zasadzie masz najlepszą ofertę ze zniżką.
Tomek
Kod RYBY niestety już nie działa, napisałem dziś do Eventuru, dzięki za sugestię.
#3456 OFFLINE
Napisano 18 maj 2024 - 11:41
Panowie ktoś może podpowiedzieć jak wygląda sprawa zezwoleń na jezioro „ Mjörn” gdyż na ifiske tłumaczenie ze szwedzkiego na angielski wypisuje jakieś dziwne historie interesuje mnie tygodniowa opłata na zezwolenie z Łodzi z trollingiem i jak wygląda sprawa trollingu ( planuję zabrać własną łódź czy obowiązują dodatkowe opłaty .
W okresie od maja do września możesz trollingowac ale bez użycia "paravanow" - czyli plannerow.
- Krzysiu lubi to
#3457 OFFLINE
Napisano 18 maj 2024 - 12:56
#3458 ONLINE
Napisano 18 maj 2024 - 13:30
- Krzysiu lubi to
#3459 OFFLINE
Napisano 18 maj 2024 - 13:59
Ok dziękuję serdecznie .
#3460 OFFLINE
Napisano 18 maj 2024 - 16:17
Ok czyli z tego co koledzy piszą 6 wędek na Łódź ale bez planerow .
Ok dziękuję serdecznie .
W jakim terminie się tam wybierasz ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych