Tutaj powyżej masz potwierdzenie mojej opinii? , uzupełnione bardzo cennymi informacjami dodatkowymi
Szwecja
#1181 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 16:25
#1182 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 16:30
Tutaj powyżej masz potwierdzenie mojej opinii? , uzupełnione bardzo cennymi informacjami dodatkowymi
Wiem wiem Panie Robercie Ja juz tak mam że muszę pare opinii zebrać
- BOB lubi to
#1183 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 17:16
Załamka ... ludziska zaczynają zwracać się do mnie przez Pan! Za chwilę będą ustępowali mi miejsca w komunikacji publicznej ...
Chyba usunę datę urodzenia z danych forumowych?
- Martin77, Byniek i chlodnica lubią to
#1184 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 17:29
Dziękuje za odpowiedź
Na tą chwile to odległy plan
Witaj
Moze na pierwszy raz dolácz do jakiejs ekipy jak ten cyrk sié skonczy i ludzie zaczná jezdzic na ryby .
#1185 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 17:29
Je
Załamka ... ludziska zaczynają zwracać się do mnie przez Pan! Za chwilę będą ustępowali mi miejsca w komunikacji publicznej ...
Jest Pan nie wiele starszy od mojego ojca..nota bene też Roberta
- BOB, chlodnica i Sailfish lubią to
#1186 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 17:31
Ty nie jesteś stary, Robercie. To forumowicze są coraz młodsi i przez szacunek.... Ech, jeszcze przed trzydziestką, jak miałem długie włosy, w autobusie pewna pani poprosiła mnie o skasowanie biletu zwracając się do mnie : Czy mogłaby Pani...
Spoko, nadal mam długie włosy, jeno siwe. Chyba umówię się z Królem na strzyżenie, przeca On tera bezrobotny
- BOB, chlodnica, Sailfish i 2 innych osób lubią to
#1187 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 18:00
Nie rozumiem dlaczego łowienie z brzegu na szkierach jest spisane na porażkę? Moje pierwsze (majowe) wyjazdy tak wyglądały, samochód, namiot i jedna rezerwowa wędka na czterech.
Nadal taniej się nie da, napisz na priva to Ci wyśle miejscówki.
Na przyszły rok (50 urodziny kolegi) jest plan na dwa tygodnie w Laponii z tym że zamiast szkierów będą ciurki, strumyki i jeziorka. Powrót do przeszłości
- analityk, jacekp29 i Jano lubią to
#1188 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 18:41
Kolego, wszystko się da. Można nawet zrezygnować z samochodu i polecieć samolotem, a nad wodę dostać się stopem. Będzie jeszcze taniej
Ja pisałem do kogoś, kto - jak zrozumiałem, marzy o wędkarskiej wyprawie do Szwecji, a nie wycieczce krajoznawczej (też moim zdaniem bardzo fajna sprawa) z jedną wędką na czterech.
#1189 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 19:02
#1190 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 19:11
Troszkę , inaczej postrzegamy wędkarstwo . Robertowi chyba o to chodzi że nie jest najważniejsze złowienie jak największej ilości ryb najlepiej jak największych. Tylko , nie bardzo mogę dobrać odpowiednie sformułowanie.Kolego, wszystko się da. Można nawet zrezygnować z samochodu i polecieć samolotem, a nad wodę dostać się stopem. Będzie jeszcze taniej
Ja pisałem do kogoś, kto - jak zrozumiałem, marzy o wędkarskiej wyprawie do Szwecji, a nie wycieczce krajoznawczej (też moim zdaniem bardzo fajna sprawa) z jedną wędką na czterech.
Samo przebywanie w miejscu które jest tak bardzo bogatym w przyrodę , ciszę i spokój a do tego można złowić rybę , nie koniecznie życia . Nie potrzeba GPS, echosond 9 czy 12 . Ryby są tylko do tego dodatkiem a nie sama wartością.
Ja tak to postrzegam i tak zrozumiałem wpis Roberta.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
- Krzysztof i radek_u lubią to
#1191 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 19:58
W tym roku mam plan. Po latach jazdy do domków z lódkami postanowiliśmy w 3 pojechać pod namiot na szwecki, dziki kemping. Jedziemy z pontonem i belly boatem. Termin raczej wrześniowy, jeśli w ogóle. Jezioro bardzo dobrze znam, co stanowi wedkarsko duże ułatwienie. Koszty zatem to prom, żarcie, paliwo i licencje.
Da się. Ja byłem kilka razy w z namiotem w Szwecji i raz w Norwegii. Koszty spadają drastycznie. Problem pojawia się tylko kiedy pada przez tydzień przy niskiej temperaturze.
#1192 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 20:03
Troszkę , inaczej postrzegamy wędkarstwo . Robertowi chyba o to chodzi że nie jest najważniejsze złowienie jak największej ilości ryb najlepiej jak największych. Tylko , nie bardzo mogę dobrać odpowiednie sformułowanie.
Samo przebywanie w miejscu które jest tak bardzo bogatym w przyrodę , ciszę i spokój a do tego można złowić rybę , nie koniecznie życia . Nie potrzeba GPS, echosond 9 czy 12 . Ryby są tylko do tego dodatkiem a nie sama wartością.
Ja tak to postrzegam i tak zrozumiałem wpis Roberta.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
dokładnie z ciśnienia na ryby to mi zostało tylko nadciśnienie...
- jacekp29 lubi to
#1193 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 20:23
Mam pytanie, czy jest sens jechać na szczupaki i okonie do południowej Szwecji (ok. 350 km od Kalksrony) w drugiej połowie sierpnia i nie chodzi mi o wirusa, tylko, czy biorą w miarę wtedy takie drapieżce?
#1194 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 20:30
Da się. Ja byłem kilka razy w z namiotem w Szwecji i raz w Norwegii. Koszty spadają drastycznie. Problem pojawia się tylko kiedy pada przez tydzień przy niskiej temperaturze.
Szczególnie śnieg albo deszcz ze śniegiem
Ale jeszcze gorzej jest, kiedy jesteś nad wielką wodą i... wieje przez cały tydzień.
- adasio i Sailfish lubią to
#1195 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 20:40
Szukajac nielicznych pozytywów w ociepleniu klimatu, to w ostatnich latach nawet daleko na północy coraz cieplej i wiecej słońca
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
- Sailfish lubi to
#1196 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 21:00
Mam pytanie, czy jest sens jechać na szczupaki i okonie do południowej Szwecji (ok. 350 km od Kalksrony) w drugiej połowie sierpnia i nie chodzi mi o wirusa, tylko, czy biorą w miarę wtedy takie drapieżce?
Moje pytanie jest podobne. Czy druga połowa/koniec sierpnia to dobra pora na wyjazd do Jamtlandii za szczupakiem.?
#1197 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2020 - 21:32
- Mariusz1000 lubi to
#1198 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2020 - 09:50
Robert nie maż się! To aura staroci i okazów muzealnych tak wpływa na osoby z nimi bytujące ☺ Pamiętasz jak zdawałeś maturę - no. Bo ja ledwo.
A do Krzysztofa chyba będę musiał się odezwać na priv i Mu życie uprzykrzyć 😆
- BOB lubi to
#1199 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2020 - 10:10
Robert nie maż się! To aura staroci i okazów muzealnych tak wpływa na osoby z nimi bytujące ☺ Pamiętasz jak zdawałeś maturę - no. Bo ja ledwo.
A do Krzysztofa chyba będę musiał się odezwać na priv i Mu życie uprzykrzyć
Jezeli musisz to proszé .
#1200 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2020 - 18:53
Pogode mamy piekna ryby sa aktywne, okonki zaczely fajnie gryzc z raportow ktore otrzymuje od znajomych, kazdy lowi.
Szczupaki sie tra w trzcinach az milo popatrzec, drobnica powoli zaczyna zalewa zatoczki. Kilka plotek mialem zarowno na gume jak i na podlodowe z opadu.Stada drobnica przy slipie byly naprawde doze,bialoryb wielkosci 3-5cm.
Użytkownik TERMOS edytował ten post 19 kwiecień 2020 - 19:00
- Martin77, BOB i Rebel64 lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych